1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Eyer Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Eyer Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft eyer yapımı ile at kontrolü sağlayabilirsiniz. At üzerinde yolculuk yapmak için gerekli olan eyer yapımı için çeşitli malzemeleri bulmanız gerekiyor. Bunun yanında malzemeleri bulduktan sonra işlemeniz de gerekecek.

Minecraft Eyer Niçin Kullanılır?

Minecraft eyer yapımı için öncelikle eyerin niçin kullanıldığını bilmeniz gerekiyor. Oyun içerisinde pek çok yerde eyer kullanabilirsiniz. Özellikle rakiplerinize veya canavarlara at ile saldırmak için kullanılır. Bunun yanında çok daha işlevsel olacak şekilde bir noktadan başka bir noktaya yolculuk yapmak için yine eyer yararlı olacaktır.

Eyer ile eşekleri de eğitmeniz mümkündür. Eğittiğiniz eşeklerin üzerine sandık yerleştirdiğinizde yolculuk sorasında eşyalarınızı üzerinizde değil eşeğin çantasında taşımanız mümkün oluyor. Böylece arkadaşlarınız için eşya yardımı da sağlayabilirsiniz.

Arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz kolay yapılandırılabilen Minecraft Server Kiralama hizmetine erişmek istiyorsanız, https://rabisu.com adresi üzerinden kiralama yapabilmeniz mümkündür.

Minecraft Eyer Nasıl Yapılır?

Minecraft Eyer Yapımı

Minecraft eyer nasıl yapılır sorusu için bilmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle oyunun kendisinde eyeri yapamıyor, sadece bulabiliyorsunuz. Ancak eyer bulmak zor olduğundan Minecraft eyer bulma modu sayesinde eyer üretimi yapabilirsiniz.

Geleneksel yöntem harita üzerinde keşfe çıkarak eyer bulmanızdır. Temel olarak oyunda eyeri üç değişik yöntem ile bulabilirsiniz. Eşek çoğu çok oyunculu mod içinde aktif olduğu için eşeği eyer ile kullanarak arkadaşlarınıza veya rakiplerinize önemli bir aracı haline getirebilirsiniz. Üstelik orta çağ zamanında geçen sunucu bulduğunuzda eyer kullanımı ile daha fazla keyif almanız da mümkün olacaktır.

Zindanlarda Eyer Bulmak

Dungeon’da Minecraft Eyer Bulmak

Minecraft eyer bulmak için ilk olarak zindanlara bakabilirsiniz. Zindanlar oyunda oldukça tehlikeli bölgelerdir. Özellikle içlerinde canavarlar olduğu için hoş olmayan sürprizler ile karşılaşabilirsiniz. Bu bakımdan da zindana gitmeden önce ekipmanlarınızın tam olarak yanınızda olduğundan emin olmalısınız. Aksi halde canavarlara karşı koyamayarak ölmeniz yüksek ihtimal.

Tabii eyeri bulmak için öncelikle zindanları bulmanız gerekiyor. Zindanları bulmak için ise mağaralarda keşfe çıkabilirsiniz. Değişik mağaralara girip çıkarak zindan ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Fakat canavarlardan farklı olarak bu mağaralarda kendiliğinden oluşan yaratıklar da bulunuyor. Bu yüzden zindan aramaya girmeden önce kurt eğitimi yapabilirsiniz. Kurtları eğittiğinizde zindanda olası bir saldırıyla karşılaştığınızda destek alabilirsiniz. Zindanı bulduğunuzda ise karşınıza kapalı sandıklar çıkacaktır. Bu sandıklardan birisinin içinde eyer bulabilirsiniz.

Köylerde Eyer Bulmak

Minecraft Köylerde Eyer Bulmak

Minecraft eyer aramak için köylere de bakabilirsiniz. Köyleri bulmak yine zordur içlerinde daha fazla sandık ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ancak köylerde de size saldırı yapacak olan savaşçıların olduğunu unutmamalısınız. Bu savaşçıların farklı silahları bulunuyor. Köye yapacağınız ziyarette savaşçıların saldırılarına karşı savunma yapabileceğinizden emin olun.

Yine de her köyde saldırganlık ile karşı karşıya kalmayabilirsiniz. Şans eseri dost canlısı olan bir köye giderseniz savaşmadan eyer bulabilirsiniz. Dost canlısı olan bir köy bulduğunuzda köydeki tüm evleri dolaşarak sandıkların içine bakabilirsiniz.

Oltayla Eyer Bulmak

Minecraft Olta

Son olarak eyer bulmak için olta kullanabilirsiniz. Minecraft olta ile eyer bulmak için öncelikle oltayı yapmalısınız. Oltayı yaptıktan sonra ise su birikintisine gidin ve oltanızı suya atın. Fakat bu noktada bilmeniz gereken konu oltanıza eyerin takılması çok düşük ihtimaldir. Diğer yöntemlere göre saldırılardan korunmak için bu yöntem iyi olmasına karşılık, eyere denk gelmek için çok uzun süreler beklemeniz gerekebilir. Yine de kullanmak istiyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz;

  • İlk olarak olta yapın ve su birikintisine gidin. Bir yerden sonra oltanız kırılacağı için su birikintisine giderken birden fazla oltanın yanınızda olmasını sağlayın.
  • Su birikintisine veya denize oltanızı atarak beklemeye başlayın. Çok üzün süreler de beklemeniz gerekebilir.

Minecraft Mod ile Eyer Bulmak

Minecraft mod ile eyer bulmak da mümkün. Bahsedilen yöntemler zor ve uğraştırıcı olduğundan mod yardımı ile daha kolay eyer sahibi olabilirsiniz. Farklı modlar ile eyer yapımı mümkün olsa da Recipes Plus Modu en stabil sonuçlar veren moddur. Bu mod esasında sadece eyer yapımı için değil, oyunda yapılmayan yetmişten fazla eşyayı da üretmenize imkân verir. Modu kullanarak eyer yapmak için ise malzemelere de ihtiyacınız olacak. 5 deri, 1 iplik ve 1 demir eyer için gereklidir. Bu malzemeleri mod yardımı ile merkez noktasına yerleştirebilir ve sonrasında eyere sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde modu kullanarak eşya yapmak için diğer nesneler için de hammadde bulmanız gerektiğini unutmamalısınız.

microsoft technet microsoft social flickr1quora1 dribble letterboxd demilked reedsy coub github unsplash goodreads myanimelist noteflight contently speakerdeck dreamstime behancenet magcloud fliphtml5 visually bandlab peatixtwitch tinyblog blogspot telegram quora2 quora3 spigotmc spigotmc2 telegra1 telegra2 telegra3 flickr2 flickr3 flickr4 flickr5 flickr6 flickr7 telegraindex

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 3.5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir