1. Anasayfa
  2. Genel

10 Bin Takipçi Ne Kadar Kazanıyor?

10 Bin Takipçi Ne Kadar Kazanıyor?

Sosyal medya, hayatımızın büyük bir bölümünü kapsamış durumda. Bu durum, sosyal medyanın işlevine yeni bir algıyı getiriyor; o da para kazanma! Sosyal medya fenomenlerini gördüğümüzde aklımızda “acaba 10 bin takipçi sayısına ulaşanlar ne kadar para kazanıyorlar?” gibi sorular cereyan ediyor. Bu sorunun cevabını ortalama veriler ile vermemiz mümkün. Eğer ki bir fenomenin sponsoru var ise ve paylaşım yapıyorsa, gönderi başına 25 ile 50 dolar arasında bir ücret alabilir. Bu fiyat artabilir veya azalabilir. Reklamı yapılan ürün, fiyatta önemli oynamalara neden olabilecek unsurlardan bir tanesidir.

1 M Takipçi Ne Kadar Para Alıyor?

Takipçi sayısı, sosyal medya mecralarında para kazanmak için olmazsa olmaz etmenlerin başında geliyor. Öyle ki takipçi sayınız ile reklam alma olasılığınız eş doğrultuda artmakta. 10 bin takipçi olan bir kişi ile 1 milyon takipçiye sahip olan bir kişinin reklam alma sayısı veya aldıkları reklam başı ücretleri ciddi farklılıklara karşımıza çıkmakta. 1 milyon gibi bir takipçi sayısına ulaşmış fenomen, anlaşma üzerine 5 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar reklam ücreti alabiliyor. Ürünün veya reklamı yapılan firmanın popülaritesine göre ise bu fiyat bandı yukarı çıkabiliyor.

En Çok Takipçi Kimde Var?

Instagram başta olmak üzere diğer sosyal medya platformlarında bulunan ve en çok takipçi sayısına ulaşmış olan isimler, Türkiye dışındadır. Bu isimlerin başında ise 1 m takipçi sayısını yıllar önce egale etmiş olan Cristiano Ronaldo gelmektedir. Ronaldo, Instagram’da en çok takipçisi olan isimdir. Güncel olarak 511 milyon takipçisi bulunan Ronaldo, bu alanda zirvededir.

Takipçi Çoğaltmak İçin Ne Yapmalı?

Takipçi sayınız sizleri tatmin etmiyorsa o zaman bahsedeceğimiz uygulamaları harfiyen yerine getirin. İlk olarak hashtag kullanımınızı arttırın. 10 bin takipçi sayısına ulaşmış her hesap hashtagler doğrultusunda hareket etmiştir.

Hikayelerinizde veya gönderilerinizde güncel hashtagler kullanın. Hesabınızı başka bir sosyal medya hesabınız ile bağlayın. Bu sayede diğer sosyal medya platformunuzda bulunan kullanıcılar aktif kullandığınız hesabınızı ziyaret edebilir. Tanıtımları kesinlikle atlamayın. Arkadaşlarınızdan rica ederek hesabınızın reklamını yapın. İsterseniz bazı sosyal medya hesaplarına ücreti karşılığında hesabınızın reklamını da yaptırtabilirsiniz.

Takipçi Satın Alırsan Ne Olur?

Günümüz dünyasında pek çok birey veya kurum, sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısını arttırmak için takipçi satın almaktadır. Takipçi satın almak birtakım olumsuzlukları da beraberinde getirir. 10 bin takipçi yapabilmek için yapılan bu işlem sonunda etkileşim oranınız düşer. Bununla beraber satın aldığınız takipçiler belli bir süre sonra yok olur. Kurumsal bir imajınız var ise bu imaj maalesef zedelenir.

Bir İnsan Neden Takipçi Satın Alır?

Bir İnsan Neden Takipçi Satın Alır?

Sosyal medya insanlarda popüler olma kaygısı başlatmıştır. Bu kaygı neticesinde de insanlar, var olan hesaplarındaki takipçi sayılarını arttırmak için takipçi satın alırlar. Toplum karşısında fenomen gözükmek için 10 bin takipçi gibi bir sayı peşine düşerler. Bunun dışında kurumsal işletmeler veya şirketlerde bu metoda başvururlar. Onların amacı; daha çok kişiye ulaşabilmektir. Bazı kurumlar ürünlerine olan ilgi, alaka ve güveni belli etmek için takipçilerini arttırmaya yönelik satın alma işlemlerinde bulunurlar. Fakat her geçen gün gelişen teknoloji ile sosyal medya platformları bu hesapları teyit edip bot hesapları silerler.

Instagram Hesabı Nasıl Büyür?

Instagram hesabınızı büyütmek istiyorsanız mutlaka düzenli paylaşım yapın. Hesabınız kişisel bir hesap ise günlük hikâye veya gönderi atmayı ihmal etmeyin. Sık sık canlı yayın açın. Canlı yayınlarınızın süresini asla kısa tutmayın. Süreyi uzun tutarken içeriği de ilgi çekici kılın. 10 bin takipçi istikrarı elden bırakmayarak kazanılır. Bunların dışında Instagram reels özelliklerini olabildiğince kullanın. Yeni şeylerin keşfinden asla kaçmayın. Ve tabii ki reklam alın. Reklamlar hesabınızı büyütecek ve sizlere para kazandıracak yegâne faktörlerin başında gelmektedir.

Instagram Reklam Ücreti Ne Kadar?

Instagram Reklam Ücreti Ne Kadar?

Instagram hesabını büyütmeye yönelik hareket eden herkes, bir yerde reklam almayı her şeyden önde tutmalıdır. Peki, Instagram reklam ücreti ne kadardır? Firmaya veya hedef kitleye göre Instagram reklam ücretleri değişkenlik göstermektedir. Lakin bunun için Türkiye’de ortalama bir hesap çıkartılmıştır. Buna göre günümüz reklamları için tıklama başına ortalama maliyet; 3 TL civarındadır. En düşük reklam başı tıklama ücreti 20 kuruş iken en yüksek tıklama ücreti 5 TL’dir.

Instagram Günde Kaç Paylaşım Yapılmalı?

Sosyal medya platformlarının en çok kullanılanı olan Instagram’da günlük paylaşım yapma sınırlaması bulunmamaktadır. Haftanın her günü; günün her saati hikâye veya gönderi atabilirsiniz. Lakin şöyle bir durum vardır. 10 bin takipçi sayısına ulaşmış bireylere baktığımızda genelde pazartesi günlerine ağırlık verdiklerini görürüz. Verilere göre Instagram, en çok pazartesi günleri aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Saat olarak baktığımızda ise sabah 07.00’den akşam 18.00’e kadar paylaşım yaparsanız, çok daha iyi dönüşüm alacağınızdan emin olabilirsiniz.  

Keşfete Nasıl Çıkılır?

Instagram keşfete nasıl çıkılır? sorusu, en çok tartışılan ve cevap aranan soruların başında gelmektedir. Keşfete düşmek için öncelikle belli bir beğenme oranına veya takipçi sayısına ulaşmanız gerekmektedir. Az sayıda takipçiniz, gönderiniz ve beğenme oranınız varsa maalesef ki keşfete çıkma olasılığınız epey bir düşük olacaktır. Bunun için tamamen organik bir takipçi sayısına ulaşmanız gerekmektedir. Hikâye, reels, gönderi veya canlı yayın sayılarınızı arttırmanız makul olacaktır. Bir süre sonra 10 bin takipçi sayısına sahip hesaplarda olduğu gibi insanların keşfetinde kendinizi göreceksiniz.   

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 3]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir