1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Cam Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Cam Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft cam yapımı binaların ve evlerin dekore edilmesinde kullanılıyor. Minecraft yapısı gereğince oyuncular için sınırsız inşa olanağı verdiğinden cam yapımıyla da birlikte dekoratif anlamda etki sağlanabiliyor. Kolayca bulunan malzemeler ile cam yapabilirsiniz.

Minecraft Cam Niçin Kullanılıyor?

Minecraft cam kullanımı oyun içinde pek çok alanda tercih edilebiliyor. Seralardan pencerelere kadar kullanım olanağı sunan cam temelde dekoratif etki sağlıyor. Ayrıca çok çeşitli cam yapımı da mümkündür. Fener, gün ışığı dedektör camı, renkli cam gibi farklı eşyaların üretimde de cam kullanılıyor.

Bir başka makalemiz olan Minecraft İksir Yapımı Nasıl Olur? adlı rehber makalemizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Minecraft Cam Nasıl Yapılır?

Minecraft cam yapılışı itibariyle oldukça kolaydır. Cam yapımı için sadece kuma ihtiyacınız bulunuyor. Kumu bulmak için sulak alanlara gitmelisiniz. Koyu renkte olan kumlardan cam üretimi yapamazsınız. Cam yapımı için açık renkte olan kum kullanmalısınız. Bu kumu bulduktan sonra fırına ihtiyacınız olacak. Fırını açtıktan sonra alt kısma ateşi sağlayacak olan alev kaynağını koymalısınız. Tahta veya kömür kullanabilirsiniz. Üst kısma ise topladığınız kumu yerleştirin. Fırın yandıktan sonra sağ köşedeki bölmede cam ortaya çıkacaktır.

Minecraft Renkli Cam Nasıl Yapılır?

Minecraft renkli cam yapımı dekoratif etkiyi arttırmak için gerekli olabilir. Bahsedilen tarif ile standart cam sahibi olursunuz. Ancak çeşitli boyaların yardımı ile renkli cam elde edebilirsiniz. Ayrıca çok sayıda cama ihtiyacınız bulunuyorsa Minecraft bu konuda da yardım sunuyor. Kum ile ürettiğiniz camlar kalın yapıdadır. Bu kalın camları incelterek sayı olarak daha fazla cama sahip olabilirsiniz.

Minecraft ince cam yapmak için ilk olarak bahsedilen yöntem ile kalın – standart cam yapmalısınız. Daha sonra bu camı çalışma masasına yerleştirdiğinizde ince cam elde edeceksiniz. İnce camlar özellikle sera veya dekoratif faaliyetlerinizde oldukça işinize yarayacaktır.

Renkli cam yapımı için ise cam yapımı sırasında boya eklemeniz gerekiyor. Minecraft renkli cam yapımı için farklı renkleri kullanabilirsiniz. Temel olarak renkli cam yapımı çalışma masasını açıp 3 x 3 olacak şekilde en ortadaki bölüm dışında tüm alanlara cam blok koymanızı gerektirir. Orta kısma ise boyayı koyacaksınız. Boyaları elde etmek için ise şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Kırmızı; Çalışma masasını açıp en orta kısma gül koyarsanız iki adet kırmızı boya elde edebilirsiniz. Aynı zamanda kırmızı mantarı fırında yakarsanız yine kırmızı renk elde edersiniz.
  • Sarı; Sarı çiçek olarak bilinen çiçeği çalışma masasının en orta kısmına yerleştirmelisiniz.
  • Lapis lazuli; maviye yakın bu rengi elde etmek için madenlerden elde ettiğiniz lapis lazuli taşını çalışma masasına yerleştirmelisiniz.
  • Kaktüs yeşili; bulduğunuz kaktüsü fırında pişirirseniz bu rengi elde edersiniz.

Bunun yanında ikincil renkleri de farklı renkleri bir araya getirerek elde edebilirsiniz;

  • Turuncu; çalışma masasını açtıktan sonra en sağ ve en sol orta kısma sarı ile kırmızı rengi yerleştirin.
  • Turkuaz; çalışma masasının en soluna kaktüs yeşilini, en sağ ortasına ise lapis lazuli rengini yerleştirin.
  • Mor; çalışma masasının en sol orta kısmına kırmızı, en sağ orta kısmına ise lapis lazuliyi yerleştirin.
  • Gri; çalışma masasını açtıktan sonra en sol orta kısma beyaz boyayı, en sağ kısma ise mürekkep kesesini yerleştirmelisiniz. Mürekkep kesesini ahtapot avlayarak elde edebilirsiniz. Kemik tozunu ise iskeletlerden düşen kemikleri çalışma masasında işleyerek elde edersiniz.
  • Açık mavi; çalışma masasının en sol orta kısmına lapis lazuli, en sağ orta kısmına ise beyaz boyayı yerleştirin.
  • Pembe; çalışma masasını açtıktan sonra en sol alt kısma kırmızı, en sağ orta kısma ise beyaz boyayı yerleştirin. Eğer doğrudan pembe gül bulursanız çalışma masasının orta kısmına gülü yerleştirerek de pembe rengi elde edebilirsiniz.
  • Lime yeşili; çalışma masasını açtıktan sonra en sol orta kısma kaktüs yeşilini, en sağ orta kısma ise beyaz boyayı yerleştirin.

Bunun dışında üçüncül renkleri de yapabilirsiniz;

  • Açık gri; bu rengi elde etmek için iki yöntem bulunuyor. Bir tane mürekkep kesesi ve iki kemik tozu ya da gri boya ile kemik tozunu birleştirebilirsiniz. Çalışma masasına yerleştirme soldan sağa ortada olacak şekilde yapılmaktadır.
  • Eflatun; bu rengi elde etmek için çalışma masasının en sol orta kısmına mor, en sağ orta kısmına ise pembe boyayı yerleştirin.

Elde edeceğiniz boyaları çalışma masasında camlar ile kullandığınızda o renkte cam sahibi olacaksınız.

Siz de bir Minecraft sunucu kiralama yapmak istiyorsanız, https://rabisu.com/ adresinden bütçenize uygun kaliteli Minecraft sunucu kiralama yapabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir