1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Yay Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Yay Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft yay yapımı sayesinde hayatta kalma modunda önemli avantajlar elde edebilirsiniz. Oyunu hayatta kalma modunda oynadığınız takdirde savaş ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden düşmanlarınıza ve yaratıklara karşı koymak için silahınız olması gerekiyor. Minecraft yay yapımı sayesinde kendinize etkili bir silah yapabileceksiniz.

Minecraft Yay Ne İşe Yarar?

Minecraft yay kullanımı hayatta kalma modunda oldukça işinize yarayacaktır. Bu modda çok dikkatli olsanız bile kaçınılmaz bir şekilde çeşitli yaratıklar ile karşı karşıya gelirsiniz. Çoğunlukla kılıç kullanılmasına karşılık uzaktan menzil alabilmek ve yaratıklara karşı can kaybı yaşamadan karşılık vermek için yay iyi bir tercih olacaktır.

Yay kullanmak için aynı zamanda ok sahibi de olmanız gerekiyor. Oyundaki en etkili silahlardan olan yay ve ok özellikle yaratıklara karşı yaklaşmadan hasar vermeniz açısından önemli katkılar sunacaktır. İskelet şeklinde olan yaratıkların üzerinde etkisi ise diğer yaratıklara karşı çok daha fazladır. Yay ve ok kullanımının bir diğer etkisi de atmış olduğunuz okların kaybolmamasıdır. Başka bir deyişle kullanmış olduğunuz okları sonrasında toplayabilirsiniz. Böylece tekrar ok yapmaya gerek kalmadan sınırsız şekilde silahınızı kullanabilirsiniz.

Minecraft Yay Nasıl Yapılır?

Minecraft yay yapmak için öncelikle çeşitli malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Yay yapımı için gerekli malzemeler oldukça basittir; 3 tahta çubuk ve 3 iplik sahibi olursanız yay yapabilirsiniz. Tahta çubukları bulmak için etrafınızda bulunan ağaçlardan odun blokları toplayabilirsiniz. Bunun için herhangi bir ağaca yaklaştıktan sonra yumruk atın ve blok düşmesini bekleyin. Düşen blokları topladıktan sonra çalışma masasını açarsanız çubuklarınızı kolayca üretebilirsiniz.

İp kullanmak için ise yapmanız gereken işlem bulunmuyor çünkü oyunda ipleri hazır olarak bulmak durumundasınız. Bunun için örümcek ağı toplamalısınız. Öldürdüğünüz örümcekler doğrudan ip verir. Bir diğer ip bulma yöntemi ise sandıkları karıştırmaktır. Pek çok sandıkta ip bulabilirsiniz.

Tahta çubuk ve ipi elde ettikten sonra Minecraft yay yapılışı için çalışma masasını açmalısınız. Çalışma masası 3 x 3 ölçülerindedir ve yayın oluşması için de belirli bir dizilim ile gerekli olan eşyaları dizmelisiniz. Bunun için tahta çubukları şu şekilde dizin;

  • En üst orta, orta sol, en alt orta

Çubukları dizdikten sonra en sağa yukarıdan aşağıya olacak şekilde ipleri de dizin. Diziliş şu şekilde olmalıdır; en üst sağ, orta sağ, en alt sağ.

Dizilişi sorunsuz şekilde yapmanız halinde yay hazır olacaktır. Ürettiğiniz yayı envanterinize alabilirsiniz.

Minecraft Ok Nasıl Yapılır?

Minecraft ok yapımı sayesinde ürettiğiniz yayı kullanabilirsiniz. Oyunda ok elde etmek için iki yöntem bulunuyor. İlk olarak ok yapmak için gerekli malzemeleri temin etmelisiniz. Bunlar; tüy, tahta çubuk ve çakmak taşıdır. Her birisinden bir tane temin etmelisiniz.

Minecraft tüy elde etmek için tavuk avlamalısınız. Avladığınız tavuklardan doğrudan tüy envanterinize girecektir. Ok yapımı için diğer gerekli olan malzeme çakmak taşını ise iki yöntem ile bulabilirsiniz. İlki çakıllı olan bölgeleri kazma ile kazarak çakmak taşı bulabilirsiniz. Ancak bu yöntem biraz zaman alacağı için daha hızlı temin için köylüler ile alışveriş yapabilirsiniz. Çakmak taşı alacağınız köylülere değerinde eşya vermeniz gerekiyor.

Çubuk, tüy ve çakmak taşını elde ettikten sonra ok yapmak için çalışma masasını açmalısınız. Çalışma masasını açtığınızda en üst orta, orta, en alt ortaya malzemeleri yerleştirin. Ancak burada belirli bir sıralamaya göre dizilim yapmalısınız. Bunun için en üst ortaya çakmak taşını, ortaya çubuğu ve en alt ortaya tüyü koyun. Bu yerleştirme sonucunda 4 adet ok elde edebilirsiniz. Belirtildiği gibi ürettiğiniz okları kullandıktan sonra gidip toplayabilirsiniz. Suya doğru atacağınız okları ise toplama olanağınız bulunmuyor. Bu yüzden ok atarken okun nereye gittiğini takip etmelisiniz.

Minecraft ok yapımı toplanacak olan malzemeler açısından bir zaman alabileceği için daha kısa bir yöntem de bulunuyor. Ancak bu yöntem sağlığınız açısından riskli olabilir. Yine de kısa şekilde ok bulmak istiyorsanız bir iskelet ile karşılaştığınızda onu öldürürseniz ok bulmuş olabileceksiniz. Bu şekilde sayısız oka sahip olma şansınız da bulunuyor.

Eğer çatışmalar sırasında yayınız zarar görürse çalışma masasına örs ve yayı yerleştirerek tamir etme olanağınız da bulunuyor. Ayrıca yayınıza çeşitli büyüler de kullanarak daha güçlü olmasını sağlamanız mümkün.

Bir başka yazımız olan “Minecraft Olta Yapımı Nasıl Olur?” adlı makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir