1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Saksı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft Saksı Yapımı Nasıl Olur?

Minecraft saksı yapımı sayesinde eviniz için dekoratif objeler üretebilirsiniz. Saksılarda bakacağınız renkli çiçekler ile birlikte eviniz daha güzel görünüyorken aynı zamanda yetiştirdiğiniz bitkileri çeşitli büyülerde de kullanabilirsiniz.

Minecraft Tuğla Yapımı

Minecraft Tuğla Yapımı

Minecraft saksı yapmak için öncelikle tuğlaya ihtiyacınız bulunuyor. Tuğla yapmak için ise kil sahibi olmalısınız. Kili ise sığ sularda blok olarak bulabilirsiniz. Kil bloğunu kürek ile kazdığınızda dört adet kil elde edeceksiniz. Sonrasında ise elde edilen killeri fırında pişirdiğinizde tuğla elde etmiş olacaksınız. Eğer ev veya duvar yapımı gibi amaçlar için tuğla bloğu gerekiyorsa bu durumda çalışma masasında dört tane tuğlayı 2×2 olacak şekilde dizerseniz tuğla bloğu elde etmiş olursunuz.

Minecraft Saksı Nasıl Yapılır?

Minecraft Saksı Yapımı

Tuğla yapımı öğrenildiğine göre Minecraft tuğla nasıl yapılır sorusuna yanıt verilebilir. Saksı yapmak için üç adet tuğla gerekiyor. Kilden tuğlaları elde ettikten sonra çalışma masasını açarak tuğlaları orta sol, en alt orta, orta sağ şeklinde yerleştirmelisiniz. Bu yerleşim saksının yapılması açısından önemli olduğundan sıralamaya dikkat etmelisiniz.

Minecraft saksı yapımı için tuğladan başka malzeme gerekmediğinden kolay şekilde saksıyı üretebilirsiniz. Saksıyı ürettikten sonra içine koymak istediklerinizi sağ tıklayarak yerleştirebilirsiniz.

Minecraft Çiçek Bakımı

Minecraft Çiçek

Minecraft saksı üretimi sonrasında öncelikli olarak dekoratif amaçlı çeşitli bitkileri büyütmek için saksıları kullanabilirsiniz. Minecraft içerisinde çok çeşitli çiçekler bulunmaktadır. Her renkten çiçek ile oyunda karşılaşmak mümkündür. Özellikle oyuna dair yapılan son güncellemeler ile birlikte arıların da oyuna eklenmesi çiçek bakımını da daha önemli hale getirdi. Bunun yanında boya ve kemik tozu üretiminde de çiçekleri kullanabilirsiniz. Güzel görünümleriyle de saksıda duracak çiçekler evinizi daha çarpıcı ve hoş hale getirmeye yardımcı olacaktır.

Oyunda toplamda on yedi adet çiçek çeşidi bulunuyor. Dört tanesi uzunken geri kalan on üç tanesi ise küçük yapıda bulunuyor.

Minecraft saksıda çiçek bakmak için öncelikle çiçekleri bulmanız gerekiyor. Bunun için de belirli metotları takip edebilirsiniz. Genel olarak doğada karşılaşabileceğiniz çiçekler doğal yolların haricinde birkaç yöntem ile de elde edilebiliyor. Söz konusu bu yöntemler arasında sık kullanılan ise demir golemi olarak adlandırılıyor. Demir golemler öldüğünde gelincik düşürüyor. Eğer bu canlının sistemini yapabilirseniz sınırsız sayıda gelincik çiçeği elde edebilirsiniz.

Bunun yanında düzlük köylerde bulunan bazı sandıkların içinde karahindiba bulunur. Özellikle köylere gittiğinizde sandıkları mutlaka kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Sandıklar sadece çiçek vermek için değil işinize yarayacak diğer eşyaları da bulmanız açısından yararlı olur.

Aynı zamanda pek çok biyomda karşılaşılan çiçekler güzel görünümleri ile de dikkatinizi çekecektir. Belirli bir uzaklık mesafesinden de görülen çiçekleri doğadan da kolayca toplayabilirsiniz. Bunun yanında bir çimenlik alan üzerinde kemik tozu kullanırsanız çiçekler ortaya çıkacaktır. Kemik tozuyla bir çiçeğe sağ tıklamanız halinde ise daha büyük ve canlı renklerde olan bir çiçek elde edebilirsiniz.

Minecraft çiçek bulma yöntemleri arasında bir diğer yöntem ise tüccarlardan geçiyor. Gezgin halde olan tüccarlar neredeyse tüm çiçekleri bir adet zümrüt karşılığında satıyor.

Minecraft Saksı Kullanım Alanları

Minecraft saksı kullanımı genel olarak çiçekler için tercih edilir. Bu çiçekleri dekoratif amaçlar için kullanabileceğiniz gibi büyü veya boya yapımı için de büyütebilirsiniz. Tüm çiçekler saksıda yetiştirilmeye uygundur. Çiçekleri yetiştirdiğinizde önemli avantajlar elde edebilirsiniz. Bazı çiçekleri şüpheli güveç veya çiçek flama deseni gibi üretimler için kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı çiçek türleri tıpkı meşale gibi kum ve çakılı kırmak için de kullanıma uygundur.

Çiçeklerin büyümesini ve genişlemesini sağlayarak arıların da gelmesine olanak verebilirsiniz. Arıların çiftleşmesi ve kovanlardaki bal seviyesini arttırmayı sağlayacak olan çiçekler önemli bir katkı sunar. Ayrıca sadece arılar için değil çiçekleriniz tavşanların yetişmesi ve çiftleştirilmesi için de yararlı olacaktır.

Oyunda çiçekler özel güçlere de sahip olabilir. Oyundaki tek zarar veren bitki Wither Gülüdür. Bu özel gülü toprak zemine yerleştirdiğinizde çevresindeki canlılara saniyede 1 hasar vermektedir. Ancak saksıya koyduğunuzda hiçbir şekilde zarar vermez. Bu bakımdan çiçeği saksıda tutup daha sonra tehlikeli bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda kullanabilirsiniz. Bu da korunmanız için önemli avantaj sağlar. Minecraft saksıları evinizin içine koyabileceğiniz gibi istediğiniz yere de yerleştiriyor olmanız dekoratif etki sağlamanız için de yardımcı olur.

Siz de bir Minecraft sunucusu kiralamak ve arkadaşlarınızla birlikte dekoratif harikalar çıkarmak istiyorsanız, https://rabisu.com/ adresinden ihtiyacınıza uygun Minecraft sunucu kiralama yapabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir