1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft İskele Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft İskele Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft iskele yapımı sayesinde inşaat işlerinizde çok daha avantajlı bir konum elde edebilirsiniz. Minecraft sağladığı sınırsız özgürlük ile birlikte oyunda çok çeşitli araçları yapmanıza olanak tanıyor. İskele yapımı sayesinde kullanışlı bir araca sahip olabileceksiniz.

Arkadaşlarınızla birlikte harika mimariler çıkarabilmek için bir sunucuya ihtiyacınız varsa, https://rabisu.com/ adresi üzerinden ihtiyacınıza uygun Minecraft sunucu kiralama yapabilirsiniz.

Minecraft İskele Nasıl Yapılır?

Minecraft iskele yapmak için çoğu eşyalarda olduğu gibi öncelikle malzeme toplamanız gerektiriyor. İskele yapımı için ip ve bambuya ihtiyacınız bulunuyor. Bambu bulmak için ormanlık alanları dolaşabilirsiniz. Bambular genel yapıları itibariyle hızlı şekilde büyür ve aradığınızda kolay şekilde bulabilirsiniz.

İskele yapımı için bilmeniz gereken önemli konuların başında bütün olarak değil parça parça üretim yapılması gelir. Başka bir deyişle iskele parçalardan oluşur ve bu parçaların her birisi için gereken bambu ve ip kullanmalısınız.

Minecraft İskele Yapımı Yöntemleri

Minecraft İskele Yapımı

Minecraft iskele kullanımı ile birlikte inşaat işlerinize çok daha fazla hız verebileceksiniz. Özellikle gelişmiş ve çok katlı yapılar için iskeleden faydalanmanız inşa sürecinizin de kolay hale gelmesine yardımcı olur. İskeleyi kurduktan sonra zıplamaya gerek kalmadan yukarı aşağı hareket edebilirsiniz. Bu sayede hem inşa sürecinizde yaptığınız ekleme ve onarımları daha rahat yaparken hem de farklı yüksekliklerde sabit kalabilirsiniz.

Aynı şekilde şantiye alanınızın temizlenmesi gerektiğinde de iskele sayesinde diğer eşyalara göre daha avantajlı olursunuz. İskelenin üzerinde yıkım işlemlerinizi daha esnek şekilde ayarlayabileceğiniz için alandan da tasarruf edebilirsiniz.

Minecraft iskele yapımı için çalışma masasını açarak 6 bambu parçasını ve ipi alana yerleştirmelisiniz. Bu dizilim 3 x 3 alanda 3 sol bambu 3 sağ bambu ve orta en üst ip şeklinde olmalıdır. Bu dizilimi yaptıktan sonra 6 adet iskele sahibi olacaksınız.

Bu şekilde yaptığınızda iskele bloğunuz 6 adet uzunluğunda olacaktır. Daha fazlasını tek seferde yapamazsınız. Ancak aynı malzemeleri tekrar kullandığınızda yine elde edeceğiniz 6 adet bloğu diğer iskeleye ekleyerek en veya boy olarak uzun iskeleler yapabilirsiniz.

Minecraft İp Nasıl Yapılır?

Minecraft iskele yapılışı için ana malzemeler arasında ip bulunuyor. Bu da ip olmadan iskele yapamayacağınız anlamına geliyor. İp yapımından öte kendi halinde bulunmaktadır. İp bulmak için örümcek öldürebilirsiniz. Örümcek öldürdüğünüzde ipe sahip olursunuz. Ayrıca doğal sandıkların içinde de ip bulma ihtimaliniz bulunuyor.

Minecraft Bambu Nasıl Yetiştirilir?

Minecraft bambu yetiştirmek iskele yapmanız gerekli olduğu zamanlarda bambu aramak yerine çok daha hızlı şekilde iskele için gereken malzemeleri toplamanıza yardımcı olacaktır. Bambu yetiştirmek oyunda son derece kolaydır. Ancak bunun için ilk olarak bambu bulmalısınız. Ormanlık alanları dolaşırken bambu bulduğunuzda bu bambuyu daha sonra toprağa ekerek hemen yetişmesini sağlayabilirsiniz. Bambu suya ihtiyaç duymayan yetişir ve kısa sürede çoğalarak adeta bambu ormanı haline gelir.

Bambuyu kırmak için ek malzemeye de ihtiyacınız yoktur. Yumruk atarak bambuyu kurabilirsiniz. Eğer en altta yer alan bambuyu kırarsanız üstte yer alanlar da aşağıya düşerek envanterinize gelmiş olacaktır. Ancak yine de bambu bakımı ve toplama sırasında belirli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bambuyu çapalamış olduğunuz toprağın üzerine koyamadığınızı bilmelisiniz. Eğer daha hızlı şekilde bambunun büyümesini istiyorsanız bu durumda bambuya kemik tozu vererek çok daha hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.

Bambular aynı zamanda panda yetiştirmek için de ideal alanlardır. Pandalar oyun içerisinde çok nadir bulunur. Eğer pandaya denk gelirseniz mutlaka üremelerini sağlamak için kendi yetiştirdiğiniz bambu ormanının içine koymayı tercih etmelisiniz. Bambular arasında panda yerleştirdiğinizde çok uzun olmayacak bir sürede bebek pandalar da dünyaya gelecektir. Ancak pandaların büyüdükçe ihtiyaç duyacakları bambu alanı da artacaktır. Panda başına 8 blok bambu olması gerekir.

Bambuyu Minecraft’ta iskele yapımı dışında kullanabileceğiniz bir başka alan da fırındır. Bambu iyi yanan bir eşyadır ve fırına yakıt ihtiyacı duyduğunuzda bambu kullanabilirsiniz. Hızlı yanmasına rağmen çabuk sönmesi yüzünden fırında bambu kullanacaksanız elinizde çok fazla bambu olması gerektiğini unutmayın. Ancak fırında kullanmak için kömür bulamadığınız anlarda bambu yanıcılığı sayesinde size yardımcı olabilir.

Son olarak bambu ile XP farmı da yapabilirsiniz. Bambu ve kaktüs farmını birleştirdikten sonra hazırlamış olduğunuz sisteme fırın eklemeniz halinde farmdan çıkacak olan kaktüs ve bambular huniler ile fırına gelir. Bambu, kaktüsü pişirerek yeşil boya elde edecektir. Boyayı fırından aldığınızda ise XP kazanabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir