1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Harita Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Harita Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft harita yapımı sayesinde oyunda kaybolmayacaksınız. Düzenli olarak geliştirme alan Minecraft için en önemli güncellemelerin başında harita yaparak etrafınızı keşfetmeniz geliyor. Harita sayesinde nerede olduğunuzu görebilir veya etrafınızdaki ana bölgenin özelliklerini keşfedebilirsiniz.

Minecraft server kiralama yapmak artık çok kolay. Sadece birkaç adımda Minecraft Server Kiralama yapabilir, topluluğunuz veya arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Minecraft Harita Nasıl Yapılır?

minecraft harita nasıl yapılır

Minecraft harita nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Sadece iki farklı eşya ile birlikte harita yapabilirsiniz. Pusula ve kağıtlara sahipseniz haritayı yapmanız da çok kolay olacaktır. Harita sayesinde aradığınız noktaları çok daha kolay şekilde bulabilecek, etrafta rahatlıkla dolaşabileceksiniz. Özellikle belirli noktaları ararken harita kullanmanız size önemli yararlar sunmuş olacaktır. Farklı bir biyomda konumlandığınız durumda da yolunuzu bulmanız kolay hale gelecektir. Haritayı ürettiğiniz noktadan itibaren etrafınızdaki bloklar açıklamaya başlayacaktır. Ayrıca haritayı elinize alarak haritanın tamamını da görmeniz mümkün hale gelir. Böylece çok uzaktaki bloklarda olsa bile eviniz gibi noktaları rahatlıkla bulabilirsiniz.

Minecraft harita üretmek için 9 kağıt ve 1 pusula gerekiyor. Bu malzemeleri temin ettikten sonra çalışma masasını açıyorsunuz. Eğer çalışma masanız da yoksa 4 tahta blok ile öncelikle çalışma masası üretebilirsiniz. Masayı açtıktan sonra 3 x 3 şeklinde ekran karşınıza gelecektir. Bu alanın en ortasına pusulayı yerleştirin. Sonrasında ise kalan boşluklara kağıtları koyun. Yerleştirmeyi doğru yapmanız halinde harita hazır olacaktır. Bunun sonrasında haritayı elinize alarak kullanıma başlayabilirsiniz.

Minecraft Harita Yapmak İçin Malzemeler

minecraft harita yapmak için malzemeler

Minecraft harita yapımı için malzemeler az sayıda olsa da onları bulmanız biraz zahmetli olabilir. Görece kağıt daha kolay bulunuyor olsa da pusulayı elde etmek için biraz zorluk yaşayabilirsiniz. İlk olarak kağıt yapımı için şeker kamışına ihtiyacınız bulunuyor. Eğer şeker kamışınız yoksa onları ekerek büyütebilirsiniz. Şeker kamışları ayrıca bazı kum bloklarının ya da sandıklarda bulunabilmektedir. Bulduğunuz şeker kamışını doğrudan kullanmak yerine onu kum alana ekmek süreklilik sağlamak açısından daha yararlı olacaktır. Bu sayede devamlı olarak kağıt üretimine de devam edebilirsiniz.

Oyun içindeki zamana göre birkaç gün beklerseniz şeker kamışlarını diktiğiniz kumluk alanda yeni şeker kamışları çıkacaktır. Başka bir deyişle diktiğiniz her şeker kamışı başına 4 blok yeni kamış elde edersiniz. Bu durumda ise doğrudan eliniz ile almak istediğiniz şeker kamışlarını kırarak alabilirsiniz. Fakat süreklilik oluşması için yine kumda dikili şeker kamışı bırakmaya dikkat etmelisiniz.

Kağıt üretmek için çalışma masanızı açmanız gerekiyor. Ekranı açtıktan sonra şeker kamışlarını en alt bölmeye yerleştirin. Kağıt için başka bir malzeme gerekmediğinden çalışma masasının en alt kısmına dizeceğiniz üç tane şeker kamışı ile birlikte kağıdı elde edebileceksiniz.

Minecraft Pusula Yapımı Nasıl Olur?

minecraft pusula yapımı

Minecraft harita yapmak için gereken bir diğer malzeme de pusuladır. Bu eşya ise kağıda göre biraz daha zor üretilebilir. Yapımı için farklı maden ve eritme işlemleri gerekmektedir. Pusula yapmak için 4 demir ve 1 kızıltaş bulmalısınız. İlk olarak demir madenini ham olarak bulduktan sonra kırmanız gerekiyor ve bunun için de taş kazma kullanmalısınız. Kırdıktan sonra da elinize doğrudan demir geçmeyecektir. Kırım sonrasında elinize geçecek olan demir cevheridir. Bunu külçe haline getirmek için fırında pişirmeniz gerekmektedir. Demir madeninin işlenmesi için 9 taş ile yapılmış olan fırın kullanmalısınız.

Fırını elde ettikten sonra alt kısmına fırının yanması için gereken yakıtı koymalısınız. Kömür, odun, lav kovası gibi farklı malzemeleri kullanabilirsiniz. Üst kısmına da demirin işlenmesi için demir cevherini koyabilirsiniz. Sonrasında yakıtın çeşidine göre belirli süre içinde demir külçesi fırında hazır olacaktır. Demirleri doğrudan fırından alarak envanterinize ekleyebilirsiniz.

Kızıltaş madenini bulmak için farklı madenleri dolaşabilirsiniz. Orta bulunma zorluğuna sahip olan bu madeni bulduktan sonra işlemenize gerek kalmadan doğrudan kullanabilirsiniz. Bu madeni de bulduktan sonra Minecraft pusula yapımı için çalışma masasını açabilirsiniz. Masadaki kutucukların sağ, üst, sol ve aşağı kısmındaki orta bölmelerine demir külçelerini, tam ortaya ise kızıltaşı koymalısınız. Bu işlem sonrasında pusulanız ortaya çıkacaktır.

Minecraft Harita Modu

Minecraft harita modu da oyunda harita kullanmanızı sağlıyor. Ancak bu üçüncü parti mod desteği ile mümkün oluyor. Bunun için harita modunu indirebilirsiniz. Şayet Minecraft harita modu indir seçeneği kullanacaksanız bu durumda modun hangi sürüm ile uyumlu olduğuna çok dikkat etmelisiniz. Bunun yanında modu güvenli kaynaktan indirmeye de özen göstermelisiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 9 Ortalama: 4.1]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir