1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Kağıt Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Kağıt Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft kağıt yapımı nasıl olur sorusu oyunda not almak veya kitap elde ederek büyüler yapmak isteyenler için önem taşıyor. Kağıt yaparak arkadaşlarınıza mesaj yazabilir, özel eşyaları tasarlayabilir ve eşyalarınız için büyü gerçekleştirebilirsiniz.

Minecraft Kağıt Ne İşe Yarar?

Minecraft kağıt yapmak oyunda pek çok açıdan avantaj sunar. Minecraft kağıt yapımı sayesinde arkadaşlarınıza mesaj yazabilirsiniz. Aynı şekilde özel eşyaları tasarlayabilir ve eşyalara büyü de yapabilirsiniz. Genel olarak oyuncular kağıt yapımını kitaplık yaparak büyüleri elde etmek amacıyla kullanıyor. Fakat kağıdın farklı şekilde kullanımları da bulunuyor.

Eğlence amaçlı olarak arkadaşlarınıza mesaj yazmak amacıyla da kağıtları kullanabilirsiniz. Bunun yanında kağıdı kullanarak başka eşyalar da üretmeniz mümkün. Kitap, kitaplık ve büyü masasını yapmak oyunu daha eğlenceli getirmek için yararlı olacaktır.

Minecraft sunucusu kiralayıp arkadaşlarınızla vakit geçirmek istiyorsanız, https://rabisu.com/ adresinden bütçenize uygun Minecraft sunucu kiralama yapabilirsiniz.

Minecraft Kağıt Nasıl Yapılır?

minecraft kağıt yapımı
Minecraft Kağıt Yapımı

Minecraft kağıt nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak öncelikle üç tane şeker kamışı bulmanız gerekiyor. Bu kamışları sadece su kenarlarında ve kumlu bölgelerde bulabilirsiniz. Aynı zamanda kendiniz de şeker kamışı yetiştirebilirsiniz. Kendiniz yetiştirmek isterseniz bu durumda su yakınında olan kum ya da toprak üzerinde yetişmesini sağlayabilirsiniz.

3 x 3 boyutlarında olan çalışma masasının üretim bölümünü öncelikle açmalısınız. Üretim menüsüne girdiğinizde 3 x 3 boyutlarında üretim tezgahında bulunan üretim alanı görülecektir. Kağıdı yapmak için 3 x 3 üretim tezgahına şeker kamışlarını koyun. Kağıdı yaparken şeker kamışlarını sıralı halde yan yana koymalısınız. Başka bir deyişle eğer karışık sıralara şeker kamışlarını koyarsanız bu durumda kağıt yapamazsınız. Yan yana kamışları dizdikten sonra kağıt üreteceksiniz.

Minecraft Kitap Yapımı

minecraft kitap yapımı
Minecraft Kitap Yapımı

Minecraft Kitap Yapımı için detaylı rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Minecraft kağıt yaptıktan sonra bunu envanterinizde tutmanıza olanak verir. Kağıdı da esasen başka araçları yapmak için kullanmalısınız. Minecraft kitap yapımı sayesinde büyülerde önemli avantaj elde edebilirsiniz. Evinize kitaplık kurmanızı sağlayacak bu yöntem için çalışma masasını kullanmalısınız. Bir adet kitap yapımı için üç tane kağıt ve cildi için de bir tane deriye sahip olmanız gerekiyor. Deriyi bulmak için ise haritada denk geleceğiniz inekleri kesebilirsiniz. Her deri bir kitap yapacağı için çok sayıda kitap istiyorsanız çok fazla deriye ihtiyacınız olduğunu unutmamalısınız.

Kitabı üretmek için öncelikle çalışma masasının üretim bölümünü açın. Açılan menüde 3 x 3 boyutlarında olan üretim tezgahında üretim alanını görebilirsiniz. Üretim kısmına üç adet kağıdı ve bir adet deriyi yerleştirin. Yerleşme sırasına ise dikkat etmeniz gerekiyor. Üretim alanı 3 x 3 olduğu için diziliş iki kağıt ortada yan yana, hemen alt solda deri ve yanında kağıt olacak şeklinde olmalıdır. Bu sıralamayı yaptığınızda kitap hazır olacaktır.

Minecraft Kitaplık Yapımı

minecraft kitaplık yapımı
Minecraft Kitaplık Yapımı

Minecraft kağıt yapılışı sonrasında kitap yapmanız da mümkün olacağından çok sayıda kitap yapabilirsiniz. Ancak kitaplarınızı bir arada düzenli şekilde tutmak için kitaplık yapmanız da gerekecek. Kitaplık sadece kitaplarınızın düzenli görünmesini değil eşyalara büyü yüklemek için de işlev görmektedir. Sadece odun ile kitaplık yapabilirsiniz. Özellikle evinizi dekoratif anlamda da hoş kılmak istiyorsanız mutlaka kitaplıklara yer vermelisiniz.

Ancak kitaplık için öncelikle en az üç tane kitabınız olması gerekiyor. Önce kitaplığı yapma şansınız bulunmuyor. Üç tane kitaba sahip olduktan sonra altı tane de tahta bloğa sahip olmalısınız. Üretim bölümünü açtıktan sonra 3 x 3 dizilişte ilk ve son üç bölüme tahta blokları yerleştirin. Ortadaki sıraya ise kitapları koyun. Bunun sonucunda kitaplık hazır olacaktır.

Minecraft Büyü Masası Yapımı

minecraft büyü masası yapımı
Minecraft Büyü Masası Yapımı

Minecraft büyü masası eşyalarınızı daha güçlü hale getirmeye yardımcı olur. Bu masa ile oyundaki tüm büyüleri yapabilirsiniz. Büyü masası için bir adet kitap, iki adet elmas ve dört adet obsidyen gerekiyor. Obsidyen ve elmasın kazma ile çıkarılması gerekmektedir. Obsidyeni bulmak için ise su ve lavın yan yana olduğu yerleri araştırabilirsiniz. 3 x 3 olacak şekilde üretim masasını açtığınızda ilk sıradaki alanın ortasına sadece bir adet kitap yerleştirin. Orta kısımdaki kutucuklardan en sol ve en sağdaki kısma elmas koyun. Diğer kalan dört kutucuğa ise obsidyeni ekleyin. Sıralamayı doğru yaptığınız takdirde büyü masası hazır olacaktır. Büyü masası ile tüm büyülerin etkisini arttırabileceğiniz gibi eşyalara da sonsuzluk veya daha fazla hasar gibi ek özellikler ekleyebilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 3 Ortalama: 3.7]
İlginizi Çekebilir
arama motorları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir