1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Fırlatıcı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Fırlatıcı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft fırlatıcı yapımı ile oyunda nesneleri fırlatacak bir araca sahip olabilirsiniz. Minecraft evreni oyunculara kişileştirilebilir seçenekler sunduğu için fırlatıcı da bu özellikleri kullanabildiğiniz bir eşya olarak görev alıyor.

Minecraft Fırlatıcı Ne İşe Yarar?

Minecraft fırlatıcı kullanımı için çeşitli amaçlar söz konusudur. Bu yapacağınız makine ile çeşitli tuzaklar kurabilirsiniz. Ayrıca otomasyon yapabilir veya farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Özellikle fırlatıcı ile ok atılabildiği için önemli ve büyük zararların verilmesi söz konusu olabilir. Bu durum ise oyun içinde size önemli avantajlar sunacaktır.

Minecraft Fırlatıcı Nasıl Yapılır?

Minecraft fırlatıcı yapmak için çeşitli malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Bu malzemeleri temin ettikten sonra fırlatıcı yapımına başlayabilirsiniz. Fırlatıcı için çalışma masasında bulunan tüm alanların da dolması gerekiyor. Bu bakımdan fırlatıcı için birçok malzemeye ihtiyacınız bulunacak.

Öncelikle fırlatıcı yapımı için Kızıltaş bulmalısınız. Kızıltaş bulmak için madenlerin alt katmanlarına bakabilirsiniz. Sadece fırlatıcı yapımı için değil oyundaki güç gerektiren çeşitli aletleri çalıştırmak için Kızıltaş çok önemli bir malzemedir. Çok zor bulunur ve elde etmek için oldukça fazla uğraş vermeniz gerekebilir. Ancak keşfettiğinizde oldukça değerli bir madeni ele geçirmiş olacaksınız. Kızıltaşı elde ettikten sonra onu toz haline getirmeniz gerekecek. Tozu zemine yayabilir, kollara veya kapılara bağlayabilir ya da fırlatıcıda olduğu gibi makine yapımı için kullanabilirsiniz.

Minecraft Kızıltaş Özellikleri Neler?

Kızıltaş oyunda çok değerli bir madendir ve özellikle makinelerin çalışması için gerek duyulan enerjiyi sunar. Oyun içinde Kızıltaş bir tür kablo görevi görür ve gücün bir yerden başka bir yere aktarılmasında tercih edilir. Ayrıca bu taş ile yapılacak meşale sınırsız güç elde etmenize de yardımcı olur.

Kızıltaş oyunda özel bir yapıdadır. Kızıltaş ile etkileşime geçildiğinde üç temel özelliğinden yararlanılır. Gücün tekrarlanması veya erteleyici olarak kullanılabilir. Hiçbir güçlendirici olmadan ise 15 kızıltaş aktif hale getirilebilir. Bu kapsamda akım yenilemek, akımı yavaşlatmak ve akım yolunu tek yönlü hale getirmek için Kızıltaş kullanılabilir. Bu kapsamda çalışacak piston, lamba veya kapı yapmak istiyorsanız mutlaka Kızıltaş ile güç sağlanmalıdır. Fırlatıcı da temel olarak bir makine olduğundan bu makinenin ihtiyaç duyduğu güç Kızıltaş tozu ile sağlanacaktır.

Minecraft Fırlatıcı Yapım Aşamaları

Minecraft Fırlatıcı Yapımı

Minecraft fırlatıcı yapımı için 7 adet kırık taş, 1 adet Kızıltaş tozu ve yay gerekiyor. Kırık taşları herhangi bir madenden veya açık alandan toplayabilirsiniz. Kızıltaşı ise bahsedildiği gibi madenlerin alt kısımlarından bulabilirsiniz. Ancak Kızıltaş bulmak oldukça güç olduğundan bulmak için oldukça çaba göstermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bunun yanında yayı da yapmanız gerekiyor. Minecraft yay yapmak için üç çubuk ve üç ipe sahip olmalısınız. İpleri öldürdüğünüz örümceklerden bulabilirsiniz. Tahta çubukları ise çalışma masasında odunları işleyerek elde edebilirsiniz. Çubuk ve ipleri elde ettikten sonra çalışma masasını açın; üst sağ, orta sağ ve alt sağ kısmına ipleri yerleştirin. Tahta çubukları ise üst orta, orta sol ve alt orta şeklinde yerleştirin. Sıralamayı doğru yapmanız halinde yay hazır olacaktır.

Fırlatıcı için tüm malzemeleri bulduktan sonra çalışma masasını açın. En orta kısma yayı yerleştirin. Alt orta kısma ise Kızıltaş tozunu koyun. Kalan tüm boşlukları ise kırıktaş parçaları ile doldurun. İşlem sonrasında fırlatıcı hazır hale gelecektir.

Minecraft Fırlatıcı Nasıl Kullanılır?

Minecraft fırlatıcı yaptıktan sonra basit şekilde makineyi kullanabilirsiniz. Bunun için fırlatıcının içine sağ tıklayın ve içine fırlatılmasını istediğiniz eşyayı koyun. Fırlatıcının arkasına şalter koymalı ve şalter sayesinde eşyanın fırlatılmasını sağlamalısınız. Şalter yapımını ayrı olarak yapmanız gerekir. Fırlatıcıyı ilk yaptığınızda şaltere sahip olmaz. Ancak bu şalteri sonradan yaparak makineye ekleyebilirsiniz. Şalter yapımı oldukça kolaydır. Bunun için 1 kırıktaşa ve 1 çubuğa ihtiyacınız bulunuyor. Çalışma masasını açtıktan sonra en ortaya çubuğu, alt ortaya ise kırıktaşı yerleştirin. Sonrasında ise elde ettiğiniz şalteri fırlatıcıya ekleyin. Fırlatıcıya koyduğunuz eşyaları fırlatmak için bu şalteri kullanacaksınız.

Fırlatıcı kullanımında özellikle çeşitli evlere veya düşmanlarınıza zarar vermek istiyorsanız ok da kullanabilirsiniz. Fırlatıcı tarafından atılacak olan okların hasar gücü yaya göre çok daha gelişmiş durumdadır. Ayrıca içine eklediğiniz kadar oku tek seferde art arda fırlatma olanağı da bulunuyor.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 3.5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir