1. Anasayfa
  2. Genel

İnternet Altyapı Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet Altyapı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Her geçen gün yükselen inşaat sektörü insanların yaşam alanlarında yoğunluğa sebep olmaktadır. Çok katlı apartmanlarda ve özellikle yeni biten inşaatlarda akla birçok soru gelir. Günümüzde yaygınlaşan internet kullanımı ile binaların altyapısının yeterli olup olmadığı da önemli hale gelmiştir. Bireyler yeni taşınacakları bir eve ya da yabancı bir bölgeye yerleşirken modemlerinden kaliteli verim almak ister. Bu sebeple internet altyapı sorgulama konusunu sürekli gündeme gelmektedir.

Her geçen gün yüzlerce dairenin inşaatı tamamlanmaktadır. Bu durumda kullanıcılar dairelere uygun internet altyapısının gelmesini bazen yıllarca beklenmektedir. Süreç bazen can sıkıcı şekilde uzar maalesef. Tam da bu noktada internet ve fiber altyapı sorgulama aramalarında ilgi her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizde ADSL / VDSL ve Fiber internet hizmetleri sunan birçok firma var. Bu firmaların servis sağlayıcılarındaki altyapı sorgulama sayfalarını kullanarak yaşam alanlarınıza veya internet hizmetini bağlatmak istediğiniz yapılarda hangi hızlara ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda binada internet hizmeti bulunmuyorsa, bunu da öncesinde öğrenme şansı yakalayarak tedbir alabilme imkânı bulabilirsiniz. Yazımızda bu konular hakkında detaylara yer vererek sizleri bilgilendirmeyi amaçladık. İnternet altyapı sorgulama nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz. O halde şimdi birlikte içeriğimize göz atalım.

İnternet Altyapı Sorgulama Neden Yapılmalı?

İnternet Altyapı Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcıları bulundukları bölgede veya yaşadıkları adreste internetten ne kadar verim alacağını öğrenmek ister. Günlük hayatımızda önemli yer tutan internet kullanımının sekteye uğraması birçok insan için mağduriyet demektir. Bu sebeple internet altyapı sorgulama işleminin önceden yapılması önemlidir.

Evinden taşınanlar veya yeni internet hattı bağlatmak isteyenler için son zamanlarda altyapı problemleri yoğunluk kazanmıştır.  İnternet altyapı sorgulama hizmetleri sayesinde ikamet edilen apartman ya da dairede internet altyapı sorgulaması önceden yapılabilir ve buna uygun hareket edebilirsiniz.    

Her bölge ya da adreste aynı internet hızına sahip olamayabiliriz. Altyapının mevcut teknolojisine bağlı olarak internet hızı değişkenlik gösterebilir. Hayatımızın her alanında neredeyse olmazsa olmaz haline gelen interneti en yüksek hızda kullanmak için altyapı çok önemlidir. İnternet hızının temelini oluşturan bu detayı göz ardı etmemeliyiz. Artık hızla gelişen ağ bağlantıları ve firma rekabetleri sayesinde altyapılar gelişmekte ve en iyi hizmetleri bizlere sunmaktadır.

İnternet Altyapı Sorgulama Nereden Yapılır?

İnternet altyapı sorgulama işlemi birçok önemli firma tarafından bizlere sunulmaktadır. Her firmanın kendine göre farklı şekilde verdiği hizmet hız oranlarında da değişkenlik gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken ihtiyacımız olan hızı en iyi hangi markanın sağlayacağını tespit etmektir. Sizler için Türkiye’de hizmet veren ve yüksek hızda altyapıyı sunan firmaları sıraladık:

  • Türknet
  • Türk Telekom
  • Süperonline
  • Kablonet
  • TTNET
  • Vodafone
  • Millenicom
  • Netspeed

Yukarıda belirtilen firmalar aracılığı ile siz de yeni bir eve taşınmadan veya bulunduğunuz bölgedeki hizmetleri sorgulayabilirsiniz. Ayrıca en yüksek verimi alabilmek için iletişime geçebilir detaylı bilgiler ile içinizi daha da rahatlatabilirsiniz.

Türknet Altyapı Sorgulama

Türknet kendi altyapısı olan GigaFiber sayesinde son yıllarda popülerliğini artırmıştır. Dünyanın en gelişmiş şehirlerinde olduğu gibi 1.000 Mbps’ye varan gigabit hızında internet sunmaktadır. Bu firmada altyapı sorgulama sistemi iki şekilde çalışmaktadır. Birincisi bulunduğunuz adresi vererek ikincisi ise sabit telefon numarası ile rahatlıkla sorgulama yapabilirsiniz.

Türk Telekom Altyapı Sorgulama

Türk Telekom, Türkiye’deki en büyük internet servis sağlayıcısı konumundadır. Kendi sitesinde bulunan Türk Telekom Kapsama Haritası’nı kullanarak aldığınız veya alacağınız hizmeti rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Süperonline Altyapı Sorgulama

Süperonline, çevirmeli ağ zamanlarından bu yana hayatımızda olmasının yanında şimdi Turkcell bünyesinde hizmet vermektedir. Firmanın altyapı sorgulamasını Turkcell Superonline altyapı sorgulama sayfası üzerinden il, ilçe ve mahalle adını girerek başlatabilirsiniz. Ayrıca binanızda ADSL/VDSL veya fiber internet hizmetinin olup olmadığını öğrenerek, hızlı bir şekilde başvuru işlemlerine geçebilirsiniz.

Kablonet Altyapı Sorgulama

Kablonet alt yapı sorgulama işlemini yaparak bulunduğunuz bölgedeki fiber altyapısını sorgulayabilirsiniz. Ayrıca taşınacağınız binada Uydunet (Kablonet), Kabloses veya Kablo TV hizmetlerinin kullanılabilirliğini test edebilirsiniz.

TTNET Altyapı Sorgulama

Günümüzdeki firmaların büyük bir bölümü Türk Telekom’un altyapısı ile hizmet vermektedir. Türk Telekom altyapı sorgulama ve TTNET altyapı sorgulama aynı işlemlerdir esasında. Bunun nedeni Türk Telekom’un internet hizmetinin yıllardır TTNET adıyla sunmasıdır. Türk Telekom altyapı sorgulama sayfasında açık adresinizi girdiğinizde haritada bulunduğunuz binayı seçebilirsiniz. Sonrasında sorgulama işleminiz tamamlanacak ve size hizmetleri hakkında detaylı bilgiler verecektir. 

Vodafone Altyapı Sorgulama

Vodafone, kendi fiber ağına ek olarak Turkcell Superonline altyapısını da kullanmaktadır. Kullanıcılar site üzerinden yaptıkları başvuruları telefonlarına gelen onay kodunu girdikten sonra yapabilecekleri sorgulama işlemi ile internet altyapısının hız kalitesini öğrenebilirsiniz. Örnekle açıklamak gerekirse; Vodafone resmi sitesinde öncelikle ev interneti butonuna tıklamanız gerekir. Altyapınızı sorgulayın işlemine geçtikten sonra kişisel bilgileriniz vererek işlem sonrası mevcut hız ve avantajlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Millenicom Altyapı Sorgulama

Millenicom, 2019 yılından beri internet servis sağlayıcıları arasında en büyük pazar payına sahip 5. şirket olmuştur. Firma, Türk Telekom ve Turkcell Superonline altyapısını kullanmaktadır. Bu iki altyapıyı kullanan kullanıcılar için önemli bir alternatif olan Millenicom aracılığıyla, ev adresinizi ya da telefon numaranızı kullanarak altyapınızı sorgulayabilirsiniz.

Netspeed Altyapı Sorgulama

Oldukça yaygın kullanılan firmalardan Netspeed ile kullanacağınız internet hızını öncesine keşfedebilirsiniz. İnternet VDSL ve Fiber altyapısı, port bilgisi ve alabileceğiniz hızı öğrenmek için detaylı adres bilgilerini dikkatli bir şekilde sisteme girmelisiniz. Altyapımı Sorgula Butonu’na basarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Birçok farklı firmanın internet sitelerinden yapacağınız sorgulama işlemleri ile siz de internet altyapısının hız kalitesini öğrenebilirsiniz. Bulunduğunuz adresin fiber internet altyapısı ile desteklenip desteklenmediğini sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama işlemleri sonrasında ayrıca internet altyapı hızının ölçülmesini sağlayabilirsiniz.    

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir