1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Görünmezlik İksiri Yapımı Nasıl Yapılır?

Minecraft Görünmezlik İksiri Yapımı Nasıl Yapılır?

Minecraft görünmezlik iksiri yapımı ile birlikte oyun içinde görünmez hale gelebileceksiniz. Düşmanlardan korunmak için çok etkili bir yöntem olan görünmezlik iksiri oyun içinde önemli avantajlar sağlamış oluyor. Ancak bu özel iksiri yapmak için bazı eşyalara ihtiyacınız bulunuyor.

Minecraft iksir yapımı için detaylı rehber makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Minecraft Görünmezlik İksiri Neye Yarar?

Minecraft görünmezlik iksiri yapılışı ile birlikte oyunda görünmez olursunuz. Bu sayede düşmanlarınızdan saklanabilir ve onlara beklemedikleri anlarda saldırılar düzenleyebilirsiniz. Ancak bu iksirin olumsuz tarafları da bulunuyor. İksir sadece karakterinizi görünmez yaptığı için elinizde tutacağınız eşya veya silahlar görünür olacaktır. Aynı zamanda zırh giyerseniz zırhınız da görünür olacaktır. Bu durum ise düşmanlar tarafından fark edilmesine yol açabilir. Ancak elinizde eşya yoksa ve zırh yoksa düşmanlardan kaçmak ya da saklanmak için görünmezlik iksiri son derece idealdir.

Minecraft Görünmezlik İksiri Nasıl Yapılır?

Minecraft görünmezlik iksiri yapımı için çeşitli malzemelere ihtiyacınız bulunuyor. Öncelikle oyundaki tüm iksirlerin yapımında olduğu gibi bu iksir için de iksir standı yapmalısınız. İksir standı yapmak için ise 3 kırış taş ve 1 blaze çubuğuna sahip olmalısınız. Kırık taş etrafta bolca bulunan ve kolay şekilde elde edebileceğiniz taş özelliği gösterir. Ancak blaze çubuğu elde etmek biraz zahmetlidir. Bunun için Nether diyarına gitmeniz gerekiyor. Nether diyarına gitmek için denemeniz gereken bir yöntem bulunuyor.

Minecraft Nether dünyasına giriş yapmak için portal elde etmelisiniz. Portalı ise yine farklı malzemeleri kullanarak yapabilirsiniz. Nether dünyasına giriş için gerekli olan portal etrafta dolaşarak bulunmadığı için mutlaka kendinizin üretim yapması gerekmektedir. Bunun için;

  • 14 obsidiyen blok,
  • Çakmaktaşı, çelik, lav türünden ateş sağlayacak eşya bulmalısınız.

Alev sağlayacak olan eşyayı bulmanız kolay olsa da obsidiyen bulmak zor olacaktır. Obsidyen bulmak için ise elmas kazmaya ihtiyacınız bulunuyor. Elmas kazma yapımı için iki tahta çubuk ve üç elmasa sahip olmalısınız. Sonrasında ise çalışma masasının üst kısmına yan olacak şekilde elmasları, orta ve alt ortaya ise çubukları yerleştirin. Elmas kazmayı elde ettikten sonra obsidiyen çıkarabilirsiniz. Bu madeni de lav kaynaklarından bulabilirsiniz. Lavın üzerine su döktüğünüzde obsidyen oluşacaktır. Bu taşları elmas kazma ile kazarak envanterinize alabilirsiniz. Ateşi sağlamak için ise çakmak kullanabilirsiniz. Çakmak taşı ve demir çubuk ile çalışma masasında işlem yaptığınızda çakmak elde edilecektir. Obsiyen blokları zemine beş blok yüksekliğinde ve dört çap genişlikte olacak halde dizin ve içi boş olan çerçeve yapın. Sonrasında ise çakmaktaşını kullanarak blokları yakın. Nether dünyasına giriş için portal açılacaktır.

Minecraft İksir Standı Yapımı

Nether dünyasına giriş yaptıktan sonra burada bulunan Blaze ismindeki canavarlardan Blaze çubuğu bulabilirsiniz. Tüm malzemelere sahip olduktan sonra ise Minecraft iksir standı yapımı için çalışma masasını açın. En alt kısma üç kırık taş yerleştirin ve tam ortaya ise Blaze çubuğunu koyun. Envanterinize iksir standı eklenecektir.

Minecraft Görünmezlik İksiri Yapmak İçin Malzemeler

Minecraft görünmezlik iksiri yapmak için malzemeler gece görüş iksiri ve fermente örümcek gözüdür. Gece Görüş İksiri için ise Nether Yumrusu, altın havuç ve su şişesi kullanmalısınız. Nether kaleleri ve kalıntılarında Nether Yumrusu bulabilirsiniz. Altın havuç ise bozuk portallar veya kale kalıntılarında yine karşınıza çıkacaktır.

Minecraft Görünmezlik İksiri Yapımı

Bu malzemeleri yapmış olduğunuz iksir standına yerleştirin, sonrasında ise Gece Görüş İksiri hazır olacaktır.

Gece Görüş İksirini de elde ettikten sonra fermente örümcek gözünü de yapmanız gerecek. Bunun için mantar ve şekeri iksir standında kullanın. Sonrasında ise yine iksir standında gece görüş iksiri üzerine fermente örümcek gözünü koyduğunuzda görünmezlik iksiriniz hazır olacaktır.

Bu yöntem malzemeleri özellikle ilk kez elde edecekler için biraz uğraştırıcı olabilir. Gezgin tüccarlardan da görünmezlik için iksir bulabilirsiniz. Fakat bunu sadece içerken ölmeleri halinde düşürürler. Bu da çok düşük bir ihtimal olduğundan görünmezlik iksiri istiyorsanız kendiniz yapmalısınız.

Minecraft Görünmezlik İksiri Süresi Uzatma

Minecraft görünmezlik iksiri süre açısından üç dakikalık bir süreye sahiptir. Bunu 8 dakikaya çıkarmak için ise görünmezlik iksiri üzerine iksir standında Kızıltaş tozu ekleyebilirsiniz. Tozu eklediğiniz durumda iksiri kullanmanız halinde 8 dakika boyunca görünmez olabilirsiniz. Görünmezlik için süre bittiğinde görünür hale gelirsiniz ve tekrar görünmez için yeni iksir kullanmanız gerekir.

Düşük maliyetlerle arkadaşlarınızla eğlenebileceğiniz bir Minecraft sunucusuna Rabisu ile sahip olabilirsiniz. Rabisu Minecraft sunucu paketlerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir