1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Meşale Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Meşale Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft meşale yapımı karanlıkta yol alabilmeniz veya mağaralara girebilmeniz için büyük kolaylık sağlıyor. Mağara veya maden gibi yerlere herhangi bir ışık olmadan girerseniz yaratıklar ile karşı karşıya kalma ihtimaliniz büyüktür. Bu yüzden meşale yapımı sayesinde karanlıkta sorunsuz dolaşabilirsiniz.

Karanlıkta kendinize küçük bir kulübe yaparak yatak ile uyuyabilir ve geceyi hızlı geçirebilirsiniz. Minecraft yatak yapımı adlı rehber makalemizi buraya tıklayarak inceleyebilir ve yatak yapımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Minecraft Meşale Ne İşe Yarıyor?

Minecraft meşale yapımı ile birlikte karanlık ortamlarda etrafınızı görebilir ve daha güvenli şekilde hareket edebilirsiniz. Meşalenin temel avantajı inşa etmiş olduğunuz ev türünden yapıların canavarların musallat olmasını da engellemesidir. Aynı zamanda yeraltını keşfederken de etrafınızı görebilmeniz için yararlı olacaktır. Bu sayede düşme gibi durumlardan kurtulabilir veya bir anda karşınıza çıkacak canavarlardan da uzak durabilirsiniz. Her zaman yanınızda meşalenin bulunması zor durumlarda kalmamak ve ihtiyaç halinde kullanmak için yararlıdır.

Minecraft Meşale Nasıl Yapılır?

Minecraft meşale yapmak için basit malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Bu malzemelerden ilki tutuşturma işlemi için kömür, diğeri ise meşaleyi tutmanızı sağlayan tahta çubuktur. Kömürü madenlerden bulabilirsiniz. Kömürü bulduktan sonra ise tahta çubuk yapmanız gerekiyor. Tahta çubuğun yapılışı oldukça pratik ve kolaydır. Ağaçları keserek veya yumruk atarak ham odun elde edeceksiniz. Bu odunları sonrasında çalışma masasına yerleştirerek tahta çubuk yapabilirsiniz. Tahta çubuk yapmak için çalışma masasına odunları yerleştirmeniz yeterlidir.

Meşale yapmak için çalışma masasını açın ve en orta bloka kömür, onun altına ise tahta çubuğu yerleştirin. Yerleştirmeyi doğru yapmanız halinde dört adet meşaleye sahip olacaksınız. Meşale kullanımında bilmeniz gereken nokta kullanım esnasında belirli bir süre sonra meşale bitmektedir. Bu yüzden özellikle karanlık yerlere gidiyorsanız yanınızda meşale olduğuna dikkat etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Minecraft Kömür Nasıl Bulunur?

Minecraft meşale yapmak için gerekli olan malzemelerden olan kömür bulmak için madenleri ziyaret edebilirsiniz. Oyun dünyasının neredeyse her tarafında büyük miktarlarda kömür cevheri bulabileceğiniz alanlar bulunur. Madencilik ile elde edeceğiniz kömür başta meşale yapımı olmak üzere pek çok alanda ihtiyacınızı görecektir. Her bir kömür cevherinden sadece bir topak kömür elde edeceksiniz. Kömürü çıkarmak için ise kazmaya ihtiyacınız bulunuyor. Bunun dışında sandıklarda ya da terk edilmiş madenlerde hazır olarak kömür bulmanız da mümkündür.

Eğer kazmanız yoksa madenlerden kazıcılık yaparak kömür elde edemezsiniz. Bu yüzden madene gitmeden önce ilk olarak kazma sahibi olmalısınız. Minecraft kazma yapımı için ahşap tahtaya ihtiyacınız bulunuyor. Kullanacağınız ahşaplar her türden olabilir. Meşe, ladin, huş, orman, akasya, koyu meşe, kızıl, eğri kalas parçalarını kullanabilirsiniz. Önemli olan üç adede sahip olmanızdır. 3 adet ahşaba ve iki adet tahta çubuğa sahip olduktan sonra kazma yapabilirsiniz. Tahta çubukları da doğrudan ahşap üzerinden yapabilirsiniz. Odun parçalarını çalışma masasına yerleştirdiğinizde tahta çubuk üretilecektir. Kazmayı üretmek için ise çalışma masasını açın ve üst kısmın tamamına tahta parçalarını yerleştirin. Sonrasında ise tahta çubukları en orta ve alt orta olacak şekilde yerleştirin. Bu yerleştirmeyi yaptıktan sonra kazma envanterinize eklenecektir.

Kazma sahibi olduktan sonra civardaki madenlere giderek kömür çıkarmaya başlayabilirsiniz. Madene girip kazma ile çalışmaya başladıktan sonra kömür elde edeceksiniz. Kömürü doğrudan madenden çıkarıldığı gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca işlemeye gerek bulunmaz.

Kömürü meşale gibi farklı eşyaları yapmak için kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda değişken üretimlerde de kullanabilirsiniz. Ancak kömür şartlara bağlı olacak şekilde az verimlilik sunar. Çünkü kömürü madenden çıkarmak için tahta toplamaya kıyasla daha fazla çaba gösterirsiniz. Ama meşale yapımı gibi durumlarda yakıt olarak sadece kömür kullanabilirsiniz.

Minecraft Mavi Meşale Nasıl Yapılır?

Minecraft mavi meşale farklı bir etki bırakmak için kullanılıyor. Mavi meşale yapımı standart meşale yapımına göre güçtür ancak verdiği ışık oldukça yüksektir. Bu meşaleyi yapmak için özellikle ruh ya da ruh kumuna ihtiyacınız bulunuyor.

İlk olarak ruh yağı ya da ruh kumu bulmalısınız. Ruh yağı sadece ruh kumu vadisinde bulunmaktadır. Ruh kumu ise sadece Nether’de bulunmaktadır. Mavi meşale için çalışma masanızı açın. Buradaki tarif kitabından Soul Torch olarak yazan tarifi eklerseniz otomatik olarak malzemeler eklenecektir. Ancak kendiniz eklemeniz gerekiyorsa bir çubuk, kömür ve ruh yağı ya da ruh kumu eklemelisiniz. En sağ üstten alta olacak şekilde malzemeleri eklemeniz halinde mavi meşaleye sahip olabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir