1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Örs Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Örs Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft örs yapımı sayesinde eşya onarımı yapabilir, ilave özellik kazandırma sağlayabilir, pek çok konuda da eşyalarınız üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Minecraft örs yapmak için ise öncelikle malzemelere ihtiyacınız bulunuyor.

Minecraft Örs Nasıl Yapılır?

Minecraft örs yapımı eşyalar üretmek için çok büyük önem taşıyor. Ancak pek çok oyuncu örs yapımı için hangi eşyaların gerekli olduğundan haberdar olmadığı için örs sahibi olamıyor. Örs yardımı ile birlikte eşyalarınızı daha iyi bir hale getirebileceksiniz. Oyuncuların büyük çoğunluğu örsü genelde çok oyunculu modda kullanıyor. Çünkü bu sayede rakiplerinize karşı daha iyi eşyalar ve silahlar yapabilirsiniz. Eşyalarınızı tamir etmenizin yanında Minecraft örs ile büyü yapımı da mümkün.

Bütçenize uygun Minecraft server kiralama yapmak için https://rabisu.com/minecraft-server-kurma.php adresine girip sadece birkaç adımda sunucunuzu kiralayabilirsiniz.

Minecraft Örs Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Minecraft örs yapımı için gerekli malzemeler şu şekilde;

  • Demir bloğu x 3
  • Demir külçesi x 4

Bu kadar sayıca fazla demir elde etmek için ise 4 tane demir bloğu ve 3 tane de demirin külçe halinin elinizde olması gerekli. Bu durumda 39 tane demir külçesine sahip olmanız gerekiyor.

Minecraft Örs Yapımı

Minecraft Örs Nasıl Yapılır?

Minecraft örs yapımı için çalışma masasının üst sırasına üç blok demir, orta sıraya ise bir demir külçe ve alt sıraya da üç demir külçesi yerleştirin. Bunun sonucunda örs yapımı tamamlanacaktır. Minecraft’ta örsde bulunan nesneleri onarmak için de ek malzemelere ve tecrübeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Nesneleri onanırken aynı malzemeler ya da ticari eşyalar ile kırılmış olan ürünleri kullanmak isteyebilirsiniz.

Örnek olarak bir demir kazmayı onarıyorsanız tamir malzemesi olarak bu durumda demir kullanmanız gerekir. Örs yapımı sonrasında bu eşyayı kullanmanın önemli avantajlarından birisi kırılmış ya da hasar görmüş nesneleri eski haline döndürmek için eğer ürünü elden çıkarıyorsanız tüm büyüler için feda edilmiş olan tecrübe puanına göre sıralama yapılacaktır. Bu durum da sihir masası kullanımı ile elde edilmeyecek büyük çeşitlerini elde etmenizi olanaklı kolar. Eğer daha büyük büyüleri aktarma yapıyorsanız bu durumda ekstra fiyat söyleyebilir ve örsün de 39 nesne düzeltme kapasitesini göz önünde tutarak onarımları geri çevirebilirsiniz.

Eşya dayanıklılığının düşük seviyede olması eşyalarınızı tamir etmenizi gerektirecektir. Bir eşyayı onarmak için de yapacaklarınız oldukça kolay. Hasarlı ögeyi sol yuvaya yerleştirin ve kullanmak istediğiniz malzemeyi de sağ yuvaya ekleyin. Öğenizi onarmak için ise yeterli XP’ye ulaştığınızdan emin olun. Örs kullanımı ile temelde iki seçenekten yararlanabilirsiniz. İlk olarak elmaslar, demir külçeler, altın külçeler gibi malzemelerden yararlanabilirsiniz. Bu mantıktan hareketle eşyalarınızı onarmak için de hangi eşyaların gerektiğini anlayabilirsiniz. Örneğin elmas kılıcı onarmak için elmasa gerek vardır.

Minecraft Örs Yapımı İkinci Yöntem

Minecraft örs yapmak için bir başka yöntemi de denemek isteyebilirsiniz. Bu yöntem ise aynı türe sahip olan başka ögeleri kullanmaktır. Örneğin bir elmas kılıcını başka bir elmas kılıç ile tamir edebilirsiniz. Fakat bu yöntem sonuçta elinizde bir tane elmas kılıç kalacağını sağlayacağı için çok işlevsel değildir. Bir parçayı tamir etmek istediğiniz ne türden malzeme gerekiyorsa isminden hareketle bunu kestirebilirsiniz.

Minecraft Demir Nasıl Bulunur?

Minecraft kolay örs yapmak için demire ihtiyacınız bulunuyor. Demir bulmak için ise yüzeyden kazmaya başlayın ve en son kısımda toprağı aşarak katman kayasına ulaşıncaya kadar merdiven şeklinde inin. Derine ulaştığınızda yatay olarak madencilik yapmaya başlayabilirsiniz. Madencilik yapmak için ise meşaleler, merdivenler ve tabelalar kullanmanız gerekir. Bu işlem sonucunda demir cevheri bulabilirsiniz. Eğer taş kazma gibi araçlar ile madencilik yaparsanız elde edeceğiniz sonuçlar çok daha tatmin edici olacaktır.

Madeni çıkardıktan sonra ise demiri külçe haline getirmek için fırına koyarak işlemeniz gerekiyor. Bunun için fırın kullanmalısınız. Fırın için aynı zamanda çalışmasını sağlayacak yakacak da temin etmeniz gerekli. Tahta, odun, kömür veya odun kömürünüz de olması gerekiyor.

Fırını yaktıktan sonra ham demiri fırına koyduğunuzda size külçe olarak verecektir. Elde ettiğiniz külçeler yeterli sayıda olduğunda kendi örsünüzü yapabilirsiniz.

Örsü elde ettikten sonra evinizin bir bölümüne örsü koyabilirsiniz. Sonrasında örs ile büyü yapmak istiyorsanız elde ettiğiniz büyüyü örse ekleyerek büyünün de hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntem büyülerin seviyesini de artırmak için idealdir.

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir