1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Forge Nedir?

Minecraft Forge Nedir?

Minecraft’ı severek oynayan kişiler oyunu geliştirmek istemektedirler. Bu şekilde oyun geliştirildiğinde daha çok eğlenmek mümkün olur. Aynı zamanda oyunu zorlaştırmak için de geliştirmek mümkün oluyor. Amaç ne olursa olsun oyunun gelişmesi için bazı modların kullanılması gerekiyor. Oyuna bu modların yüklenmesi işlemine forge denilmektedir. Kısacası forgeyi mod yükleyici olarak tanımlamak mümkün. Bir eklenti olarak düşünülebilir ve Minecraft Forge ile oyunda ilerlemek mümkündür.  

2011 yılında geliştirilen oyun gördüğü ilgi ile 2014 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır. Minecraft Forge ile hiç bitmeyen bir maceraya atılmak mümkün oluyor. Oyunu indirdikten sonra her boş anınızda oynayarak eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Minecraft Forge Ücretsiz mi?   

Minecraft Forge ücretsiz mi sorusunun cevabı evettir. Oyunu yükseltmek için modları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Forgenin indirilmesi ücretsiz ama Minecraft’ın ücretli ve öncelikle oyunu almanız gerekiyor. Oyunu satın aldığınızda bundan sonra da forgeyi indirerek bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz. Gördüğünüz gibi sadece Minecraft’ı alırken ücret ödersiniz. Ardından bir daha ücret ödenmesine gerek kalmıyor. Bilgisayarınızı virüs ve korsan yazılımlardan korumak için oyunun orijinalinin satın almanızı öneririz.

Minecraft Forge’u Nasıl Kurabilirim?

Minecraft Forge kurma işlemini kolayca yapabilirsiniz. Bazı korsan sitelerde farklı linkler veriliyor olsa da resmi Forge sitesinden oyununuzun sürümüne uygun olan versiyonu ücretsiz ve orijinal olarak indirebiliyorsunuz. Yazılımı indirmek ve kullanmaya başlamak için şu adımları atmanız gerekiyor.               

  • Resmi Forge sitesine girin
  • Bilgisayarınızda bulunan işletim sistemine uygun olan seçeneği tıklayın.
  • Sitede reklam gösterimi olabilir reklamın bitmesini bekleyin.
  • Reklamın bitmesinin ardından indirme işlemi başlar.
  • İndirme bittikten sonra ise kur seçeneğini seçin.
  • Kurulum bittikten sonra ekrana gelen play tuşuna basın.
  • Profilinizi seçtikten sonra oynamaya başlayabilirsiniz.

Minecraft Forge Gerekli mi?

Minecraft Forge Gerekli mi?

Minecraft Forge gerekli mi incelendiğinde oyunun zenginleştirilmesi ve yeni özelliklerin eklenmesi için evet cevabını verebiliriz. Oyunda daha çok eğlenmek, monotonluktan kurtulmak için forgenin gerekli olduğunu söylemeliyiz. Aynı zamanda oyunu indireceğiniz modlar ile kolaylaştırma imkanı da bulabiliyorsunuz. Oyunu çok daha keyifli hale getirmek için oyuncuların çok sayıda mod indirdiği de görülüyor. Oyunun içeriği de indirilen modlarla genişletilebiliyor.

Minecraft Kavanozunu Nasıl Yükleyebilirim?

Minecraft kavanozunu indirmek için oyunun resmi internet sitesine girebilirsiniz. Bu şekilde oyunu indirmenin ardından demosunu oynamanız mümkün. Bunun yanında ücretsiz indirimlerde oyunun pek çok özelliğinin kullanılması mümkün olmuyor. Tam sürümünü indirmek için ücret ödenmesi gerekiyor. Bunun yanında oyunu indirdikten sonra Minecraft Forge için ücret ödenmesine gerek bulunmuyor. İndirilen forgeler ile oyunu hiç sıkılmadan uzun süre oynamak mümkün oluyor.

Optifine’ı Forge İle Nasıl Kullanırım?

Optifine ile forgeyi bir arada kullanmak isteyenler bunu nasıl yapacaklarını araştırmaktadırlar. Yapılan inceleme de öncelikle bilgisayara forgenin indirilmesi gerektiği görülmektedir. Ardından optifine indirilmeli ve ekrana gelen kurulum dosyasında install yerine extract tuşuna basılmalıdır. Bu şekilde alınan dosya Minecraft Forge modları arasına eklenebilmektedir. Dosyanın modların içine eklenmesinin ardından ikisini aynı anda kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde oyunu daha çok geliştirme ve eğlenceli bir hal almasını sağlamanız mümkün.  

Forge’u Java’da Nasıl Çalıştırabilirim?

Forge’u indirmek için bilgisayarınızda Java olması gerekiyor. Yalnız Minecraft Forge ile bilgisayardaki Java sürümünün uyumlu olması gerekmektedir. Bundan dolayı Forge indirmeden önce bilgisayarınızı incelemelisiniz. İndireceğiniz sürümle uyumlu olacak Java’yı oyunun resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Uygun sürümü yoksa önce Java’yı güncellemelisiniz. Güncellemenin yanından bilgisayarın denetim masası üzerinden uygulamayı etkinleştirmelisiniz. Aynı zamanda Google üzerinden de Java’yı etkinleştirme işlemini yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmanın ardından Forge kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Forge İçin JDK’ya Mı İhtiyacınız Var?

Forge için JDK’ya ihtiyaç duyulmaktadır. Java olması ile oyuna yeni modlar eklenebiliyor ve bu modların etkinleştirilmesi mümkün oluyor.

Oyunun 2011 yılında piyasaya sürülmesinin ardından çok sayıda versiyonu çıkmıştır. Bunun yanında Forge ile oyuna yeni modlar eklenmesi de mümkün oluyor. Geliştirilen her versiyon ile oyunun zorluk derecesi aynı zamanda eğlencesi de artmaktadır. Minecraft Forge yapılan her güncelleme ile oyunda bulunan hayvan çeşitliliği, mekanlar artmaya devam ediyor. Oyuna son getirilen güncellemeyle mağaraların büyüdüğü, dağların tepelerin daha yüksek olduğu görülüyor. Gelen güncelleme ile overworld neslinin yenilendiği görülmektedir.

Java Olmadan Forge Açabilir miyim?

Java olmadan Minecraft Forge kullanılması mümkün değildir. Mod yükleme yazılımı olan Forge ile indirilen modların aktif olabilmesi için Java’ya ihtiyaç duyuluyor. Java pek çok uygulamanın bilgisayarda kullanılabilmesini sağlamaktadır. Java ücretsiz bir yazılımdır ve dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından da kullanılıyor. İndirilen oyunların oynanabilmesi ve modların aktif hale getirilebilmesi için Java şart.

Pek çok kişi Java indirmeden Forge açmanın yolunu aramaktadır. Ama henüz bu şekilde bir teknolojiye sahip bilgisayar bulunmuyor. Ayrıca bilgisayarınızda bulunan Java ile oyunun versiyonu da uyumlu olmalıdır. Java’nın güncellemelerini de ücretsiz olarak yapma imkanınız bulunmaktadır.

Forge İçin Hangi Java Kullanılır?

Minecraft Forge’nin 2011 yılından bu yana pek çok sürümü çıkmıştır. Aynı şekilde Java’nın da altı ayda bir güncellemeleri bulunmaktadır. Forge’u indirme sırasında resmi sitesinden Java’nın hangi sürümünün bilgisayarınızda olması gerektiğini kontrol edebilirsiniz. Eğer bilgisayarınızdaki Java, Forge ile uyumlu değilse güncellemesini ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Çocuklar için geliştirilmiş olan Mincraft’ı her yaştan insan forge modlarını indirmenin ardından keyifle oynayabiliyorlar.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir