1. Anasayfa
  2. Genel

Rust’ta Yönetici Olabilir Misiniz?

Rust’ta Yönetici Olabilir Misiniz?

Rust’ta yönetici olmak elbette mümkün. İlk olarak oyunda kendimize yetki vermemiz gerekiyor. Onun için ‘’Rust Admin’’ programına giriyoruz. Rust admin veya yönetici paneli, sunucu sahiplerinin işlerini kolaylaştıran yardımcı bir program olmaktadır. Bu panelin konsol kısmına giriş yapmalısınız. Bölümde kendinize yetki vermek için belirli komutları girmeniz gerekir. Admin olma komutu; ownerid <steamid64> olarak geçer. Admin olduktan sonra yetki almak için ise emoveownerid <steamid64> komutlarını girmeniz yeterli olacaktır. Verdiğiniz komutlar sayesinde rust yöneticisi olabilirsiniz.  

Bir Rust Yöneticisi Ne Kadar Ödeme Alır?  

Rust diğer oyunlardan farklı olarak ‘’oynayarak para kazan’’ metodunu başarı ile uygulamış bir hayatta kalma oyunudur. Oyunda para kazanmak, düşürdüğünüz veya kazandığınız skinleri satarak sağlanıyor. Oyunu oynarken kazandığınız itemleri Steam pazarı üzerinden başka oyunculara satabiliyorsunuz.

Fiyatını sizlerin belirlediği bu özellik sayesinde Rust’ta ciddi meblağlar kazanabiliyorsunuz. Seviyenizi ne kadar yükseltirseniz o kadar fazla nadir eşya düşünme şansınız artıyor. Steam market üzerinde çeşitli müşteriler eşyalarınızı değerinde satın alarak sizlere oyun oynarken para kazandırma şansı veriyor.   

Rust’ta Tanrı Modu’nu Nasıl Etkinleştirebilirim?

Rust’ta tanrı modu, aslında bir hiledir. Rust oyununda yönetici değilseniz ve god mode benzeri hileleri etkinleştirmek istiyorsanız bir hile programını bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Oyun yapımcısı veya firma, hileler için resmi bir açıklama yapmamıştır. Hile kodları oyuncular tarafından oluşturulmuş ve kullanılmıştır.    

İlk olarak kullanmış olduğunuz arama motoruna ‘’Rust Hack’’ kelimelerini yazın. Çıkan sonuçlardan birine tıklayın ve istediğiniz bir hile programını bilgisayarınıza indirin. İndirmiş olduğunuz programı masaüstüne getirin. Daha sonra Rust’un kurulu olduğu yeri ayrı bir klasörde açın. Oyunu Steam üzerinden indirmişseniz, Steam>Kütüphane>Oyunlar>Rust>Sağ Tık>Özellikler>Yerel Dosyalar>Göz At adımlarını takip edip göz at klasörüne eklemelisiniz. Bu işlemler rust’ta yönetici olmaktan çok daha basit bir şekilde ilerlemektedir.    

Oyunu Steam dışı bir yerden indirmişseniz oyuna sağ tıklayıp ‘’dosya konumunu aç’’ demeniz yeterli olacaktır. Buraya hile programını aktarabilirsiniz. Daha sonra hileye çift tıklayın ve oyununuza giriş yapın. Hile menülerini ‘’DEL, INSERT veya HOME’’ gibi tuşlar ile açabilirsiniz. Menüyü açtıktan sonra karşınıza çıkan Daytime, Walhack ve Super Jump gibi isimlerde bulunan hile kutucuklarını göreceksiniz. İstediğiniz hileler bu kutucukların herhangi birisinde yer alacaktır. Aktif etmek için kutucuğu açık hale getirmeniz yeterli olacaktır. Yönetici olarak Rust’ta god mode etkinleştirmek istiyorsanız konsol panelini açmanız yeterli olacaktır. Bunu yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

Tanrı Modu Nedir?

Tanrı Modu Nedir?

Pek çok oyunda da gördüğümüz god mode veya Türkçe ismi tanrı modunu rust’ta yönetici olduktan sonra aktif hale getirip oyunun keyfini iki katına çıkarabilirsiniz. Tanrı modunda yakın dövüşten veya silahlı saldırıdan yana hiçbir hasar almazsınız. Kurtlar veya ayılar gibi çeşitli hayvanlar ile karşılaştığınızda can barınız eksilmez.  

Her türlü hava taşıtına karşı dayanıklı olursunuz. Soğuk, açlık veya radyasyon gibi çevresel olaylardan etkilemezsiniz. Tabii ki yer çekimine de meydan okuyup düşmekten kaynaklanan hasar da almazsınız. Genel anlamda karşı rakibe karşı avantaj ele geçirmek için kullanılan god mode, oyun yöneticileri tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. Yani sizler rust’ta yönetici olursanız, oyunun mekaniklerini test etmek veya düşmanların hareket şemalarını tespit etmek için kullanabilirsiniz.

God mode oyunda hem multiplayer yönünden hem de hikâye odaklı yönünde etkilidir. Multiplayer’de haksız rekabet olarak gözükse de hikâye noktasında oyunculara büyük bir avantaj verebilir. Hikâye odağında karşınıza çıkan, yenilemez düşmanları alt etmeniz noktasında god mode kullanılabilmektedir. Bu anlamda aslında zorda kaldığımızda başvuracağımız bir imdat çağrısıdır.

Tanrı Modu Komutu Nedir?
Sizler rust’ta yönetici iseniz tanrı modunu çok basit bir şekilde aktif hale getirebilirsiniz. Bunu yaparken hiçbir şekilde programa ihtiyaç duymazsınız. Peki nasıl mı? İlk olarak konsolu açmanız gerekiyor. Bunun için oyun içinde ‘’F1’’ tuşuna basmanız yeteri olacaktır. Çıkan bölüme ‘’god command’’ yazdıktan sonra ‘’god true’’ komutunu yazarsanız karşınıza global. god: ‘’True’’ gibi bir söz dizimi çıkacaktır. Bunun anlamı kodun geçerlilik kazandığıdır. Modu iptal etmek için yine F1’e basıp, god command yazmanız ve sonrasında god true yerine ‘’god false’’ kelimelerini girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede aktif tanrı modu komutu iptal olacaktır.

ED7BA470 8E54 465E 825C 99712043E01C Nedir?

rust’ta yönetici

ED7BA470 8E54 465E 825C 99712043E01C, aslında bir god mode komutudur. Bu komut, mevcut işletim sisteminizi kontrol altına alıp onun derinliklerine inmenize olanak sağlamaktadır. Kullanıcılar tarafından ‘’süper yönetici veya ‘’jedmode’’ gibi isimler ile anılmaktadır. Windows 7 ile başlayan bu komut akımı Windows 10’da bile halen işlevine devam edebilmektedir.

Tıpkı rust’ta yönetici olmanız gibi bu kodla bilgisayarınızın tüm yönetimini ele geçiriyorsunuz. Bu modu aktif hale getirmek ise çok basit. Öncelikle masaüstünüze yeni bir klasör açıyorsunuz. Bu klasörün adını GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} olarak değiştirip yazıyorsunuz. Bu kodlamayı yaptıktan sonra bilgisayar tarafından klasörünüzün simgesi değişecektir.

Simgeye çift tıkladığınızda ise bilgisayarın gizli ayarlarına ulaşmış olursunuz. Karşınıza çıkan panelde çeşitli oynamalar yaparak Windows sisteminizi bambaşka bir hale getirebilirsiniz. Rust’ta yönetici olduktan sonra yaptığınız god mode ayarı gibi ED7BA470 8E54 465E 825C 99712043E01C ile bilgisayarınızı özelleştirebilirsiniz. Bizim sizlere önerimiz bu ayarları yaparken eski ayarları not almanız. Aksi taktirde beğenmediğiniz ayarlamalar olduğunda geriye çevirmeniz imkânsız bir hal alabilir.  

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir