1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Olta Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Olta Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft olta yapımı sayesinde oyunda balık tutabilirsiniz. Oyunda balık tutmak isteyenler için gerekli olan olta yapımı oldukça kolay. Ancak oltayı yapabilmek için çeşitli malzemeleri toplamanız ve bunun sonucunda uygun şekilde üretmeniz gerekiyor.

Minecraft Olta Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Minecraft olta yapmak için çeşitli malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Bu malzemeler şu şekilde;

  • 3 çubuk
  • 2 ip

Malzemeleri temin ettikten sonra çalışma masasını açarak uygun sıralama ile yerleştirdikten sonra oltanızı hazır edebilirsiniz.

Minecraft Çubuk Nasıl Yapılır?

Minecraft olta yapmak için gerekli malzemeler arasında çubuk önemli bir yere sahip bulunuyor. Olta yapımı öncesinde bu yüzden çubuk sahibi olmalısınız. Çubuk yapımı için şu adımları takip etmelisiniz;

  • İlk olarak bir ağaç bulun.
  • Ağacı yumruklayın.
  • Ağacı yumrukladığınızda yere bloklar düşecektir. Bu blokları dikkatli şekilde toplayın.
  • Çalışma masasını açın. Açtıktan sonra boş kutucuklara topladığınız ağaç blokları yerleştirin.
  • Ağaç blokları yerlerine yerleştirdikten sonra çubuklar ortaya çıkacaktır.

Farklı ağaçlardan blok toplamanız halinde de yine tek bir çubuk elde edebilirsiniz. Çünkü oyunda sadece tek bir çubuk bulunuyor. Bu yüzden çubuk ihtiyacınız bulunuyorsa gördüğünüz ağaçtan blokları toplayabilirsiniz.

Çubuk oyun içindeki en önemli malzemelerden birisi olarak öne çıkıyor. Pek çok alet yapımına olanak tanıyan çubuklar sayesinde işlerinize hız kazandırabilirsiniz. Olta ve balta gibi aletler çubuktan yapılmaktadır. Bunun yanında meşale yapımı için de yine çubuk kullanabilirsiniz. Çubuk kullanımı ile yapabileceklerinizi şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Araçlar; başta balta ve kazma olmak üzere ihtiyaç duyabileceğiniz tüm araçları çubuk ile yapabilirsiniz.
  • Silahlar; elde ettiğiniz çubukları kılıç ve yay gibi farklı silahları yapmakta kullanabilirsiniz.
  • Olta; balık tutmanız için olta yapabilirsiniz.
  • Meşale; çubuk ve kömür ile yapabileceğiniz meşale ile birlikte geceleri veya yeraltında hareket edebilirsiniz.
  • Merdiven; maden ve mağaracılık için kullanabileceğiniz merdivenleri çubuk ile yapabilirsiniz.
  • Çit; evinizi korumak ya da çiftlik hayvanlarınızı koruma altına almanız için koruma sunar.
  • Ray; demir ve çubuk kullanarak daha hızlı dolaşımı mümkün kılan raylar yapabilirsiniz.
  • İşaretler; çubuk ve kalaslardan yapılan tabelalar dikerek dünyanıza iz bırakabilirsiniz.

Minecraft İp Yapımı

Minecraft olta yapılışı için ihtiyaç duyacağınız bir diğer malzeme de iptir. Minecraft ip yapmak esasında özel bir çalışma gerektirmiyor. İpi yapmak için örümcek bulmalısınız. Örümceği bulduktan sonra eğer onu öldürürseniz kendisinden hazır olarak toplayabileceğiniz ip düşecektir. Bunun yanında sandıkları da kontrol ederek içlerinden hazır ip bulabilirsiniz. Örümcekleri bulmak ve öldürmek zor olduğu için sandıkların içinden ip bulmanız daha iyi bir avantaj yaratacaktır.

Minecraft Olta Nasıl Yapılır?

Minecraft olta nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak topladığınız malzemeleri çalışma masasına yerleştirmeniz gerekiyor. Ancak doğru sonuç elde etmek için yerleştirme sırasında belirli noktalara dikkat etmelisiniz. Bunun için çalışma masasını açtıktan sonra 3 adet çubuğu sağ çapraz olacak şekilde yerleştirmelisiniz. Başka bir deyişle çubuklar en sağ üst, orta, en alt sol olacak şekilde hizalanmalıdır.

İki adet ipi ise en sağ orta ve en sağ alt kısma yerleştirmelisiniz. Yerleştirmeyi doğru şekilde yaptıktan sonra oltanız hazır olacaktır. Oltanızı hemen elinize alarak balık tutmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında oyunda havuçlu olta kullanımı da mümkün. Bu olta ise balık tutmanıza değil domuzun üzerine binerek yolculuk yapmanızı sağlar. Minecraft havuçlu olta yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak oltaya sahip olmanız gerekiyor. Oltanız bulunuyorsa çalışma masasını açarak en orta kısma oltanızı yerleştirin.
  • Çalışma masasının en alt sağ kısmına bir adet havuç yerleştirin.

Havuçlu oltanız hazır olacaktır. Bu oltayı elinize aldıktan sonra domuzun üzerine binebilir ve yolculuk yapabilirsiniz.

Minecraft Balık Nasıl Tutulur?

Minecraft olta yapımı sonrasında balık tutabilirsiniz. Balık tutmak oltanız olduktan sonra oldukça kolaydır ancak biraz sabırlı olmanız gerekiyor. Oltanızı yaptıktan sonra en az 3 kat derinliğinde olacak bir göle veya deniz kenarına gidebilirsiniz. Deniz daha kısa sürede balık tutmak için daha avantajlıdır. Ancak denizde oltanıza balık dışında atık, şişe ve bot gibi eşyalar da takılabilir. Göle veya denize gittikten sonra oltayı sağ tıklayarak suya doğru atın. Bir süre bekledikten sonra oltanıza balık takılacaktır. Balığı markette satabilir veya pişirerek tüketebilirsiniz.

Bir başka makalemiz olan Minecraft İksir Yapımı Nasıl Olur? adlı makalemize giderek Minecraft iksir yapımının detaylarını öğrenebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir