1. Anasayfa
  2. Genel

GSB Wifi Giriş, GSB Wifi Giriş Nasıl Yapılır?

GSB Wifi Giriş, GSB Wifi Giriş Nasıl Yapılır?

Pek çok genç, üniversiteli olmanın ve yeni bir hayata başlamanın heyecanını yaşıyor. Evin güvenli ortamından çıkıp yeni ortamlara giriyor. Bu da beraberinde başka insanlarla aynı ortamda barınmayı getiriyor. Evin güvenli ortamı, rahatça ve sınırsız kullanılan internetten de ayrılmayı gerektiriyor. Ancak Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarında barınan öğrenciler için GSB Wifi hayat kurtarıcı bir hizmet özelliğinde. Çünkü mobil hatların, az miktarda ve yüksek fiyatlı tarifeleri pek çok insan için ulaşılmazdır. Peki, GSB Wifi giriş nasıl yapılır?

Mobil hatların sınırlı kotalarından kurtulup rahatça ders çalışmak, KYK yurtlarında sunulan imkanlardandır. Evin sınırsız internetinden çıkıp yurtlarda sunulan bu hizmete ulaşmak mümkündür. Öğrencilere sunulan bu hizmet beğenilen bir uygulamadır. Ancak kullanım için de öncelikle bazı şartları yerine getirmek gereklidir. KYK Wifi için öncelikle giriş yapılması gerekmektedir.

GSB Wifi Nedir?

gsb wifi nedir

Teknoloji dünyasının en elzem ihtiyacı şüphesiz ki internettir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, (GSB) Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) barınma hakkı kazanan öğrencilere bu hizmeti sunuyor. Bu hizmet tamamen ücretsizdir ve Bakanlık hiçbir şekilde sizden bir ücret istemez. Fakat, ücretsiz GSB Wifi hizmetinin küçük bazı şartları vardır.

Adından da anlaşılacağı üzere, bu hizmetten yararlanabilmek için öncelikle KYK yurtlarına hak kazanmak gerekir. Yani üniversiteye kayıt yaptırıp devlete ait yurtlarda kalıyorsanız, ücretsiz internet kullanım hakkınız vardır.

kyk wifi

Türkiye’nin her yerindeki yurtlarda bu haktan yararlanılabilmektedir. Bakanlık, öğrencilerin internet bağlantılarının kopmaması için bu hizmeti KYK yurtlarındaki tüm öğrencilere sunuyor. Wifi KYK yurtlarında ücretsiz kullanılıyor. Bu sayede öğrenciler ders çalışırken internet sorunu yaşamıyor. Aynı zamanda eğlenceye kotaları kalıyor. Ancak unutmayın ki, bu hizmet sınırsız değildir. Bu hizmet sizin daha rahat ders çalışmanız ve bilgiye ulaşmanız içindir.

Hizmetten yararlanılması kolaydır. Ancak bazı prosedürleri yerine getirmek gerekmektedir. Öncelikle yurda kaydınızı yaptırdıktan sonra yurt yönetimine giderek GSB Wifi KYK hizmetinden yararlanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor

Bundan sonrası için yurt yönetiminin size vereceği yönergeleri uygulamalısınız. Yurt yönetimi ağa bağlanmanızı sağlayacak işlemleri yapıyor. Yönetim size bir şifre tahsis ediyor. Fakat evdeki gibi doğrudan bu şifreyi wifi ağına girerek kullanamıyorsunuz. Bazı adımları takip etmeniz gerekiyor. Örneğin, wifi.kyk.gov.tr adresine girerek kimliğinizi doğrulamanız isteniyor.

GSB Wifi Giriş Nasıl Yapılır? (KYK Wifi Giriş)

gsb wifi giriş

Bakanlığın sağladığı bu hizmeti kullanmanın şartları yukarıda bahsedildiği gibidir. Tüm şartları yerine getirmiş ve yurda yerleşmişseniz artık interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak bunun için pek çok kişinin aklına https wifi.gsb.gov.tr Wifi giriş nasıl yapılır?’ türünde sorular gelmektedir. Çözüm basittir. Bilgisayar ve internete aşina olan herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Yurda kaydınızı yaptırıp internet kullanmak istediğinizi belirtiyorsunuz.

Yurt yönetimi size bir şifre tanımlaması yapıyor. Bu şifre tüm kapıları hemen açmıyor. Öncesinde küçük birkaç adım kalıyor. Öncelikle giriş yapmak için yurtta bulunmanız gerekiyor. Çünkü, sisteme giriş aktivasyonu başka ağ üzerinden yapılamıyor. KYK Wifi giriş yaptıktan sonra karşınıza bir ekran beliriyor.

kyk wifi giriş

KYK portal ismi verilen bu ekrana şifrenizi kullanarak giriş yapıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Artık, yurtta bulunduğunuz sürece bilgisayar ya da tabletinizden ücretsiz internetten yararlanabilirsiniz. GSB wifi giriş yapma işleminiz gerçekleştikten sonra sınırlı bir kullanım hakkınız olduğunu unutmayın.

Tekrar hatırlatmakta yarar vardır. Bu hizmet için KYK yurtlarında kalmaya hak kazanmalısınız. Uzun uzun anlatımdan sıkılanlar için işlemi birkaç basit adımda anlatmak da mümkündür. Bu adımlar şöyledir:

  • Yurt girişinizi yapın.
  • Yurt yönetiminden GSB Wifi giriş için şifre talebinde bulunun.
  • Şifrenizi aldıktan sonra bilgisayarınızı açın ve Wifi.kyk.gov.tr adresine gidin. Bu aşamada şunu unutmayın: Eğer yurt ağına dahil değilseniz bu adresi açamazsınız.
  • Karşınıza açılan ekran sizden kullanıcı adı ve şifrenizi isteyecektir. Kullanıcı adı, her kullanıcının 11 haneli TC kimlik numarasıdır. Bu bilgileri ilgili kutucuğa girin.
  • Kimliğinizi doğrulayıp şifrenizi girdikten sonra interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. Yani, yurt içinde GSB Wifi giriş yap özelliği ile ağa bağlanabilirsiniz.

GSB WiFi Giriş Ekranı Gelmiyor

Öğrencilerin yurtlarda wifi ağına bağlanmakta yaşadığı en büyük sorun giriş ekranına ulaşamamaktır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, bilgisayarınız otomatik olarak wifi ağına bağlanır. Ancak Wifi giriş yapmanız şarttır. Bunun için de yukarıda anlatılan adımları takip etmelisiniz. GSB wifi giriş ekranı açılmıyor ise yapmanız gereken birkaç adım bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla şöyledir: Öncelikle yurdun modemine bağlandığınızdan emin olun.

  • Mobil veri ile internete bağlanmışsanız ve o wifi telefonunuza bağlıysa giriş ekranını açamazsınız.
  • VPN kullanıyorsanız ve bu özellik açıksa sayfa açılmaz.
  • Bağlanma için Chrome tarayıcı gereklidir ve en son sürümünü kullanmalısınız.
  • Önbellek ve çerezler sayfanın açılmasını engelleyebilmektedir. Önbelleği ve çerezleri temizleyin.
  • Bilgisayarınızın başka ağlara bağlanıp bağlanmadığını test edin.

GSB Wifi Giriş Ekranında ‘Kullanıcı Aktif Değil’ Hatası Çözümü

gsb wifi hata

Yurtların ücretsiz internet ağına katılım için bazı kurallara uymanız gerekiyor. Bu kurallara uymanıza rağmen ‘kullanıcı aktif değil’ hatası alabilirsiniz. Bu hatanın birkaç sebebi bulunmaktadır.

  • Eğer ilk kez şifre almışsanız, e-devlet üzerinden de talep oluşturmalısınız. Şayet bu hatayı alıyorsanız, e-devlet üzerinde bir hata yapmış olabilirsiniz. Kontrol etmelisiniz.
  • Daha önce bağlanırken şimdi bu sorunla karşılaşıyorsanız sebep kotadır. Kullanıcı kotasını aştığınız için bu uyarıyı alıyor olabilirsiniz. Ay dönümünde kotanız sıfırlanacağından bu hata da giderilecektir.

GSB Wifi Giriş Ekranında ‘Giriş Hakkınızı Doldurdunuz’ Hatası Çözümü

gsb wifi giriş hakkınızı doldurdunuz

Sistem, ağın tek cihazdan kullanılmasına izin vermektedir. Eğer birden fazla cihaz kullanıyorsanız KYK portaldan çıkış yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Eğer başka bir cihazdan çıkış yapmadan yeni bir cihazdan girmeye çalışıyorsanız bu uyarı ile karşılaşırsınız. KYK Wifi ağına sadece tek cihazla bağlanabilirsiniz. Eğer ikinci bir cihazdan bağlanmaya çalışırsanız ‘giriş hakkını doldurdunuz’ uyarısı karşınıza çıkacaktır. Diğer cihazlardan çıkış yaparak tekrar denerseniz sorun çözülecektir. Sorunun çözümü bu kadar basittir.

GSB Wifi Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet, kullanılmaya başlandığı günden bu yana ‘kota’ kelimesi ile kullanılıyor. Kota, internetin sınırsız olmadığı anlamına geliyor. Böylelikle, ne kadar internet hakkınız kaldığını öğrenebiliyorsunuz. Bu bağlamda yurtlarda kalan öğrenciler de ne kadar hakları kaldığını GSB Wifi kota sorgulama işlemiyle kolayca öğrenebiliyor. Yurtlarda kalan her öğrenci interneti kolaylıkla kullanabiliyor ama kotalarını aştıklarında kullanım durduruluyor. Bunun için de zaman zaman kota sorgulaması yapmak gerekiyor. Bu da birkaç adımda kolayca öğrenilebiliyor.

gsb wifi kota

Ayrıca belirtmek gerekir ki, kotalar aylık olarak yenilenmektedir. Bu nedenle hakkınız bitse bile yeni ay geldiğinde yeni kotaya kavuşuyorsunuz. GSB Wifi kota sorgulama işlemi yapmak için ise şu adımları izlemek gerekiyor:

  • Her zaman yaptığınız gibi wifi.kyk.gov.tr adresine gidin.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
  • Kota bilgileri sekmesini tıklayın.
  • Karşınıza, başlangıç tarihi, toplam size tanımlanmış kota miktarı ne kadar kullandığınız ve ne zaman yenileneceği bilgileri çıkacaktır.
  • Derslerinizde geri kalmamak için kotanızı gereksiz yerlere harcamamaya gayret edin. Yani ayağınızı yorganınıza göre uzatın.

Bu adımları uygulayarak kota sorgulama işlemi tamamlanır.

GSB Wifi Şifremi Unuttum, GSB Wifi Şifremi Nasıl Sıfırlayabilirim?

gsb wifi şifremi unuttum

Yurda giriş yaptığınızda internet kullanmak istediğinizi yönetime bildirmelisiniz. Yurt yönetimi size bir şifre tanımlayacaktır. Bu şifreyi, asla unutmayacağınız bir şifre ile değiştirmelisiniz. KYK portalında şifreyi değiştirmek çok kolay ama yeni şifre almak çok zordur. GSB wifi şifre bilgilerinizi unutmadan önce bu bilgiyi asla unutmayın.

Eğer şifrenizi unuttuysanız canınız biraz sıkılabilir. Çünkü portal üzerinde ‘şifremi unuttum’ seçeneği bulunmuyor. Bu aşamada yapmanız gereken; yurt yönetimine yeni şifre için başvurmaktır. Yönetim size yeni bir şifre tanımlayıncaya kadar sistemi kullanamazsınız. Sistemi kullanamayacağınız gibi kota sorgulama işlemini de yapamazsınız.

GSB Wifi Şifresi Nasıl Değiştirilir?

gsb wifi şifresi nasıl değiştirilir

Yurtta kalan öğrencilerin şifresini değiştirmesi çok kolaydır. Her internet kullanıcısının aşina olduğu şifre değiştirme butonu KYK portalda da bulunmaktadır. İlk başta size tanımlanmış ilk şifreyi mutlaka değiştirin. Ardından belirlediğiniz GSB wifi şifresini değiştirmek için şu adımları izleyin:

  • wifi.kyk.gov.tr adresine gidin.
  • Şifremi değiştir seçeneğini tıklayın.
  • Yeni şifrenizi belirleyin.

KYK Wifi Nasıl Hızlanır?

kyk wifi nasıl hızlanır

İnternetin yavaş olmasının farklı nedenleri vardır. Genel bir yavaşlık söz konusu olabildiği gibi kullanım yoğunluğu da yavaşlığa neden olmaktadır. Kyk wifi yurdun en kalabalık ve herkesin bilgisayar başında olduğu zamanlarda yoğunlaşır. Bu da beraberinde yavaşlamayı getirmektedir. Bu gibi durumlarda yapacak pek bir şey yoktur.

Ancak modeme olan uzaklık, duvarlar sinyali yavaşlatabilmektedir. Bunun için ek güçlendirici adaptör alabilirsiniz. Böylece sinyali kuvvetlendirirsiniz. Bunun dışında VPN programları tavsiye edilmektedir. Ancak KYK portalı son dönemde bu uygulamalara izin vermemektedir.

GSB Wifi Kota Sorgulama ve Daha Fazlası ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

gsb wifi kota sorgulama

Yurtlarda kalan ve interneti kullanan öğrencilerin bu konuda bilmesi gereken bazı şeyler vardır. Bunların bazıları kural, bazıları da tavsiyedir. Çünkü yönetim, internetin amacı dışında kullanılmasını istememektedir. Eğer KYK yurtlarında kalıyor ve interneti kullanıyorsanız şu konular aklınızda bulunmalıdır:

  • Öncelikle bu ağa sadece yurtlardan bağlanabilirsiniz. Eğer cep telefonunuzdan internete bağlanmışsanız, KYK portala giriş yapamazsınız.
  • İnternetin, kotası bulunmaktadır. Bu nedenle kotanızı bitirirseniz ağa giriş yapamazsınız. Bundan dolayı arada bir GSB Wifi kota sorgulama işlemini yapın.
  • KYK wifi ağına sadece tek cihazla bağlanabilirsiniz.
  • KYK portal doğrulama sayfası, siz internetteyken açık kalmalıdır. İşiniz bittiğinde çıkış yapmalısınız.

GSB Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

gsb wifi çıkış

Kyk wifi çıkış işlemi önemlidir. Çünkü çıkış yapmamanız kotanızın gereksiz yere tüketilmesi anlamını taşır. Öte yandan kötü niyetli kişiler tarafından kullanımının da önüne geçmektedir. Eğer uyuyacaksınız ya da bilgisayarınızı yurtta bırakıp gidecekseniz çıkış yapmak önemli bir görevdir. Ağda bulunmayacağınız süre içinde GSB wifi çıkış yapma işlemi mutlaka yapılmalıdır. Bu sayede hesabınızı da güvenlik altında tutabilirsiniz.  Çıkış işlemini birkaç basit adımda şöyle yapabilirsiniz:

  • Wifi.kyk.gov.tr adresini açın.
  • Çıkış yap seçeneğini işaretleyin.

GSB wifi çıkış işlemi bu kadar kolaydır. Zaman zaman GSB Wifi kota sorgulama işlemini yapmanızı öneririz. Bunun için tekrar giriş yapmayı unutmayın.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir