1. Anasayfa
  2. Genel

Discord Giriş, Discord Nedir?

Discord Giriş, Discord Nedir?

Özellikle gençler arasında hızla yaygınlaşan ve popülerliği her geçen gün artan bir uygulamadır. Discord u daha çok gamerlar yani oyuncular tercih etmektedir. Arkadaşlarla, kurulan oyuncu topluluklarıyla hatta oyun geliştiricileriyle iletişimi sağlamaktadır. Bu yönüyle çoğu oyun tutkunu tarafından tercih edilmektedir. Kullanıcı kitlesinin birçoğunu oyun oynayan insanlar kaplamaktadır. Dolayısıyla discord giriş işlemi her gün yüz milyonlarca kez yapılmaktadır. Bu da onun popülerliğini göstermektedir.

Discord Nedir?

discord nedir

Dijital oyunlar günümüzün en büyük gruplarını oluşturuyor. Birçok genç ya da yaşı ilerlemiş kişi zevkine göre bir oyun platformunda saatlerini geçiriyor. Hal böyle olunca aynı dili konuşan insanların bir arada bulunması gerekiyor. Discord da bunun için büyük kolaylıklar sunuyor. Discord uygulaması kullanıcılarına sesli ve yazılı olarak iki iletişim seçeneği sunmaktadır. Uygulamanın sol kısmında yer alan Discord sesli bölümünden kullanıcıları kolay bir şekilde faydalanabilmektedir.

Burada arkadaşlarla gruplar kurulabiliyor. Başka insanlarla sesli, yazılı ya da görüntülü iletişime geçilebiliyor. 300 milyondan fazla kullanıcı olan bu sohbet platformu için hesap açmak ve giriş yapmak yeterli oluyor. Bu kadar popüler olunca da ‘discord ne demek?’ sorusu sıkça soruluyor. Türkçeye doğrudan “anlaşmazlık” diye çevrilse de buradaki kasıt başkadır. Müzakere etme, tartışma anlamını taşıyan bir manada kullanılmaktadır.

Discord Giriş Nasıl Yapılır?

discord giriş

Bu popüler sohbet uygulamasına bilgisayar ve telefonlardan ulaşmak çok kolaydır. Bunun için yapılması gereken birkaç küçük adımı takip etmektir. Eğer Discord’a kaydolmuşsanız, bu onu çok sık kullanacağınız anlamını taşımaktadır. Bu durumda telefona uygulamasını indirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Üstelik telefonda yüklü uygulamaya bir kere giriş yaptığınızda her seferinde giriş işlemini tekrarlanmanız gerekmez.

Eğer uygulama üzerinden ilk kez giriyorsanız Discord giriş yap için şu adımları uygulayın:

  • Discord uygulamasını açın.
  • Karşınıza çıkan ekrana kullanıcı adı ve şifrenizi yazın.
  • Tamama basın.
  • Uygulamaya girdiniz.

Eğer bilgisayardan ya da telefonunuzun tarayıcısından girecekseniz de işlem çok kolaydır. Bunun için Discord web giriş kullanmalısınız. Şu adımları izlemelisiniz:

  • İlk olarak tarayıcınızı açın.
  • Discord’un sitesine gidin.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek tamama basın.
  • Ayrıca bilgisayardan Discord giriş yapacaksanız karekod okutarak da giriş yapabilirsiniz.

Discord Nasıl Kullanılır?

discord giriş

Kullanımı son derece basit programlardan biridir. ‘Discord nasıl kullanılır?’ diye merak ediyorsanız öncelikle programa giriş yapmalısınız. Ardından arkadaşlarınızı davet ederek hemen sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Ancak özel sohbetler yapılabildiği gibi topluluklarla da iletişime geçilebilmektedir. Bunun için ilgi alanınızın bulunduğu sunucuya geçmeniz gerekmektedir. Artık, sunucu içinde tüm konuşmaları görebilir siz de sohbete katılabilirsiniz. Ayrıca isterseniz kendiniz ücretsiz bir sunucu açabilirsiniz. Arkadaşlarınızı bu sunucuya davet ederek sohbet edebilirsiniz.

Discord Müzik Botu Nedir?

discord müzik botu

Bu sohbet programı, sadece sohbet programı değildir. Aynı zamanda birlikte müzik dinlemeyi sağlayan Rythm Bot da mevcuttur. Rythm Bot, Discord Müzik Botu olarak bilinmektedir. Burada katıldığınız sunucuda oluşturulan listeler bulunmaktadır. Discord Müzik Botları sayesinde müzikleri de paylaşmak mümkün kılınmaktadır. Böylece siz de dilerseniz Rythm Bot kollanarak müzik botu discord ile kendi listenizi paylaşabilirsiniz.

Discord Bot Ekleme

discord bot ekleme

Botlar, yani robotlar yapay zeka ile insanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Bu uygulama da sabit botlar sunarken Discord bot ekleme özelliği de getirmiştir. Botlar, sunucunuzda sizin adınıza düzenlemeler yapmaktadır. Gelenleri karşılama, sorun çıkaranları engelleme işini botlar yapabilmektedir.

Ayrıca discord bot ekle özelliği ile farklı uygulamalar da yapılabilmektedir. Örneğin discord müzik botu ekleme özelliği ile bu işlem robotlara bırakılmaktadır. Bot ekleme için yapmanız gereken küçük birkaç adım bulunmaktadır. Bunlar şöyledir:

  • İlk olarak Discord’a giriş yapın.
  • Bot eklemek istediğiniz kaynak sitelere gidin.
  • İstediğiniz botu seçin.
  • -Davet et- tıklayın.
  • Sizi yönlendirdiği alanlarda -devam et- seçin.
  • İşlem tamamlandığında yeni bot sağ üst köşede belirecektir.

Bu yazıda yazdığımız tüm adımlarla Discord’a giriş yapabilir ve bot ekleyebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 3.5]
İlginizi Çekebilir
google gravity nedir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir