1. Anasayfa
  2. Genel

Steam Deck Nedir? Hakkında Merak Ettikleriniz

Steam Deck Nedir? Hakkında Merak Ettikleriniz

Son zamanlarda isminden sıkça bahsettiren Steam Deck oyun geliştirici firma olan Valve’ın pazara sunduğu konsollardan birisidir. Özellikle de oyun oynamayı seven ve her yerde oynamak isteyenlerin hayalleri süsleyen bir üründür. Bu ürünü daha iyi anlamanız için Nintendo Switch konsolunu düşünebilirsiniz. Dizaynı ve kullanımı açısından oldukça benzerlik gösteriyor. Nintendo’nun rakibi olarak piyasaya sürülen bu konsol ile dizüstü bilgisayarda oyun oynamanıza gerek kalmıyor. Her an dilediğiniz her yerde Steam Deck ile oyun oynamanın keyfini çıkarmak mümkün hale geliyor.

Bilgisayar oyunlarından keyif mi alıyorsunuz? Steam üzerinde sayısız oyuna mı sahipsiniz? O halde yeni nesil oyun konsolları tam size göre.

Bu ürünün belki de en sevilen özelliği hemen hemen tüm USB-C hub kablolarına takılabiliyor olmasıdır. Bunun dışında taşınabilir bu oyun konsolu herhangi bir monitör ya da televizyona bağlanabilme özelliğine de sahip. Aynı zamanda büyük ekranda da oyun keyfi sürebilmeniz mümkün. Steam Deck konsolunu bu şekilde masaüstü modunda da kullanabilirsiniz. Pek çok Linux uygulamaları ile uyumludur, bu şekilde tam teşekküllü bir bilgisayar haline gelir. Bunun dışında Valve, bu konsolun son güncellemelere göre Windows işletim sistemini de desteklediği belirtti.

Steam Deck Ne İşe Yarar?

Valve tarafından geliştirilen bir el bilgisayarı olan Steam Deck, adeta geleneksel rakiplerini ezip geçiyor. Nintendo Switch’in aksine bu konsolu daha çok el bilgisayarı olarak düşünebilirsiniz. Aynı zamanda bu konsola pek çok farklı işletim sistemi de yüklenebiliyor. Örneğin dilerseniz Steam Os’u kaldırarak yerine dilediğiniz bir işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Bu şekilde normal bir bilgisayardan farklı olmayacaktır. Valve kullanıcıları, diledikleri zaman diledikleri gibi kendi Steam kütüphanelerini bu konsol ile kullanabilir. Oyunlar için Steam tekrardan bir ücret talep etmiyor.

Bu konsola sahip olduktan sonra sizler için optimize edilmiş bir Steam sürümü de içerisinde gelecek. Dilerseniz Steam’i kaldırabilirsiniz ya da istediğiniz sistemi kurabilirsiniz. Fakat bu cihaza özel tasarlanmış bir Steam uygulaması olduğunu da hatırlatmak gerek. Bu uygulama ile en sevdiğiniz bilgisayar oyunlarını dilediğiniz zaman oynayabilirsiniz. Steam Deck’in sunduğu en büyük avantaj sizlere sağladığı sınırsız bilgisayar oyunu olacaktır.

Steam Deck Türkiye’ye Gelir Mi?

Valve’ın piyasaya sürdüğü muhteşem bir ürün olanSteam Deck 2021 Aralık tarihinde satışa çıktı. Satışa çıktığından beridir akıllarda bir soru var. Steam Deck Türkiye’ye de gelecek mi? Türkiye’ye gelip gelmeyeceği şu an belli değil. Fakat bu ürünü Avrupa’ya giderek satın almak mümkün. Bunu dışında ikinci el olarak da alabilirsiniz. Valve’ın bu konsolu Türkiye pazarına çıkarmasını da beklemek mantıklı gözüküyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da çok yakında ülkemizde de bu ürünü satın almak mümkün gibi.

Düzenli olarak Valve ve Steam sayfalarını takip ederek Steam Deck hakkında güncel bilgiler edinmek mümkün. Bu ürün Türkiye’ye gelecek mi, gelecekse fiyatı aynı mı olacak ya da ne zaman gelecek, nereden temin edebilirim gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Güncel bilgiler için aynı zamanda Youtube üzerinden oyun sayfalarını da kontrol etmeyi unutmayın.

Steam Deck Türkiye’de Nasıl Alınır?

steam deck

Son zamanlarda Türkiye’ye gelip gelmeyeceği en çok tartışılan ürünü şüphesiz Steam Deck oldu. Valve henüz bu konuda net bir açıklama yapmamasına rağmen yakın zamanda geleceği düşünülmektedir. Yakın bir tarihte Türkiye pazarına açılması beklenmekte. Bunu öğrenmenin en iyi yolu düzenli olarak Valve’ın yapacağı resmî açıklamaları takip etmek olacaktır. Aynı zamanda oyun kanallarını takip ederek bu konuda güncel bilgilere de ulaşmak mümkün.

Geçtiğimiz yılda Valve, Steam el bilgisayarı olarak bilinen bu konsol tüm dünyaya tanıttı. Tanıtıldığı tarihten beri sayısız insan bu ürüne sahip olmak için harekete geçti. Özellikle bu ürünü daha iyi anlamak için YouTube üzerinde mevcut sayısız videoyu izleyebilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve çok kapsamlı olan bu konsola sahip olmak için şimdilik Avrupa’ya gitmek gerekebilir. Bunun dışında Steam Deck konsolunun Türkiye’de satışa sunulmasını beklemek gerekiyor.

Steam Deck Oyun Dışında Neler İçin Kullanılır?

steam deck

Temelde bir bilgisayar türü olan Steam Deck, oyun konsoludur. Mini bir bilgisayar ya da el konsolu olarak nitelendirebiliriz. Aslında sadece oyun oynamak için kullanılmıyor. Bu ürün ile pek çok işinizi de rahatlıkla görebilirsiniz. Dokunmatik ekranı ve ufak boyutu ile oldukça kullanışlı. Bu sayede sizinle her yere gelebilir ve dilediğiniz her yerde bu konsol ile çok rahat işinizi görebilirsiniz. Eski bilgisayarların aksine oldukça kullanışlı olduğunu görüyoruz. Peki, bu ürün ile oyun oynamak dışında başka neler yapılması mümkündür?

Valve’ın Aralık 2021’de pazara sunduğu Steam Deck, oyun severlerin bir hayli dikkatini çekti. Fakat bu ürünle sadece oyun oynanmıyor elbette. Ufak bir bilgisayar olduğunu düşünecek olursanız pek çok işinizi bu bilgisayar ile görmeniz mümkün hale geliyor. Pek çok bağlantı noktası olan bu konsolu dilerseniz bilgisayarınıza ya da televizyonunuza bağlayarak büyük ekranda da işlerini yapabilirsiniz. Normal bir bilgisayarda yapabileceğiniz pek çok işi bu el konsolu ile yapmanız mümkündür. Aynı zamanda dilediğiniz işletim sistemini de yükleyebilir ve bilgisayarınızı kişisel bir hale getirebilirsiniz. Böylelikle herkes için oldukça kullanışlı bir hale geliyor. Valve’ın satışa sunduğu bu konsol Türkiye’ye ne zaman gelecek bir bilgi ne yazık ki bulunmuyor. Bununla birlikte yakın bir zamanda Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.  

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir