1. Anasayfa
  2. Genel

GSB Wifi Çıkış, GSB Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

GSB Wifi Çıkış, GSB Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

Üniversiteyi bu yıl kazanmış öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) ücretsiz internet hizmetinden yararlanmak istiyor. Bu hizmetten yararlanmak karmaşık gibi görünse de aslında basit birkaç adımı atmak yeterli oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın (GSB) bir hizmeti olan GSB Wifi hizmeti sınırsız değildir ve kota ile sınırlıdır. Hal böyle olunca da bilgisayarınızı yurtta bırakıp giderken hizmeti kapatmak gerekiyor.

Derse giderken ya da arkadaşlarınızla dışarıya çıkarken hizmeti durdurmak ve sonra tekrar açmak mecburi hale geliyor.  Bu sayede, KYK Wifi hizmetinde kotanızı kontrol altında tutabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle hizmete bağlı olmanız gerekiyor. Ardından istediğiniz zaman hizmeti durdurabiliyor, ardından da tekrar açarak kullanabiliyorsunuz. Böylelikle kontrolünüzü elinizde tutabiliyorsunuz. Haliyle ihtiyacınız olduğunda da internetsiz kalmamış oluyorsunuz.

GSB Wifi Nedir?

gsb wifi çıkış

İnternet günümüzün yaşam kaynaklarından biri halini almıştır. Özellikle gençler internetsiz bir yaşam düşünemiyorlar. Mobil telefonların internet paketlerinin kotalarının düşük olması pek çok genci ek paket almaya zorluyor. Hal böyle olunca da bu gençler ekonomik olarak zorluk çekiyor. Bunu gören bakanlık, GSB Wifi KYK hizmetini gençlere sunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler bu hizmetten yararlanıyor.

Üniversiteyi kazanan ve eğitim için gittiği şehirde yurda kabul edilen öğrenciler Wifi GSB hizmetinden yararlanabiliyor. Bu hizmetten yararlanmak için öncelikle yükseköğrenim öğrencisi olmak gerekiyor. KYK yurduna kayıt yaptıran öğrenci, belli bir sınırı bulunan bu hizmeti kullanabiliyor. Öğrenciler, yurtta kaldığı sürece hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor. Ama bunun için öncelikle kayıt olmak ve hizmeti açtırmak gerekiyor.

Eğer devlete ait bu yurtlarda kalıyorsanız öncelikle yurt yönetimine başvuru yapmalısınız. Onların vereceği yönergeler doğrultusunda hizmete ulaşırsınız. Yurt yönetimi, size bir kullanıcı adı ve şifre tahsis ediyor. Bu şifre ile bulunduğunuz yurdun internet ağına bağlanıyorsunuz ve wifi.kyk.gov.tr adresini açıyorsunuz. Bu giriş, sizin doğru şifre ve parola ile ağa dahil olmanızı sağlıyor. Hizmeti aktif etmeye yarayan bu adrese, KYK yurtları dışında başka bir yerden ulaşılamıyor.

GSB Wifi ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

KYK yurtlarında kalıyorsanız ve ücretsiz wifi hizmetini kullanıyorsanız şu konulara dikkat etmelisiniz:

  • KYK portalına sadece yurtlardan giriş yapabilirsiniz.
  • Wifi ağına sadece tek bir cihazı bağlayabilirsiniz.
  • Ağa yurdun yakınında ya da başka yurttan da bağlanabilirsiniz. Ancak orada başka cihazınızın bağlı olmaması gereklidir.
  • KYK portal doğrulama sayfası, interneti sizin kullandığınızdan emin olmak için açıktır. Ağa bağlı olduğunuz sürece bu sayfayı kapatmamanız önerilmektedir.
  • İnternetle işiniz bittiğinde mutlaka çıkış yapmanız gerekmektedir. Bu kotanızı ve kullanım suistimallerini engelleyen bir durumdur.

GBS Wifi Çıkış Nasıl Yapılır? (KYK Wifi Çıkış)

gsb wifi çıkış

İnterneti kullanmadığınız dönemlerde ise wifi ağından çıkmak gerekiyor. Bu bağlamda ‘wifi.gsb.gov.tr wifi çıkış nasıl yapılır?’ sorusunun cevabı aranıyor. Yurtların kalabalık barınma alanları olduğu herkesin malumudur. Böyle olunca da pek çok öğrenci eşyalarını odalarında dolaplarında kilitli tutuyor.

Bu durumda da özellikle bilgisayar gibi ağır eşyalar okula götürülmüyor. Bir diğer seçenek ise arkadaşlarla dışarı çıkılırken yurtta bırakılıyor.

Siz de bilgisayarınızın güvende olduğunu hissetseniz de devletin sağladığı internet kotasını bitirmek istemeyebilirsiniz. Böyle durumlar için KYK wifi çıkış işlemi yapmanız gerekiyor. Siz çıkışı yaptığınızda bilgisayarınız ağa bağlı oluyor ancak kullanılamıyor. Eğer çıkış yapmazsanız, sistem sizi ağda tutuyor ve kullandığınız internet kotanızdan düşmeye devam ediyor. Haliyle bu da istenmeyen bir durumu beraberinde getiriyor. Çıkış işlemi yapmak karışık bir algoritma içermiyor.

Basit birkaç adımdan sonra çıkış yapmak gayet de kolay gerçekleşiyor. KYK wifi çıkış yapma işlemi için öncelikle ağın içinde bulunmanız gerekiyor. Burada tekrar hatırlatmakta yarar var. Eğer ağın dışındaysanız hesabınıza ulaşamaz ve o sayfayı açamazsınız.

İlk başta yaptığınız gibi Kredi Yurtlar Kurumu’nun ilgili web tarayıcısına girerek hesabınıza ulaşmanız gerekiyor. İlk girdiğiniz sayfada size çıkış yapma olanağı sunan seçenek bulunacaktır. Bu aşamadan sonra yapacağınız tek şey Wifi çıkış butonunu tıklamaktır.

İnternet, hem eğlence hem de ders çalışmak için çok gerekli bir ihtiyaçtır. Ancak istenmeyen durumlarda kotanın bitmesi ve internetsiz kalmak istenen bir durum değildir. Sistem dışına çıkmak, kotanın idareli kullanılması açısından son derece önemlidir.

Derslerinizin en yoğun olduğu dönemde internetinizin bitmesi sizi sıkıntılı bir sürece itebilir. Bu nedenle işiniz bittiği zamanlarda KYK wifi çıkış yap seçeneğini tıklamak, kafanızın rahat olmasını sağlayacaktır.

Adım Adım KYK Wifi Ağından Çıkış

gsb wifi çıkış

Fazla vaktim olmayıp, hızlı anlatım isteyenler için özetle adımlar şöyle gerçekleşiyor:

  • Öncelikle yurtta bağlı olduğunuz wifi ağına dahil olduğunuzdan emin olun.
  • Wifi.kyk.gov.tr adresini açın. (Unutmayın bu adresi başka bir ağdan açamazsınız.)
  • Çıkış yap seçeneğini işaretleyin.

GSB WiFi Çıkış Ekranı Gelmiyor

gsb wifi çıkış

Kredi Yurtlar Kurumu’nun wifi ağına bağlıysanız, işiniz bittiğinde GSB wifi çıkış yapmanız kesinlikle önemlidir. Çünkü yukarıda sayılan sebeplerden suistimale açık bir durumdur. Ders sırasında mağduriyet yaşamamak için çıkış son derece önemlidir. Ancak bazı durumlarda çıkış yapılamadığı yönünde şikayetler vardır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, bilgisayarınızın internet bağlantısını kesmek sizi ağdan çıkarmaya yetmemektedir. Bu nedenle doğrudan KYK portal üzerinden çıkış yapmalısınız. Eğer çıkış ekranına ulaşamıyorsanız aşağıdaki sorunlardan bazılarını yaşıyor olabilirsiniz.

GSB Wifi Neden Çıkış Yapamıyorum?

gsb wifi çıkış yapamıyorum

İnternet, teknolojik bir olanaktır ve zaman zaman sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenle çıkış yapamamanızın sebebi şunlar olabilir:

  • Portal üzerinden KYK wifi çıkış yap seçeneğini tıklamanıza rağmen çıkamıyorsanız öncelikle cihazınızın internet bağlantısını keserek tekrar bağlanın.
  • Buna rağmen çıkmıyorsa bilgisayarınızı yeniden başlatıp, KYK portaldan tekrar çıkış yapmayı deneyin.
  • Zamanaşımı uyarısı alıyorsanız, tekrar giriş yapıp sonra çıkış seçeneğini deneyin.
  • Yetki hatası uyarısı alıyorsanız sorun sizinle ilgili değildir. Ağda genel olarak görülen bu sorun, yurt yetkilileri tarafından kısa sürede giderilecektir. Sorun giderildikten sonra yeniden çıkış yapmayı deneyin.

GSB WİFİ Şifremi Hatırlamıyorum, Nasıl Değiştirebilirim?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sunduğu bu hizmette şifre çok önemli bir yer tutuyor. İlk başvurudan sonra size bir şifre tahsis edilmektedir. Bu şifreyi aklınızda tutmakta zorlanabilirsiniz. Bu nedenle aklınızda kalacak bir şifre ile değiştirmeniz önerilmektedir. Şifreyi değiştirmek kolaydır, ancak unuttuktan sonra yenisini almak hayli zordur. Bu nedenle şifrenizi asla ve asla unutmayın.

KYK wifi giriş şifresi değiştirmek şu şekildedir;

  • Sisteme giriş yapın.
  • Şifremi değiştirmek istiyorum linkini tıklayın.
  • En az 6, en fazla 10 haneli şifre belirleyin.
  • Şifrenizde, Türkçe ve özel karakterler kullanmayın.

Eğer şifrenizi kaybettiyseniz işiniz hayli zor. Çünkü sistemde ‘Şifremi unuttum’ seçeneği bulunmuyor. Bunun için doğrudan yurt yönetimine başvurmalısınız. Yönetim, size hemen olmasa da yeni bir şifre tahsis edilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

GSB Wifi Giriş Nasıl Yapılır? (KYK Wifi Giriş)

gsb wifi nasıl giriş yapılır

GSB’nin yurtlarda kullanıma sunduğu wifi ağına girmek için öncelikle yurtta kaydınız bulunması gerekmektedir. Kaydınızı yaptırdıktan sonra yurt yönetimine başvurarak wifi ağına dahil olabilirsiniz. Şöyle ki;

  • Giriş yapmak için yurt bölgesinde bulunmalısınız.
  • Bu bölgeden wifi.kyk.gov.tr adresine giriş yapın.
  • Size verilen şifre ile ağa giriş yapın.

GSB wifi giriş yaptıktan sonra size sağlanan interneti kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu hizmet sınırsız değildir. Kötü kullanımların önüne geçmek için de her seferinde çıkış yapmayı ihmal etmeyin.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir