1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Merdiven Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Merdiven Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft merdiven yapımı ile ulaşmakta güçlük çektiğiniz alanlara çok kolay ve sorunsuz şekilde ulaşma olanağı elde edebilirsiniz. Özellikle dağlık alanlara çıkarken yaşanan zorluklar merdiven sayesinde ortadan kalkıyor. Merdivenle birlikte tepe, dağ ve madenlerin üst taraflarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Uygun fiyatlara Minecraft sunucu kiralama yapabilmek için https://rabisu.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Minecraft Merdiven Ne İşe Yarar?

Minecraft merdiven yapmak ulaşılmayan alanlara rahat şekilde ulaşmanız için yararlı olacaktır. Oyun genelinde kullanabileceğiniz 36 tür merdiven bulunuyor. Merdivenle beraber sadece ulaşılmayan noktalara ulaşmakla kalmazsınız aynı şekilde yaratıklardan kaçabilir, tırmanılmayan yerlere de ulaşabilir veya dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.

Çok oyunculu modda merdiven kullanımı rakiplerinize tuzak kurmak için de işinize yarayabilir. Oyuncunun hayal ettiği pek çok şeyi yapmaya olanak veren Minecraft, merdiven açısından da önemli avantajlar sağlıyor.

Oyunda temelde 36 tür merdiven yer alıyor fakat kimi merdivenlerin ham maddeleri nadir bulunuyor ve bu tarz merdivenleri yapmak da güç olabilir. Fakat nadir olan ham maddeleri bulduğunuzda yapacağınız merdiven çok daha şık ve dekoratif olacaktır.

Minecraft Merdiven Nasıl Yapılır?

minecraft merdiven

Minecraft merdiven yapmak için oyunun temelini oluşturan malzemelerden olan ağaçları kullanmanız gerekecek. Bu ağaçlar ile tahta merdiven yapılmaktadır. Özellikle tahtadan ev yapıyorsanız ve evinizin içinde de güzel dekorasyon olsun istiyorsanız tahta merdiven çok iyi seçim olacaktır. Yapacağınız ağacın türüne bağlı olarak da merdivenin genel görüntüsünü değiştirebilirsiniz. Oyun içinde bu ağaçlardan 12 tür bulunuyor.

Haritada dolaşarak denk gelebileceğiniz merdiven yapımı için kullanılacak ağaçlar; huş, meşe, ladin ve akasya ağacı. Bu ağaçları herhangi bir arama olmadan çok kolay şekilde bulabilirsiniz. Ancak çarpık kök, kızıl kök ve benzeri ağaçları ise bulmanız biraz meşakkatli olacaktır. Fakat nadir bulunan ağaçlar ile çok daha etkileyici görünümler elde etmeniz mümkündür. Tavsiye olarak harita üzerinde çabuk ve çok bulunan ağaçlardan yapacağınız merdivenleri ulaşamadığınız noktalara çıkmak için kullanabilirsiniz. Nadir bulunanları ise ev dekorasyonunda kullanarak çok şık ve etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz.

Merdiven yapımını ağaç türlerine göre ayarlayabilirsiniz.

Minecraft Ladin Ağacından Merdiven Yapımı

minecraft ladin ağacı

Minecraft ladin ağacından merdiven yapımı bu ağaç türü sık bulunduğu için kolaydır. Genel olarak Taiga biyomunda yer alan ağacı haritada keşfe çıkarak bulmanız mümkün. Ağaç bloklarını elde ettikten sonra çalışma masasını açarak 3 x 3 dizilişte L olacak şekilde yerleştirdiğinizde 4 basamak merdiven elde edebilirsiniz. Bu yöntemi tüm ağaç türleri için uygulayabilirsiniz.

Minecraft Orman Ağacından Merdiven Yapımı

minecraft orman ağacı

Minecraft orman ağacından merdiven yapımı için Jungle biyomlarından orman ağacı bloku toplayabilirsiniz. Ayrıca orman ağacının içinde yemek sırasında kullanabileceğiniz kakao meyvesi de bulunmaktadır. Kakao ile birlikte kurabiye yapabilirsiniz. Jungle biyomunda özel anıtlarla da karşılaşabilirsiniz.

Minecraft Koyu Meşe Ağacından Merdiven Yapımı

minecraft koyu meşe ağacı

Merdiven yapımı için meşe ağacının farklı bir çeşidi olan koyu meşe ağacını da kullanabilirsiniz. Forest biyomunda bulunan bu ağaç diğerlerine göre biraz daha ender bulunuyor. Bu yüzden ağacı bulduğunuzda yapacağınız merdiveni dekoratif amaçlar ile kullanabilirsiniz. Forest biyomunda ayrıca kabak meyvelerine ve daha fazla işinize yarayacak olan pek çok hammaddeye de ulaşma imkânınız bulunuyor.

Minecraft Huş Ağacından Merdiven Yapımı

minecraft huş ağacı

Huş ağacından merdiven yapımı ham maddenin kolay bulunması ile oldukça hızlı gerçekleşecektir. Huş ağacını bulmak için Forest veya Birch Forest biyomunu ziyaret edebilirsiniz. Diğer ağaçlara göre daha sık bulunduğu için merdiven yapmayı kolaylaştıracaktır. Beyaza yakın rengi sayesinde ise genel olarak kuvars bloklardan yapılmış olan evlerde tercih ediliyor.

Minecraft Akasya Ağacından Merdiven Yapımı

minecraft akasya ağacı

Minecraft akasya ağacından merdiven yapımı için Savanna biyomunu ziyaret etmeniz gerekiyor. Eğer harita üzerinde köy arayışınız sürüyorsa Savanna biyomu bu konuda da yardımcı olacaktır. Köy ile karşılaşma olasılığınız diğer biyomlara göre çok daha yüksektir. Ev savunmasında akasya ağacı dirençli yapısı ile çok yararlı olacaktır.

Minecraft Kızıl Ağaçtan Merdiven Yapımı

minecraft kızıl ağacı

Merdiven yapmak için kızıl ağaç kullanabilirsiniz ancak kızıl ağaç oyunda bulunan en nadir ağaç türleri arasında yer alıyor. Bu ağaç türünü bulmak için gidebileceğiniz belirli bir biyom bulunmuyor. Bu yüzden ağacı ancak şans eseri keşfedebilirsiniz. Eğer kızıl ağaç bulursanız yapraklarından düşmüş olan fidanları da toplayarak evinizin çevresine dikebilirsiniz. Bu sayede sonradan kızıl ağaç aradığınızda zorluk çekmeyeceksiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 4]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir