1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Warden Nedir? Nerede Bulunur?

Minecraft Warden Nedir? Nerede Bulunur?

Minecraft Warden oyuna en güçlü yaratık olarak giriş yapan, son eklenen canavardır. Güçlü ve korkutucu yapısı ile birlikte oyuncuların gerçekten heyecanlı ve kötü zamanlar geçirmesine yol açan Warden, 1.19 sürümü ile birlikte oyuna eklenmiş durumda.

Warden Nedir?

Minecraft Warden, oyuna en son eklenen canavarlardan bir tanesidir. Minecraft sürekli olarak oyuncuların heyecanı devam etmesi için yaptığı güncellemeler ile birlikte yeni canavarları oyuna dahil ediyor. Bu yaratıklara karşı verilen mücadele de keyifli ve aksiyon dolu anların yaşanmasında etkili oluyor. Son eklenen yaratıklardan olan Warden, şimdiye kadar eklenenler arasında en tehlikelisi ve korkunç yapıda olanıdır. Genel olarak mağarada bulunur ve oyuncunun hareketlerine göre adım atar. Bu da oyuncunun sürekli olarak dikkatli olması ve büyük bir mücadele vermesini gerektirir.

Minecraft Warden Özellikleri Neler?

Minecraft Warden özellikleri itibariyle oldukça korkutucu ve güçlü yapıdadır. Bu yaratığın en büyük özelliği oyuncunun sessiz olmadığı anlarda yani etrafta ses çıkaracak eylemlerde bulunduğunda saniyeler içerisinde oyuncuyu öldürmesidir. Genellikle mağaralarda bulunduğu için oyuncunun mağaralarda gezinme esnasında çok dikkat etmesi gerekir. Görünme açısından da büyük bir gizlilik içinde olan yaratık, oyuncunun ilk anlarda göremeyeceği kamuflaj içindedir. Bu da gezinme sırasında bir anda karşı karşıya kalabilmenize neden olur.

Warden’in bulunma yeri Deep Dark adı verilen mağaradır. Ancak bu mağaraya asla gelişigüzel bir şekilde giriş yapılmamalıdır. Özellikle oyuncunun fazla zırhı, gelişmiş silahları ve canı olmadıkça Warden ile mücadele etmek güç olacaktır. Warden’in özellikle duyma yetisi çok gelişmiş durumdadır ve normal adım atmanız halinde bile sizin yerinizi tespit edecektir. Bunun için de oyuncunun eğilerek yürümesi tavsiye edilir. Aynı zamanda büyük ve cüsseli yapısı da tek bir hamlesi ile sizi alt edebilir.

Minecraft Warden Nerede Bulunur?

Minecraft Warden’in yeri yeni bir mağara biyomu olan Deep Dark isimli kısımdır. Mağara oldukça geniş ve karanlık yapıdadır. Burası karanlık olmasına rağmen Warden’de bulunan sensörler sayesinde nerede olduğunuzu hemen anlayabilir. Ayrıca sensörler kendisinin hızlı ve rahat şekilde hareket etmesinde de etkilidir. Bu yüzden mağarada bulunduğunuz süre boyunca mutlaka dikkatli olmalısınız.

Minecraft Warden Ne Kadar Tehlikeli?

Minecraft Warden tehlike olarak oldukça dikkatli olmanız gereken yapıdadır. Üzerinizde netherit zırh olsa bile tek bir vuruşta 13 canınızı götürür. Bu da onunla karşılaştığınızda büyük bir mücadele içinde olabileceğinizi gösterir. Oldukça tehlikeli olan Warden, oyunun en tehlikeli yaratıkları arasında üst sıralarda yer alır. Korkunç görüntüsü ve sesleri de aynı zamanda karşı karşıya kaldığınızda yine sizi korkutmak için etkili olur.

Minecraft Warden’den Nasıl Korunmalısınız?

Minecraft Warden’den korunmak için öncelikle çok dikkatli olmanız gerekiyor. Warden kördür ve göremez. Ancak kafasında yer alan sculk sensörler ile birlikte çıkaracağınız sesleri duyarak hareketlerinizin yerini kolayca tespit edebilir. Çok saldırgan olduğundan yerinizi tespit eder etmez hemen size karşı saldırıya girişecektir. Bu yüzden onun bulunacağı bölgelere girecekseniz mutlaka kalkan bulundurmaya özen gösterin. Warden’den korunmak için ses çıkarmamaya dikkat etmelisiniz. Sese karşı aşırı duyarlı olan ve hemen yanınıza gelen Warden, bu durumda ani saldırılar yapabilir. Bu yüzden eğilerek yürümeniz gerekiyor. Warden’in gücünü daha net anlamak için Golem ve Wither’dan çok daha güçlü şekilde vurduğunu göz önünde tutabilirsiniz.

Minecraft Warden Nasıl Yenilir?

Warden’i yenmek için çeşitli yöntemler denemeniz gerekir. Unutmayın ki karşınızdaki son derece güçlü bir canlıdır. Bu yüzden yapacağınız saldırıları da çok iyi ayarlamalısınız. Öncelikle en önemli nokta mutlaka zırh giymelisiniz. Warden tek başına bulunabileceği gibi girdiğiniz mağarada birden fazla, grup halinde bulunabilir. Grup halinde saldırdıklarında tabii ki de mücadele etmeniz çok daha zorlaşacaktır. Ancak zırhınız olursa kalabalıkta hareket etmek açısından avantaj elde edebilirsiniz.

Warden yakın mesafeden yapacağı saldırılarda çok güçlü olduğundan ona karşı mücadele verirken kılıç yerine yay kullanmak daha iyi saldırı yapabilmenizi sağlar. Yayınıza büyü yaparak gücünü arttırmanız halinde Warden için vereceğiniz hasar da artmış olur. Aynı zamanda büyü yardımı ile yayınıza sonsuz cephane verirseniz Warden’den sürekli kaçıp uzaktan atış yaparak onu mağlup edebilirsiniz. Ancak hareket edeceğiniz alan kısıtlıysa bu durumda ayrıca dikkatli olmanızda yarar var.

Siz de Rabisu üzerinden bir Minecraft sunucusu kiralayarak bu gizemli yaratıkla tanışabilirsiniz, ancak dikkatli olmanızı öneririz!

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 4.8]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir