1. Anasayfa
  2. Genel

Whatsapp Aero Nedir? Whatsapp Aero Ne İşe Yarar?

Whatsapp Aero Nedir? Whatsapp Aero Ne İşe Yarar?

Özellikle gençler artık iletişimi mesajlaşma yoluyla sağlıyor. İnternetin yaygınlaşması ve telefonların birer bilgisayara dönüşmesiyle mesajlaşma daha da yaygınlaşıyor. 2 kontöre 1 SMS gönderildiği günler, anı olarak anlatılıyor. Çünkü artık WhatsApp başta olmak üzere sayısız mesajlaşma programı var. İlk çıktığı günlerde yoğun ilgi gören ve ücretli olmasına rağmen milyonlarca kişinin indirdiği WhatsApp şimdi ücretsiz sunuluyor. Ancak bazı özelliklerin sınırlı olması daha fazlasını isteyenlere yetmiyor. Bu nedenle whatsapp aero kullanımı yaygınlaşan programlardan biridir.

whatsapp aero

Çalışma mantığı ve kullanım şekli birebir Whatsapp ile aynı olan bu uygulama aslında tamamen farklı. Resmi Whatsapp ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor. Haliyle, uygulama mağazalarında da bulmak mümkün değildir. Bir APK olarak telefona indirilen bu uygulamayı kullanmak için başka işlemler de gerekebiliyor. Telefonlarda jailbreak ve root yapılmasını isteyebiliyor. Ancak bazı işletim sistemi yüksek olan telefonlarda direkt de çalışabiliyor.

Whatsapp Aero Nedir?

whatsapp aero nedir

Gençler arasında hızla yaygınlaşan whatsapp aero başlı başına bir mesajlaşma programıdır. Ara yüzü ve kullanım şekli Whatsapp ile aynıdır. Ancak sunduğu imkanlar ve özellikler Whatsapp’tan çok daha fazladır. Örneğin silinen tüm mesajları okuyabilme özelliği pek çok insanı cezbetmektedir.

Türk bir yazılımcı tarafından geliştirilen uygulama örnek aldığı Whatsapp’ın mantığı ile çalışmaktadır. Yüklediğiniz anda telefon numaranız ile kaydolmanız gerekiyor. Buna ek olarak, mevcut Whatsapp uygulamasını artık bu uygulama üzerinden kullanabiliyorsunuz. Ancak indirme için Play Store ve APP Store’u kullanamıyorsunuz. Çünkü bu uygulama bu mağazalarda bulunmuyor. Bunun yerine APK olarak indirip telefonunuzda çalıştırmanız gerekiyor.

whatsapp aero

İki resmi mağazada bulunmaması bu uygulama için güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Çünkü hem Google hem de Apple, mağazaya yüklenen uygulamaları uzun bir araştırmaya tabi tutuyor. Uygulamanın kişisel verileri çalmamasına, açık barındırmamasına özen gösteriliyor. Çünkü bazı art niyetli uygulamalar bu sayede telefona sızıp bilgileri alabiliyor. Bu bağlamda aero whatsapp birbirinden ayrı uygulamalar olarak dikkat çekiyor.

Ayrıca uygulama bazı telefonlarda doğrudan çalışmıyor. Root ya da jailbreak gibi işlemler yaptırmak gerekebiliyor. Ancak sürümü yüksek olan mobil işletim sistemlerinde sorunsuz olarak çalışıyor.

Whatsapp ile Whatsapp Aero Farkı Nedir?

whatsapp aero ile whatsapp arasında ki fark

Mesajlaşma programlarının tüm dünyadaki lideri Whatsapp’tır. Pek çok rakibi bulunmakta ancak yaptığı güncellemeler ve sunduğu imkânlarla büyümeyi sürdürmektedir. Ayrıca ücretsiz kullanım sunması da cabasıdır. Ancak Whatsapp Aero ile Whatsapp’ın resmi olarak hiçbir bağı yoktur. Bu nedenle ikisini de birbirinden farklı uygulamalar olarak değerlendirmek gerekir. Ancak Aero, Whatsapp’ın temel özelliklerini kullanmaktadır. Kullanımı tıpkı Whatsapp gibidir. Ancak üreticisi farklıdır.

Örneğin, Whatsapp’ın çökmesi ya da ulaşılamaması Aero’yu (wa aero) etkilemez. Çünkü bu ikisi birbirinden bağımsızdır. Temelde farklı olsalar da çalışma mantıkları bire bir aynıdır. Programı çalıştırdığınızda karşınıza Whatsapp görünümü gelmektedir. Kişi listeniz, mesajlaşmalarınız aynen kalır. Ancak bir fark vardır. Aero Whatsapp özelliklerinden çok daha fazla beceriklidir. Normal Whatsapp uygulamasında yapamadığınız birçok şeyi buradan yapabilirsiniz. Karşı tarafın sildiği mesajları görebilirsiniz ve okundu bilgisini geri alabilirsiniz. Tek seferde 100 megabayttan büyük dosyaları gönderebilirsiniz. WhatsApp aero’nun sunduğu özelliklerden bazıları bunlardır. Bunun dışında pek çok özellik kullanıma açılıyor. Ancak bunun güvenli olduğu hala tartışılmaktadır. Resmi uygulama mağazalarında bulunmaması, mesajların ve fotoğrafların başkalarının eline geçebileceği şüphesini doğurmaktadır. Ancak kanıtlanan bir güvensizliği de yoktur.

Whatsapp Aero Özellikleri

whatsapp aero özellikleri

Özellikle gençler arasında hızla yaygınlaşan whatsapp aero çok fazla özellik sunuyor. Bu özellikler de çoğu genç tarafından çok beğenildiğinden kullanımı da artıyor. Özellikle başkasının ne yaptığını çok merak eden stalkerlar tarafından yoğun kullanılıyor. Çünkü, diğer yazılımların hiçbirinde olmayan özellikler sunuyor. Sunduğu özelliklerden bazıları şöyle sıralanabilmektedir:

  • Bir mesaj silinmiş olsa da görebilirsiniz.
  • Whatsapp hikayeleri silinmiş ya da süresi dolmuş olsa da izleyebilirsiniz.
  • Silinmiş mesajları gördüğünüzü karşı taraf fark etmez.
  • Whatsapp durumu ve profil fotoğraflarının değiştirilme tarihlerine bakabilirsiniz.
  • Mesajı görmüş olmanıza rağmen okundu bilgisini kaldırabilirsiniz (mavi tik).
  • 100 MB’den büyük dosyaları gönderip alabilirsiniz.
  • Ara yüzü ve arka planı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Binlerce seçenek arasından seçebilir ya da kendiniz için ana ekran teması oluşturabilirsiniz.
  • İstediğiniz fontu kullanabilirsiniz.
  • Uygulama için özel şifre ve parmak izi koruması sağlayabilirsiniz.
  • Uygulama ile yaptığınız tüm transferler ve yazışmalar telefonunuzda depolanır.
  • Diğer uygulamaya göre performansı da son derece yüksektir.

Whatsapp Aero Ne Kadar Güvenli?

whatsapp aero ne kadar güvenli

WhatsApp Aero güvenli mi? Sunduğu zengin içerikler kullanımı cazip hale getiriyor. Bu nedenle kullanımı her geçen gün artıyor ve ‘whatsapp aero güvenilir mi?’ sorusunu gündeme getiriyor. Bu soruya net olarak evet ya da hayır cevabı verilemiyor. Çünkü resmi mağazalardan indirilememesi, bazı telefonlarda root ya da jailbreak ihtiyacı duyulması onu biraz şüpheli yapıyor. Ancak güvenli olmadığına dair bir kanıt da bulunmuyor. Açık yazılım uygulaması olması, bilgilerin çalınmama garantisini vermiyor.

Mesajlaşma, çok kişisel bir olaydır. Sadece özel yazışmalar değil, özel fotoğraf ve videolar da paylaşılmaktadır. Bu nedenle güvenliği konusunda kesin kanıtlar bulunmaması nedeniyle özel verilerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü, özel mesajların başkalarının eline geçmesi istenmeyen bir durumdur.

Çoğu insanın özel mesajlaşmaların başkalarının eline geçtiği görülmüştür. Kötü niyetli insanlar, bu yazışma, fotoğraf ve videoları şantaj amacıyla kullanabilmektedir.

Whatsapp Aero Nasıl İndirilir?

whatsapp aero nasıl indirilir

Uygulama her geçen gün daha fazla insan tarafından talep ediliyor. Ancak indirmek için Play Store ya da APP Store’a girdiğinizde uygulamayı bulamıyorsunuz. Bu nedenle whatsapp aero apk indirmeniz gerekiyor. APK, sıkıştırılmış bir dosya türüdür. İndirme işlemini yapmak ise basittir. ‘Whatsapp aero son sürüm indir’ araması yaptığınızda programa ulaşmanız mümkündür. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey ‘indir’ butonuna basmaktır. Aramanızın whataspp aero apk indir şeklinde olmasına dikkat edin. Yazılımı telefonunuza indirdikten sonra kurup çalıştırmanız gerekiyor. Eğer çalışmazsa, telefonunuzun boot ya da jailbreak işleminden geçmesi gerekebiliyor. Program çalıştıktan sonra eğer Whatsapp yüklüyse doğrudan oradaki verileri alarak açılıyor. Eğer yeni bir telefon ise telefon numaranızla kayıt olmanız gerekiyor. Ayrıca kişilere ulaşmasına da izin vermelisiniz.

Sunduğu imkânlar nedeniyle whatsapp aero ilgi görmeye devam ediyor.

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 4]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir