1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Zırh Askısı Nasıl Yapılır?

Minecraft Zırh Askısı Nasıl Yapılır?

Minecraft zırh askısı yapımı sayesinde zırhlarınızı koyabileceğiniz bir eşya elde edebilirsiniz. Aynı zamanda ev dekorasyonunuza da hoş bir hava katacak olan zırh askısı, işlevsel yapısı ile oyundan daha fazla keyif almanızı sağlayacak.

Minecraft Zırh Askısı Nasıl Yapılır?

Minecraft Zırh Askısı Yapımı

Minecraft zırh askısı yapmak için öncelikle 3 x 3 boyutunda çalışma masasını açmalısınız. Sonrasında 1 düz taş levha ve 6 çubuk yerleştirmelisiniz. Minecraft zırh askısı için bulduğunuz malzemeleri yerleştirirken belirli bir sıralama takip etmelisiniz. 3 çubuk en üst kısma, orta blokta orta kısma gelecek 1 çubuk, en alt blokun sağ ve sol kutucuğuna çubuk yerleştirmelisiniz. En alt ortada kalan alana ise taş bloku yerleştirin.

Sıralamayı doğru şekilde yaptığınızda zırh askılı üretmiş olacaksınız. Zırh askılığı sayesinde zırhlarınızı kullanmadığınız zamanlarda yanınızda taşımanıza gerek kalmaz. Evinizde askılığa astığınız zırhlar ile hem dışarıda daha rahat hareket edebilir hem de hoş bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Minecraft Zırh Nasıl Yapılır?

Minecraft zırh askılığı kullanmak için zırhlara ihtiyacınız bulunur. Oyunda deri, demir, zincir, altın ve elmas olacak şekilde beş çeşit zırh türü bulunmaktadır. Savaş sırasında alacağınız hasarı önemli ölçüde azaltan bu zırhlar ile birlikte girdiğiniz mücadelelerden galip çıkma şansınız da artıyor.

Deri Zırh Nasıl Yapılır?
Minecraft Deri Zırh Yapımı

Minecraft deri zırh yapmak malzemeleri bakımından oldukça kolaydır. Ancak bu zırhın koruma değeri diğerlerine göre oldukça düşüktür. Yine de hiç zırh kullanmamanıza kıyasla daha iyi sonuç alabilirsiniz. Deri zırh yapmak için kask, göğüslük ve pantolon kısımlarını ayrı ayrı yapmanız gerekiyor. Göğüslüğü yapmak için sekiz adet deriyi çalışma alanına yerleştirmelisiniz. Pantolon yapmak için ise yedi adet deriyi ters U olacak şekilde çalışma alanına yerleştirmelisiniz. Deri ayakkabı için dört adet deri yeterlidir.

Altın Zırh Nasıl Yapılır?
Minecraft Altın Zırh Yapımı

Minecraft altın zırh diğer zırhlar gibi kask, göğüslük, pantolon ve ayakkabıdan oluşuyor. Altın kask yapmak için beş adet altın kullanmanız gerekiyor. Altın göğüslük yani zırhın en önemli kısmı için ise sekiz adet altını U şeklinde çalışma masasına yerleştirmelisiniz. Altın pantolon için dört adet altını çalışma masasına yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Altın, yüksek koruma değerleri sunar ve bu zırhı kullanma olanağınız bulunuyorsa mutlaka yapmanız tavsiye edilir.

Demir Zırh Nasıl Yapılır?
Minecraft Demir Zırh Yapımı

Minecraft demir zırh yapımı için çok sayıda zırha ihtiyacınız olacak. Demir kask yapmak için beş adet demiri ters yarı U olacak şekilde çalışma alanına yerleştirin. Demir göğüslük veya zırh yapmak için ise 8 adet demiri U şeklinde çalışma alanına yerleştirmelisiniz. Pantolon için ise 7 adet demiri ters U şeklinde, demir ayakkabı için ise 4 adet demiri çalışma alanına sağ ve sollu olacak şekilde yerleştirebilirsiniz.

Elmas Zırh Nasıl Yapılır?
Minecraft Elmas Zırh Yapımı

Minecraft zırhları arasında sağladığı koruma ile önemli bir işlev yüklenen elmas zırh, oyun içindeki en iyi zırhtır. Dayanıklı olmasının yanında koruma oranı da diğer zırhlara göre son derece yüksektir. Özellikle büyük çatışmalara girerken elmas zırh kullanmak son derece yararlıdır. Elmas miğfer veya kask yapmak işçin 5 adet elması ters U şeklinde çalışma alanına yerleştirin. Zırh için ise 8 adet elması U şeklinde çalışma alanına yerleştirin. Dayanıklılığı ve koruma oranı ile oyundaki en iyi zırh olan elmas zırh, girdiğiniz aksiyonlarda iyi sonuçlar almanızı mümkün kılacaktır. Elmas pantolon yapmak için ise 7 adet elması ters U şeklinde çalışma alanına yerleştirmelisiniz.

Minecraft zırhları olarak ilk akla gelen göğüslük olsa da aslında karakterinizi tam olarak korumak adına bütünlüklü zırh yapmaya özen göstermeniz gerekir. Sadece zırh yani göğüslük kullanmanız alacağınız korumayı ciddi oranda düşürecektir. Bunun yanında sadece kask veya pantolon gibi parçalar kullanmak da yine alacağınız hasarın engellenmesini önleyecektir. Bütünlüklü bir zırha yani kask, göğüslük, pantolon ve ayakkabıya sahip olmanız girdiğiniz mücadelelerden en az hasar alarak çıkmanızı sağlar. Bir diğer önemli konu da zırhınızın bütünlüklü olması için aynı malzemeden yapılmasına dikkat etmenizdir. Örneğin deri kask ve elmas göğüslüğe sahipseniz korumanız ciddi oranda düşük olacaktır. Bu yüzden tek malzemeden bütünlüklü zırha sahip olmayı denemelisiniz. Ayrıca miğfer ve ayakkabılar bazen sandıkların içinde de çıkabilmektedir.

Köylü meslekleri nelerdir? Hangi köylüler hangi mesleklere sahiptir? Minecraft Köylü Meslekleri adlı makalemizi de okuyarak bu sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 4 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir