1. Anasayfa
  2. Genel

Magisk Nedir ? Magisk Manager Kullanımı ve Magisk APK

Magisk Nedir ? Magisk Manager Kullanımı ve Magisk APK

Magisk Nedir?

Eğer son birkaç yıldır android kullanıcısı iseniz illa ki “Magisk” kelimesini duymuşsunuzdur. Magisk Nedir?, root yani diğer anlamıyla kök erişiminizi kullanmanıza yarayan bir araçtır. Onun yanı sıra yeni bir root yetkisi kazandırma sistemidir. Magisk Nedir? sorusunu burada net ve öz bir şekilde cevaplamış oluyoruz. 2016’da XDA’nın geliştiricisi olan topjohnwu tarafından geliştirilmiştir. Magisk, uzun yıllardır devam eden SuperSU’ya bir alternatif olmuştur. Ancak sadece bir root yönetiminden çok daha fazlasıdır.

Magisk sisteme bir etkisi olmayan yani “sisteme etki etmeyen” bir root yöntemi olarak bilinmektedir. Yani aslında sisteminizi tam olarak değiştirmeden değiştirmenin bir yoluda budur. Değişiklikler, gerçek sistem dosyalarını değiştirmek yerine boot partisyonunda güvenli bir şekilde saklanır. Bu, bu aracın en önemli özelliklerindendir. Orijinal sistem dosyaları değişmemiş bir şekilde kaldığı için, yapılan değişiklikler Google SafetyNet tarafından algılanamayabilmektedir.

Google SafetyNet, birden fazla insanın bu aracı diğer yöntemlere göre kullanmasının nedenidir. SafetyNet, sistem ile uğraşıldığını algılar ve seçili uygulamaların düzgün çalışmasını engeller. Google pay ve Netflix buna birer örnektir. SafetyNet çok önemli bir güvenlik önlemidir, fakat aşırı sert olabilmektedir. Magisk, kullanıcıların bu popüler uygulamaların kullanmaya devam ederkenki root ve diğer değişikliklere sahip olabilmelerini sağlar. SuperSU gibi çözümler, uygulamaları engellemek için SafetyNet’e neden olan şeylerin sistem dosyalarını değiştirir. Magisk Nedir? Magisk Kullanımı ve Magisk APK Kurulumu için yazımızı okumaya devam ediniz.

Magisk İndir nasıl yapılır? Magisk APK Nasıl Yüklenir? 

Şuan ise en çok sorulan bölüm olan Magisk nasıl indirilir, Veya cihazınıza nasıl root atılır? İlk öncelikle Magisk’i cihazımıza indirebilmemiz için belirli şeylere ihtiyacımız olacaktır.

Cihazımızda TWRP ya da bunun benzeri bir custom recovery kurulu olmalıdır.

Eğer telefonunuzda Magisk Manager uygulamasını bulamıyorsanız ek olarak yüklemeniz gerekebilmektedir. Google’a magisk zip download yazarak indirebilirsiniz. Yahut bu linke tıklayarak Magisk’i indirebilirsiniz.

  1. İndirmiş olduğumuz Magisk dosyamızı cihazımızın hafızasına kopyalıyoruz.
  2. Telefonumuzu kapatıyoruz, sesi açma ve güç tuşlarına basılı tutuyoruz. Logo geldiğinde ise elimizi güç tuşundan çekiyoruz. TWRP logosu geldiği an elimizi ses açma tuşundan çekiyoruz ve bu şekilde TWRP açılmış oluyor.
  3. Install dosyalarının bulunduğu klasöre girip indirmiş olduğumuz Magisk zip yani Magisk-v20.4.zip dosyasına tıklayıp aşağıda olan çubuğu kaydırıyoruz. İşlem tamamlandığında “Reboot system” tuşuna basarak telefonumuzu tekrardan başlatıyoruz.

Magisk Nasıl Kaldırılır?

  1. Yüklemiş olduğumuz Magisk Uninstaller dosyamızı cihazımızın hafızasına kopyalıyoruz
  2. Daha sonrasında ise telefonumuzu kapatıyoruz, ses açma ve güç tuşlarına bir süre basılı tutuyoruz. logo geldiğinde ise elimizi güç tuşundan çekiyoruz, TWRP logosu geldiğinde ise ses açma tuşundan çekiyoruz ve bu şekilde TWRP açılmış oluyor.
  3. Install kısmına girip yüklediğimiz Magisk-uninstaller.zip dosyasına tıklayıp aşağıda görmüş olduğunuz  çubuğu kaydırıyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra “Reboot system” tuşuna basarak telefonumuzu yeniden başlatıyoruz.

Magisk kaldırmak için 2. yöntem

  1. Magisk Manager uygulamasını açarak altta bulunan kaldır seçeneğine basınız.
  2. Karşınıza “Stoğu geri yükleme”, “kaldırma işlemini tamamlama” ve son olarak “prosedürü iptal etme” seçenekleri çıkacaktır. Magisk’i ve tüm modülleri kaldırmak için  “kaldırmayı tamamla” seçeneğine tıklayınız.
  3. Magisk Manager, Magisk yazılımını telefonunuzdan kaldırmak ve orijinal yazılımınızı geri getirmek için bazı komut dosyalarını indirecektir.

Magisk Root Kaldırma

  1. Android cihazınızda Magisk uygulamasını bulup açınız.
  2. Magisk Ana ekranında “Magiski Kaldır” tuşunu göreceksiniz bu tuşa tıklayınız.
  3. Sonrasında “TAMAMEN KALDIR” butonuna tıklayınız.
  4. Bu şekilde Magisk kendini kaldırmaya başlayacaktır. İşlem bitiminde ise telefon otomatik olarak yeniden başlatılmalıdır.

Magisk Hide İşlemi Ve Sorunu

Magisk Hide sorunu özel olarak rootlu cihazlarda bankacılık uygulamalarını kullanan ve kullanmak isteyenlerin canını bir hayli sıkıyor. Bu tür uygulamalar genellikle telefonlar rootlu olduğu için güvenlik uyarısı verir ve çalışmama şansı bulunmaktadır. Magisk hide ise çokça kullanılan root yönetim uygulaması Magisk ile beraber gelen root gizleme yazılımıdır.

Eğer sizde Android’de root gizleme’yi yapamıyorsanız ya da Magisk Hide’ı aktifleştirmiş olsanızda yinede karşınıza root uyarısı için gerekli açıklama bizzat yapımcısı tarafından bir alt başlığımızda açıklanmıştır.

Magisk Hide Neden Çalışmıyor?

Telefonunuz artık rootu gizliyemiyor ise bunun nedeni Magisk’in son güncellemeyle gizleme işlevini yitirmiş olmasıdır. Yapımcısı “Zaten doğru ve düzgün bir şekilde çalışmıyordu ve uygulamalar rootu yakalıyordu” diye bir açıklama yapmış olsa da. Bir çok kişi Magisk Hide’ın görevinden memnun durumdaydı.

En İyi Magisk Modülleri

1. Xposed Çerçeve

Xposed Çerçevesi Herkesin en çok tecih ettiği modüldür. Xposed uzun yıllardır bulnmaktadır ve birden fazla kullanıcı için çok önem arz eden bir uygulama haline geldi. Xposed, Android işletim sisteminden bir çerçeve oluşturur ve çeşitli Android modlarının tweaks’lerinin çalıştırılmasına izin verir. Magisk, sistem bölümünü engellemeden kök erişimini sağlamış olduğunda, geliştricisi rovo89, kulanıcıların sistemsiz kökü ile birlikte Xposed Modüllerinin en iyisini alabilmeniz için Xposed Framework’ü Magisk’e ulaştırdı.

magisk nedir

  Xposed framework’ü kurmak için, sistem tasarımınızın durumuna göre Material Design Xposed Framework’ü yükleyip kurunuz. Bir diğer şey olarak da burada bulmuş olacağınız çerçeveyi kullanmak için Xposed uygulamasınıda kurmanız gerekmektedir. Sonrasında, bazılarını burada kolaylıkla bulabileceğiniz Xposed Repo altında çeşitli modları kurmak için ve yönetmek için bu uygulamayı kullanmanızı öneririz.

2. Viper4Android veya AM3DZirene

magisk nedir

Viper4Android android kulananlar için bununla birlikte orada bulunan en zengin özellikli ve gelişmiş müzik modlarından biridir. Cihazınızın ses özelliklerinin neredeye hemen hemen her yönünü değiştirmenizi sağlar, böylece size tam bir kontrol sağlar cihazınızdaki hoparlörün, Bluetooth hoparlörünün, bir kulaklığın veya hatta bir dock’un ses performansını özelleştirmenize rahatlıkla olanak sağlar. Uygulama, cihazınızdaki ses seviyesini arttırmakla kalmaz, aynı zamandada güzel ViPER Clarity ve XHiFi teknolojisi ile bas ve netliği arttırır.

Arayüz kullanımı kolay olsa da, yinede bir çok seçenek ile karıştırabiliriz. O yüzden, kolay bir arayüz sunan          Zirene’nin AM3D ses modunu seçerek, sisteminizdeki ses profillerini kolayca değiştirebilirsiniz.

3. Youtube Vanced

Hepimiz YouTube uygulamasını illaki seviyoruzdur, fakat Youtube Vanced uygulaması bunu dahada iyi hale getiriyor. temel olarak, Magisk Modülü tüm YouTube reklamlarını engeller ve çokça sevilen ve istenen arka planda oynatma seçeneğini sunar. Ayrıca, maksimum çözünürlük seçeneğinide geçersiz kılar ve Oreo cihazlarda da Picture in picture (Resim içinde resimi etkinleştir) modunu etkinleştirir. Son olarak, piyasada öne sürülen birçok video oynatıcıya benzer bir şekilde Hacim ve parlaklık için toklatlama kontrollerini elde edersiniz. gerçek konuşmak gerekiyorsa, YouTube’u çok kulanıyor iseniz, Vanced modülü sizin için bir zorunluluktur. 

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 4.3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir