1. Anasayfa
  2. Genel

Rust Softcore Mod Nedir? Nasıl Oynanır?

Rust Softcore Mod Nedir? Nasıl Oynanır?

Son zamanların en çok oynanan hayatta kalma temalı oyunlarından biri olan Rust, Steam üzerinde milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Gerçekçi yapısıyla fark yaratan oyunda açlık ve susuzluk gibi zorluklarla baş etmeye çalışan oyuncular vahşi doğadan da korunmak için mücadele veriyor. Rust şubat ayı güncellemesi ile birlikte yeni kullanıma sunulan softcore mod, yüksek zorluk seviyesi nedeniyle oyunu oynayamayanlara yardım eli uzatıyor.

Rust softcore mod neler sunuyor?

Yazının başında belirttiğimiz gibi Rust son derece gerçekçi ve bu gerçekçilik, zorluğu da beraberinde getiriyor. Oyunda karakterimiz öldüğünde karakterin üstünde bulunan tüm eşyalar yere düşüyor ve oyuncular genelde bu eşyaların tamamını ele geçiriyor. Oyunu uzun süre oynayan kişiler bu durumu bildiği için çok dikkatli oynuyor ve belki de toplamak için saatlerce uğraştığı eşyaları kolay kolay kaptırmak istemiyor. Yeni oyuncular ise henüz oyuna adapte olamadığı için kolay av oluyor ve bu da oyundan soğumalarına sebep olabiliyor. Rust softcore mod, yeni oyunculara daha kolay bir oyun deneyimi sunarak oyundan soğumalarının önüne geçmeye çalışıyor.

rust softcore

Softcore modunda ölen oyuncular eşyalarının tamamını değil de bir yarısını kaybediyor. Dolayısıyla ölmenin halen oyunculara olumsuz etkisi oluyor ancak bu etki normal oyuna göre çok daha az. Ölen oyuncular Bandit Town ve The Outpost adlı lokasyonlara giderek buradaki terminallerden eşyalarının yarısını geri alabiliyor. Ayrıca öldükten sonra istenen güvenli bölgede yeniden doğmak da mümkün oluyor.

Yeni oyuncuları çekmek için getirilen özellikler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Takımlarda bulunabilecek oyuncu sayısı softcore modda 4 kişiyle sınırlanıyor. Karşınızda çok kalabalık düşman grupları olmadığı için ölme ihtimaliniz de büyük ölçüde azalıyor. Yeni gelen bir diğer özellikle oyuncular yaralı karakterin üzerindeki eşyaları görebiliyor ancak alamıyor. Şimdilik softcore modunda olan özellikler bunlar fakat gelecekte bu modun yeni özelliklere sahip olacağını öngörmek mümkün.

Oyunun hardcore olarak adlandırılan normal modunu oynamayı sevenlerin endişelenmesi gereken bir durum yok. Çünkü tamamen farklı bir oyun modu olan softcore’un sunucuları da ayrı. Softcore modunu denemek isteyenler sunucu listesinde şimdilik 10 adet olan softcore server’larından birine girebilir.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir