1. Anasayfa
  2. Genel

Wordpress Nedir? WordPress Avantajları Nelerdir?

Wordpress Nedir? WordPress Avantajları Nelerdir?

Wordpress nedir sorusu günümüzde web sitesi sahibi olmak isteyenler için önemli bir soru olarak öne çıkıyor. Wordpress nedir sorusuna cevap arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Wordpress, sağladığı olanaklar sayesinde günümüzdeki web sitelerinin büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Açık kaynak kodlu olması, pek çok tema ve eklenti içermesinin yanında herkes tarafından yönetilebilir olması Wordpress’i avantajlı ve tercih edilebilir hale getiriyor.

Wordpress Tam Olarak Nedir?

Wordpress basit tanımı itibariyle hazır altyapı sistemidir. Ancak burada bir ayrımı yapmak gerekiyor. Wordpress.com veya org uzantısı üzerinden kullanıcılarına ücretsiz blog sitesi açmayı sağlamaktadır. Fakat Wordpress’ten anlaşılması gereken hostinge yüklenen ve özelleştirilebilir web sitesi yapmaya olanak tanıyan altyapı olmalıdır.

Wordpress, açık kaynak kodlu oluşu yüzünden her web sitesinde aynı görünüme ve özelliklere sahip olmaz. Sitenin amacına göre kullanımı mümkün olur. Herkese açık olarak yayınlanan eklenti ve temaların yanında geliştiriciler kendileri kodlama yaparak da özelleştirme sağlayabilir.

Wordpress’in en büyük avantajı herhangi bir kod bilgisi gerektirmiyor oluşudur. Sunucuya sistem dosyaları yüklendikten sonra Wordpress kullanıma hazır hale gelir. Hatta çoğu zaman cPanel veya Plesk Panel gibi sistemler üzerinden otomatik yükleme yapılabildiği için kişinin FTP’ye girmesine bile gerek bırakmaz. Wordpress ile blog sitelerinden e-ticaret sitelerine kadar geniş yelpazede web sitelerini hayata geçirmek mümkündür.

Wordpress Avantajları Neler?

Wordpress avantajları sistemin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamak açısından yararlı olacaktır. Kodlama ve yazılım bilgisi gerektirmeden herkesin kullanımına olanak tanıması Wordpress’i popüler kıldığı gibi aynı zamanda tercih edilebilir hale de getirmektedir.

Kolay Kurulum

Wordpress ile site kurup yayına almak son derece kolaydır. Kurulum için iki farklı yöntem bulunur. İlki FTP’ye Wordpress dosyalarını atarak kurulumu yapmaktır. Bu özellikle yeni başlayanlar için biraz zahmetlidir. Diğer yöntem ise hosting paneli üzerinden yükleme yapmaktır. Bu yöntem ile saniyeler içinde Wordpress siteniz kurulmuş olur. Sonrasında ise gerekli düzenlemeleri, eklenti ve tema yükleme gibi seçenekleri yapabilirsiniz.

İstenilen Siteyi Oluşturmak

Wordpress özellikleri arasında en önemlilerinden bir tanesi çoğu web projesinin ihtiyacını karşılayacak yapıda olmasıdır. Bu kapsamda isterseniz blog sitesi açabilir veya e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Wordpress ile günümüzde pek çok büyük ve ünlü site yayındadır. Blog, haber, tanıtım, kurumsal, e-ticaret siteleri için gerekli olan çalışmayı sağlayan Wordpress bu sayede dünya genelinde haklı bir üne sahiptir. Elbette istenilen proje özellikleri arttıkça Wordpress bilgisi de artacaktır. Bu kapsamda örneğin e-ticaret sitesi istiyorsanız buna uygun tema ve eklentilerin kurulması gerekir. Fakat eğitimler sayesinde kolay şekilde sistemin işleyişini öğrenebilirsiniz.

Eklenti ve Tema Çeşitliliği

Wordpress eklenti ve temaları açısından da son derece geniş bir arşive sahiptir. Ücretsiz ve ücretli olarak bulunabilen tema ve eklentiler, sitenin özelleştirilmesi için kullanılır. Bu eklenti ve temaların gelişmiş özellikleri olduğundan web sitesinin amacına uygun şekilde yayına geçmesine katkıda bulunmaktadır. Çoğu eklenti ücretsiz sürüme sahip olduğundan hem denemek hem de kullanım açısından kullanıcıların beklentilerinin karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Açık kaynak kodlu olması sayesinde kullanılan tema veya eklenti tam olarak ihtiyacı karşılamıyorsa bu durumda geliştirici tarafından kod eklemesi yapılabilir. Bu sayede de tema ya da eklentileri kişiselleştirmek mümkün olmaktadır.

Güncellenen Yapı

Wordpress güncelleme olarak hazır altyapı sistemleri arasında en güncel olanıdır. Geliştiriciler tarafından sürekli olarak geliştirilmekte ve düzenli olarak yapılan iyileştirmeler ile daha iyi kullanıcı deneyimine sahip olmaktadır. Bu yüzden Wordpress her zaman zamanı yakalamakta başarılıdır. Zamanın kullanıcı ve ziyaretçi ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde yeniliklerin hayata geçirilmesi için sadece kendisi değil eklenti ve temalar da güncelleştirme almaktadır.

Arama Motorları ile Uyumluluk

Gerek eklentiler gerekse de kendi yapısı ile Wordpress arama motorları ile tam uyumlu şekilde çalışır. Bunun için eklenti ya da el ile bazı ayarlamalar yapılmasına karşılık sadece kalıcı link ayarlarını basitçe değiştirmek bile arama motorlarında sitenin üst sıralarda çıkmasına yardımcı olur. Bu sayede Wordpress sitelerden reklam gelirleri elde etmek ya da geniş kesimlere ulaşmak da mümkündür. Aynı zamanda Wordpress SEO açısından uyumlu olarak çalışan altyapısının katkısı ile birlikte başta Google olmak üzere reklam, ziyaretçi, kullanıcı deneyimlerinin raporlanması için de uygun eklentiler ile doğru çözümler sağlamaktadır.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir