1. Anasayfa
  2. Genel

WiFi Güçlendirici Ne Kadar İşe Yarar?

WiFi Güçlendirici Ne Kadar İşe Yarar?

İnternetle ilgili en büyük sıkıntıların başında sinyal zayıflığı gelmektedir. Sinyal zayıflığının başlıca sebeplerinden biri ise wifi kapsama alanının yetersiz olmasıdır. Bu tarz durumlarda sinyal cihazlara istenen güçte ulaşmaz. Kimse internette yavaşlama veya sınırsız aldığı hizmetin kısıtlanmasını istemez. İşte tam da bu noktada devreye giren wifi güçlendirici, genişletilmiş kapsama alanı içindeki kablosuz cihazların internete veya benzer kablosuz ağlarla bağını kuvvetlendirmektedir. Güçlendirici, vericiden aldığı zayıf wifiyi çekerek çalışmaktadır. Sonrasında ise iletim gerektiğinde daha fazla alana yaymadan önce güçlendirmektedir.

Bütün kullanıcıların isteği internet bağlantı gücünü en üst seviyeye çıkarmaktır. Bunun için çeşitli yöntemler denenebilmektedir. Wifi sinyal güçlendirici kapsayıcı menzili genişletir. Böylelikle internet hızını ve kalitesini arttırmanın en kolay yolunu sunmaktadır.Eğer büyük bir eve veya ofise sahipseniz ya da farklı katları kullanmak zorundaysanız modeminizin sunacağı wifi kapsama alanı yetersiz kalabilecektir. Bu gibi durumlarda internet veya USB gibi kablolu bağlantıları tercih etmeniz gerekecektir. Kablolu bağlantılar sizin için bir seçenek dâhilinde değilse wifi güçlendirici kullanarak sorununuzu çözüme kavuşturma şansı bulabilirsiniz.

İnternet Çekim Gücü Nasıl Arttırılır?

İnternet çekim gücünüzüWifi güçlendirici ile artırabilirsiniz. Bu işlem bir binadaki birden fazla kata, evin tüm köşelerine ve uzak konumlara erişerek internetten faydalanmanızı kolaylaştırmaktadır. Güçlendirici sayesinde mevcut kablosuz kapsama alanı artmaktadır. Çünkü zayıf bağlantılar yönlendiricinin belirli odalarda kapsama alanı dışında kalması demektir.  Ayrıca kalın duvarlar gibi yapıların neden olduğu engeller sebebiyle de zayıf bağlantı sorunu ortaya çıkabilmektedir. Wifi yani kablosuz modemlerin sinyalleri duvar, ahşap, metal, plastik gibi nesnelerin içinden geçebilme özelliğine sahiptir. Fakat sinyaller her materyalden geçtiğinde sinyal kalitesi biraz daha düşerek mesafe kısalabilir. Wifi güçlendirici sayesinde kablosuz iletim erişim noktasından ya da yönlendiriciden kablosuz cihaza iletilmektedir. Bundan dolayı güçlendirici ile kalın duvarlardan uzak alanlara ve mobilyalardan da internet rahatlıkla iletilmektedir.

Hazır internet paketleri ile gelen wifi modemlerinin çoğu sadece 15-20 metre mesafeden wifi sinyalini alacak şekilde tasarlanmıştır. Tabi, duvar gibi çeşitli nesnelerin içinden geçen wifinin sinyal mesafeleri 7-8 metreye kadar düşme gösterebilir. Modemlerin yüksek kaliteli bir antene sahip olmaması sinyal kalitesini etkileyen önemli etkenlerdendir. İnternet çekim gücünü artırmak için yapılacak bazı yöntemleri ise aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Sinyal kalitesini bozacak eşyaların yerini değiştirebilirsiniz.
  • Modemin anteninin değişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Sinyal tekrarlayıcı kullanarak modem çekim gücünü artırabilirsiniz.
  • Modemi yenileyebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz seçenekler wifinızın sinyal gücünü artırmada size yardımcı olacaktır. Fakat bu konuda çözüme ulaşamazsanız wifi güçlendirici kullanmalısınız. Çünkü sinyal zayıflığında en ideal çözüm güçlendiriciler sayesinde alınmaktadır.

Wifi Sinyal Güçlendirici İşe Yarar Mı?

WiFi Güçlendirici

Sinyal güçlendiricilerin çözüm ürettiği sorunun modem ve internet bağlantı noktası arasındaki mesafe olması gerekir. Çünkü güçlendirici özellikle uzaklık durumlarında işinize yarayan bir yöntemdir. Modemin bulunduğu yer ve internete bağlandığınız yer arasındaki mesafeden kaynaklı sinyal zayıflığında kesin çözüm wifi güçlendirici ile sağlanmaktadır. Ancak internet bağlantısı ve hız sorunlarının başka nedenleri varsa bu ürün yetersiz kalacaktır. Bu sebeple sorunun iyi saptanması önem kazanmaktadır.

Sinyal güçlendirici tercihinde bulunmadan önce bağlantı ve hız sorunlarının asıl sebeplerinin öğrenilmesi gerekir. Eğer altyapı kaynaklı sorunlar varsa internet sağlayıcısı değiştirilerek sorunların çözülmesi mümkün olacaktır. Mesela, ADSL bağlantılar mesafe kaynaklı, kötü hava koşullarına bağlı kopmalar ve hızın yavaşlamasına neden olacak altyapıyla sunulmaktadır. Bu durumlarda modem sinyal güçlendirici yerine internet sağlayıcınızı değiştirmeniz daha etkili bir çözümdür.

WiFi Sinyal Güçlendirici Hızı Düşürür Mü?

WiFi Güçlendirici

Hızla gelişen teknoloji ile kablosuz ağları hız kazanması için iyi yöntemlerin ve en yeni donanımların kullanılması gerekmektedir. Wifi sinyal güçlendiricilerinin beklentilerinizi karşılaması için en iyisini bulmanız önemlidir. Sinyal bozukluğu durumunun nesneler üzerindeki etkisi göz ardı edilmemelidir. O yüzden sorunun tespiti en iyi sonucu almak için önceliğiniz olmalıdır. Evinize veya ofisinize alacağınız kaliteli bir wifi güçlendirici sayesinde internet hızınızı yükseltebilirsiniz. Bu cihazları kullanmak özellikle birden fazla kişinin aktif olduğu internet ortamlarında hızı düşürmez aksine yükseltir. Zaten cihazların üretimindeki genel amaç da tam olarak budur.

Yukarıda da bahsettiğimiz tüm sorunlar ele alındığında çözüme odaklanmak gerekmektedir. Kullanıcı çözüme ulaştığında sinyal eksikliği sorunu hala devam ediyorsa sorunun sinyal dağılımında olduğu kesinleşir. Tam da bu durumda sinyal güçlendirici modem ve bağlantı noktaları arasındaki frekanslar güçlendirilmektedir.

Wi-Fi Güçlendirici Kaç Metreye Kadar Çeker?

Sahip olduğunuz modem her alanda verimli bir internet kullanımı için yeterli olmayabilir. Bunun için wifi güçlendiricinin nasıl kurulduğuna dikkat etmek gerekir. Açık alanda bulunması gereken cihaz özellikle çekim gücünün az olduğu alana yerleştirilmelidir. Çok kaliteli bir güçlendiriciye sahip olunmasa bile genellikle modemler azami 100 metre çekecek şekilde tasarlanmıştır. Tabii bunu en kötüsü olarak düşünebiliriz. Fakat yüksek çekim gücü sunan bir wifi güçlendiricisine sahip olursanız çekim gücünüzü 15 km’ye kadar artırabilirsiniz.

Kullanıma uygun ortamlarda ortalama düzeydeki bir wifi güçlendirici ile yaklaşık 100 ile 300 metreye kadar olan uzaklıklardan bağlantı sağlanabilmektedir. Tabi wifi kaç metreye kadar çeker sorusunun tek cevabı olarak bunları kabul etmemiz mümkün değildir. Wifi çekimini etkileyen faktörler de vardır. Bunlardan bazılarını bağlanırken kullandığınız mobil cihazınız, tabletiniz ya da bilgisayarınız olarak sıralayabiliriz. Tabi cihazınızda bulunan wifi özelliği de çekim gücünüzün kalitesinde artış veya azalma görmenize sebep olabilir.

En İyi WiFi Güçlendirici Hangisi?

Günümüzde birçok kaliteli marka bizlere en iyi hizmeti sunabilmek için rekabet içindedir. Kullanıcıların rahat ve aktif internet kullanımına ulaşması için birçok seçenek var. En iyi ve yüksek kaliteli wifi sinyal güçlendirici modelleri için sizlere liste hazırladık. Hep birlikte göz atalım:

  • Listemizin ilk sırasında Tenda A9 yer almaktadır. Bu cihaz sayesinde internet hızınız yavaşlamadan keyfini çıkarabilme imkânı bulabilirsiniz.
  • Xiaomi markası da wifi güçlendirici olarak iddialı markalardan biridir. Ürettiği cihazlar ile birçok kullanıcının gözdesi olmayı başarmış bir firmadır. Özellikle düşük bütçeye sahip kişilerin ilgisini çekmektedir.
  • Bir başka öneri Mercusys markasının piyasaya sürdüğü ME10 modeli olmaktadır. Uygun fiyatı ile dikkat çeken bu ürün wifi menzilini genişletmek isteyen kullanıcıların işini kolaylaştırmaktadır. Kolay kurulumu sayesinde teknolojiyle ilgisi olmayan kişilerin rahat kullanımına olanak sağlamaktadır.
  • Asus’un bünyesinde satışı yapılan RP-N12 modeli özellikle bu markanın hayranları tarafından tercih edilmektedir.
  • Wifi sinyal güçlendirici tavsiye listemiz Tenda modeli ile devam etmektedir. AC5 modeli ile 5 GHz bandına hitap eden marka yüksek hız isteyen kullanıcılar için ideal tercihtir.
  • Sinyal güçlendirici cihazlarda kendini kanıtlamış markalardan TP-Link’in RE200 modeli sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Çift bant özelliğiyle kaliteli sinyal sunan bu cihaz 3 dâhili antenle dikey ve yatay sinyalleri desteklemektedir.
  • Tavsiye listemizin devamında karşımıza daha yüksek bütçelere hitap eden modeller gelmektedir. TP-Link tarafından geliştirilen Deco E4 modeli de bunlardan biri olmaktadır.
  • Wifi sinyal güçlendirici tavsiye listemizin son sırasında tam anlamıyla gelişmiş bir canavar yer almaktadır. Üstün özellikli bu cihaz saymakla bitmeyecek özellikleri ile Keenetic Ultra AC2600’dür. Kullanıcılara hitap etmesinin ötesinde bir cihaz olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu güçlendiricilerden birisini tercih ederek Wi-Fi hız sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.             

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir