1. Anasayfa
  2. Genel

Ok Google Cihazımı Kur

Ok Google Cihazımı Kur

Google asistan özellikleri arasında belki de en çok işinize yarayacak Ok Google cihazımı kur komutunun nasıl ilerlediğini anlatacağız bu içeriğimizde. Bunun için bir Google hesabına bağlı olmanız yeterli olacaktır. Tüm Google hizmetleri gibi bu hizmet de hayatınızı kolaylaştırmak ve zaman kazandırmak adına geliştirilmiştir. Bundan dolayı, telefonlar ve Google erişimi olan cihazlarda bu komutu nasıl kullanacağınıza dair bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Ok Google Cihazımı Kur Nasıl?

ok google cihazımı kur

Google hizmetleri arasında en çok işinize yarayacak asistan görevlerinden olan Ok Google cihazımı kur özelliği şu adımlar doğrultusunda işlem yapmaktadır: Hali hazırda bu görevin açık olduğu bir cihaz var sayarsak, Google asistana cihaz kurma komutunu sesli olarak vermeniz yeterli olacaktır. Cihazın, verdiğiniz görevleri anlaması ve gerçekleştirmesi için anlaşılır şekilde ve düzenli bir ses tonuyla komutları bildirmelisiniz.

Ok Google Nasıl Açılır?

Öncelikle cihazınızda bir Google uygulaması bulunup bulunmadığından emin olmak için seslenmeniz gerekir. Ok Google ya da Hey Google dediğinizde cihazdan cevap gelmiyorsa öncelikle uygulamayı indirmeniz gerekir.

Yalnızca Android telefonlar ya da Android cihaz ya da telefonlarda kullanılabilen Ok Google cihazımı kur özelliğini açmak için Android app Google uygulamasını indirerek bir Google hesabı ile giriş yapmanız yeterli olacaktır. Sonrasında asistana seslenerek komutlarınızı yerine getirmesini sağlayabilirsiniz.

Cihaz Eşleştirme Nasıl Yapılır?

Cihaz eşleştirme yapabilmeniz için öncelikle cihaza en yakın mesafede olduğunuzdan emin olun. Bunu tıpkı Ok Google cihazımı kur özelliği gibi sesli şekilde gerçekleştirebilmenizin yanında, uygun adımları izleyerek de yapabilirsiniz.

Yeni eşleşme yapılacak cihazlar için öncelikle iki cihazda da konum ve bluetooth bağlantısını açtığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Sonrasında, iki cihazın da bir internet sağlayıcıya bağlı olup olmadığını kontrol edin. Son olarak, ayarlar kısmından Google sekmesinde cihazları arayarak uygun cihazı seçin. Seçilen cihazın ekranında onay verdikten sonra eşleştirme işlemi başlayacaktır.

Okey Google Asistan Ayarlarını Açar Mısın?

Google asistana ayarlar komutunu vermek için seslenmeniz yeterli. Tıpkı, Ok Google cihazımı kur komutu gibi ayarları açması için sesli şekilde komut verdiğinizde asistan size otomatik olarak cevap verecek ve görevini algılayarak yerine getirecektir. İstediğiniz görevlerin hızlı şekilde gerçekleşmesi için komutları açık şekilde ve anlaşılır ses tonuyla söylemeniz gerekmektedir.

Ok Google Neden Çalışmıyor?

Google asistan özellikleri arasında bulunan görevlerin yerine getirilmemesinin birkaç sebebi olabilmektedir. Komutları, anlaşılır biçimde ve yüksek ses tonuyla söylediğinize emin olmanız önerilmektedir.  

Google kurulumu, cihazda tam olarak yapılmamış olabilmektedir. Bunun yanında, Google hesabınızın girişini yapmamış olma ihtimaliniz bulunmaktadır. Bunun yanında, internet bağlantısında da sorunlar yaşanıyorsa bağlantı hatası görülmektedir. Bu durumları kontrol ettikten sonra komutu tekrar verebilirsiniz.

Google Ayarları Nasıl Açılır?

Telefon ya da Android cihazınızda Google ayarlarını açmak için öncelikle cihaza Google uygulamasını indirmeniz ve kendi hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında cihazın ayarlar kısmında Google sekmesini açarak dilediğiniz ayarları bu kısımdan rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda problem yaşıyorsanız, uygulamanın yeni bir sürümü olup olmadığını ya da uygulamaya erişiminiz konusunda bir kısıtlama olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Cihaz Ayarları Nerede?

Cihaz ayarları, kullandığınız cihazın marka ve aynı zamanda modeline göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında ayarlar sekmesi, genel olarak tüm uygulamaların yer aldığı uygulama sayfasında da bulunabilmektedir. Ayarlar sekmesine ulaşmak için Ok Google cihazımı kur komutunda olduğu gibi komut vermeniz gerekmektedir. Google asistan bu sayede, sizin için ayarlar uygulamasını bulacaktır. Bu sayede zamandan tasarruf ederken aynı zamanda cihazı daha hızlı keşfetme fırsatı yakalarsınız. 

Telefon Ayarlarına Nasıl Girilir?

Kullandığınız telefonun markasına ve modeline göre ayarlar kısmı değişkenlik göstermektedir. Telefon ayarlarına erişmek için öncelikle, tüm uygulamaların bulunduğu ana ekranı kontrol etmeyi unutmayın. Aynı zamanda, ayarlar sekmesi zaman zaman gözden kaçacak farklı bir sayfada da yer alır. Bu işlemleri yaptıktan sonra hala ayarları bulamıyorsanız Google asistana seslenerek sizin için telefon ayarlarına ulaşmasını isteyebilirsiniz.

Ayarlara Nasıl Girilir?

Telefon ya da cihazlarda bulunan ayarlar kısmına en hızlı şekilde ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun için Google asistan görevleri arasında bulunan sesli komut özelliğini kullanabilirsiniz. Cihaz kurulumunda Ok Google cihazımı kur komutu verildiği gibi ayarlara erişmek için de ayarlar uygulamasını aç komutunu vererek hızlı şekilde cihaz ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Google Ayarlar Nerede?

Cihazınızda Google ayarlarına erişmek için ayarlarda Google sekmesini seçerek dilediğiniz şekilde ayar yapabilirsiniz. Bunun yanında, Google sayfasında bulunan Google logosuna tıklayarak da ayarlara erişebilirsiniz. İki durumda da ayarlara erişemediğiniz hallerde yaşanabilmektedir. Bu durumda cihaz kurulumu aşamasında verilen Ok Google cihazımı kur komutu gibi komut verin.  Google ayarlara ulaşmak istediğinizde, buna dair komut vermelisiniz. Google asistana bildirdiğiniz görev, bu sayede algılanarak yerine getirilmektedir.

Arama Ayarlarına Nasıl Girerim?

Arama ayarları, cihazdan cihaza farklılık gösterir. Telefon ya da tablet üzerinde arama ayarlarına ulaşmak için öncelikle geçmiş aramalar kısmına girmelisiniz. Sonrasında, sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayarak arama ayarlarına gidebilirsiniz. Bunun yanında, cihaz ayarları kısmında yer alan telefon ayarları sekmesine giderek de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Google Play Ayarlar Nerede?

Android veya telefonlarda Google Play ayarlarına gitmek için cihazın ayarlar kısmında uygulamalar ve bildirimlere gidin. Bu sekmede, Google Play hizmetlerini seçin. Aşağı doğru indiğinizde uygulama ayrıntılarına girerek ayar kısmına kolayca erişebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 8 Ortalama: 4.1]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir