1. Anasayfa
  2. Genel

CS 2 Oyun Modları Farkı Nedir?

CS 2 Oyun Modları Farkı Nedir?

Oyun tutkunlarının bir numaralı tercihleri arasında yer alan Counter Strike oyunları, geçmişten günümüze farklı sürümleri ile güncelliğini korumaya devam ediyor. Bununla birlikte Counter Strike 2 ile eski sürümler arasında hatırı sayılır bir fark var. Oyundaki birçok faktör yenilenerek hem oyuncular hem de eğlencenin aralıksız devamı için başarılı bir hale getirilmiş durumda. CS 2 oyun modları arasında ise en çok ‘Rekabetçi’ ve ‘Retake’ göze çarpıyor.

Oyun içerisinde pek çok yeni mod devamlı olarak kullanıcılara sunuluyor. CS GO için oyun modları ise genel itibariyle;

  • Rekabetçi
  • Basit Eğlence
  • Ölüm Maçı
  • Yoldaş
  • Casual
  • Silahlanma Yarışı
  • Yıkım
  • Wingman
  • Flying Scoutsman
  • Retake
  • Danger Zone

Counter Strike serisinin en yeni ürünü olan Strike 2 2022 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana büyük bir ilgi çekmiştir. Dünya çapında düzenlenen turnuvalar ile popülaritesini de korumaktadır.

Counter Strike 2 (CS 2) Nasıl Oynanır?

Oyunda yetenek grupları vardır. Ancak ilk etapta yeni başlayanların bir grubu olmaz. Bunun için 10 tane rekabetçi maç ile mücadele vermeniz gerekir. 10 rekabetçi maç sonrasında ise yetenek grubunuza yerleştirilirsiniz.

Bağımlılık yapan bu oyunda yetenek grubunuza yerleştikten sonra işler daha eğlenceli bir hal alır. Bu seviyeden sonra yetenek grubunuza göre insanlarla mücadele etmeye başlarsınız. CS 2 için oyun modları size oyun içerisinde farklı alanlar yaratmaktadır. Birbirinden farklı özelliklere ve amaçlara sahip bu oyun modları ile oyun heyecanı katlanarak artar.

CS 2 Oyun Modları Nelerdir?

  • Rekabetçi Oyun Modu: CS 2 içinde en çok oynanan ve kullanıcılar tarafından tercih edilen mod, CS 2 rekabetçi modu desek, abartmış olmayız. 5v5 karşılık oynanan bu modda tek başınıza ya da arkadaşlarınızla girebilirsiniz. Rank sistemine göre bir eşleştirme yapılır ve seçilen mapler içinden birisine giriş yapılarak, oyun başlar.
  • Basit Eğlence: Rekabetçi modu öncesi ısınma turu olarak adlandırabileceğimiz CS 2 basit eğlence modu, sadece silah ve bomba ile oynanmaktadır. Seçilen mapde oyuna başlanır. Zırh ve full teçhizatlı olarak giriş yapılır. Rekabetçi modun eğlence tarafı da denilebilir.
  • Ölüm Maçı: Deathmatch olarak da bilinen CS 2 ölüm maçı, birincilik ve yüksek skor odaklıdır. Ölüm maçına başlamadan önce bir silah seçilir. Rakip takım oyunlarını öldürmeye odaklanmanızın diğer modlara göre daha yüksek olduğu oyun modudur. Öldükten birkaç saniye sonra mapin farklı bir noktasında yeniden canlanırsınız.
  • Danger Zone: Arkadaşlarınız ya da tek başınıza giriş yapabileceğiniz mod, Counter Strike 2 Battle Royale şeklinde oyuna eklendi. 20 kişinin karşı karşıya hayatta kalma mücadelesi verdiği modda, ilk olarak paraşütle atlayacağınız yeri seçiyorsunuz. Girdiğiniz evlerde bulduğunuz teçhizat ve paralar gücünüzü arttırmanızı sağlıyor.
  • Retakes Mod: Retakes , Teröristlerin CT’ye karşı yerleştirilmiş bir bombayı savundukları bir oyun modudur . Bu oyun modu, oyunculara her tur başlamadan önce dağıtılan teçhizat kartlarını içerir.
  • Silah Yarışı Modu: orijinal Silah Oyunu moduna dayanıyor. Tüm oyun, sürekli yeniden doğma ile tek bir turdan oluşur. Kazanma koşulları her iki takım için de aynıdır. Her iki takımdan bir oyuncu Altın Bıçağa ulaşana kadar öldürmeye başlar ve Altın Bıçakla son vuruş yapılarak maç bitirilir.
    Silah Yarışı’ndaki nihai hedef, Altın Bıçak ile bir skor elde etmektir . Zaman sınırı yoktur, satın alma menüleri mevcut değildir, hedef öldürüldüğünde herhangi bir para ödülü olmaz ve silahlar atılamaz ve oyuncu ölür ölmez kaybolur. Bunun yerine, oyuncular mevcut seviyesindeki silahın yanı sıra bıçakla birlikte doğarlar . Belirli bir seviyedeki her iki öldürmede, oyuncu bir sonraki seviyeye yükselterek yeni bir silah alacak. Altın bıçak, bir oyuncunun aldığı son silahtır ve altın bıçakla öldüren ilk oyuncu, takımı ile birlikte oyunu kazanır.

Basit Eğlence İle Ölüm Maçı’nın Farkları Neler?

Her iki modda Counter Strike 2 oyun severleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Oyun içerisinde size farklı alternatifler sunan bu modlar, hem eğlenmenize hem de oyun içerisinde seviyenizi yükseltmenize olanak sağlıyor. Elbette oyun modları arasında çeşitli farkların olduğunu da söyleyebiliriz. Peki, CS 2 Basit Eğlence ve Ölüm Maçı’nın farkları nelerdir?

  • Basit Eğlence modu kendi içerisinde 2’ye ayrılır. Daha ziyade Rekabetçi mod öncesi ısınma turu olarak değerlendirilebilir. Bu modda bomba kurabilir ya da kurduğunuz bombayı imha ederek oyunu kazanabilirsiniz. Bunun haricinde rehine kurtarma görevleri de yapabilirsiniz. Rekabetten ziyade eğlence ön plana çıkar.
  • Ölüm Maçı modu, en yüksek skora ulaşarak, birinciliğe ulaşmak üzere yapılmaktadır. Rakipleri ortadan kaldırma odaklı hareket edilmektedir. Ölüm Maçı’nda ölürseniz, round sonunu beklemeden birkaç saniye içinde yeniden canlanırsınız. Bu modda amaç round sonuna kadar en çok adam öldüren olmaktır.

Basit Eğlence modu kullanıcılar için rahatlatıcı ve antrenman imkanı sunan bir moddur. Bu mod ile hem oyun içinde kendinizi eğitebilir hem de eğlenebilirsiniz. Ölüm Maçı ise oyunda seviye atlamanızı sağlayan bir skor yarışıdır. Burada rekabet ve birincilik ön plandadır. Sonuç olarak her iki formda kendi içerisinde kullanıcılara çeşitli alternatifler sunmaktadır. Siz de CS 2 bağımlısı olma yolunda ilerliyorsanız, her iki modun da eğlencesini çıkartmalısınız. Basit eğlence ile kendinizi üst seviyelere hazırlarken; Ölüm Maçı ile deneyimlerinizi ortaya koyabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir