1. Anasayfa
  2. Genel

Minecraft Köylü Meslekleri

Minecraft Köylü Meslekleri

Minecraft köylü meslekleri oyunun 1.14 yamasından sonra aktif hale getirildi. Bu sayede yani meslek grupları ile birlikte ticaret yapabilirsiniz. Böylece belirli mesleğe sahip olduğunuzda köylüler ile ticaret yapabilir ve ticareti arttırdıkça nadir eşyaları elde edebilirsiniz.

Uygun fiyatlara kaliteli Minecraft sunucu sahibi olmak istiyorsanız, Rabisu sizin için en iyi tercih olacaktır. https://rabisu.com/ adresinden bütçenize uygun Minecraft server kiralama yapabilirsiniz.

Minecraft Köylü Meslekleri Neler?

Minecraft köylü meslekleri şu şekilde;

  • Papaz,
  • Deri işçisi
  • Kasap
  • Zırh ustası
  • Alet yapımcısı
  • Ok satıcısı
  • Haritacı
  • Silahtar
  • Balıkçı
  • Kütüphaneci
  • Çiftçi
  • Çoban
  • Taş ustası

Papaz

Minecraft köylülerin yaptıkları meslekler arasında papaz en önemlilerinden birisi olarak öne çıkıyor. Genel olarak değerli eşyalar üzerinden ticaret yapıyor. Özellikle oyunun ilerleyen aşamalarında çok işe yarayacak olan Ender İncisi sadece papaz ile ticaret yaparak elde ediliyor.

Deri İşçisi

Deri ve boya gibi ürünler için ticaret gerçekleştiren deri işçisi sayesinde boyalı kıyafetlere erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok boyalı ürünü de elde edebilirsiniz.

Kasap

Minecraft meslek grupları arasında kasap hayvan etleri üzerine ticaret yapmanızı sağlıyor. Kasap sayesinde çiğ etleri kolayca pişmiş etler ile takas yapabiliyorsunuz. Ancak bunun için de zümrüt harcamanız gerekiyor.

Zırh Ustası

Minecraft meslekleri arasında zırh ustası ile önemli zırhlar elde edebilirsiniz. Bu sayede girmiş olduğunuz mücadelelerde daha korunaklı olabilirsiniz. Zırhları bu şekilde elde etmeniz ayrıca elinizde olan değerli taşları da harcamamanız için yardımcı olur.

Alet Yapımcısı

Çeşitli aletleri almak için başvuracağınız alet yapımcısından balta, çapa ve kürek başta olmak üzere çok çeşitli aletleri temin edebilirsiniz.

Ok Satıcısı

Minecraft köylü meslekleri arasında envanterinizi geliştirmek için tercih edeceğiniz ok satıcısı yay ve ok temin etmenizi sağlıyor. Zümrüt karşılığında alabildiğiniz ok ve yaylar ile birlikte oyunda çok daha avantajlı konuma gelebilirsiniz.

Haritacı

Genel olarak kağıt ticareti yapan Haritacı aynı zamanda hazine haritası, saat, pusula gibi eşyaları da elde etmenize olanak tanıyor. Eğer kağıt yapacak malzemeleriniz yoksa yine haritacı üzerinden bunları da temin edebilirsiniz.

Silahtar

Minecraft değerli kılıçlar bulmak istiyorsanız silahtar ile ticaret yapabilirsiniz. Envanterinde çok değerli ve güçlü kılıçları tutan silahtar sayesinde özel kılıçlara sahip olabileceksiniz.

Balıkçı

Deniz ürünlerini almak için kullanacağınız balıkçı ile tutmuş olduğunuz balıkları pişmiş balık olarak takas edebilir veya elinizdeki balıkları zümrüt karşılığında satabilirsiniz. Özellikle zümrüt kazanmak istiyorsanız yapacağınız bu ticaret son derece yararlı olacaktır.

Kütüphaneci

Minecraft büyüleri oyunda daha güçlü olmanız için yarar sağlar. Kütüphaneciden alacağınız büyü kitapları ile çok özel büyüler yapabilirsiniz.

Çiftçi

Çiftlik ürünleri alabileceğiniz gibi elmas karşılığında satmanızı da sağlayan çiftçi ile ticaret yapmak her durumda avantaj yaratıyor.

Taş Ustası

Çeşitli taşları değerlendirmek istiyorsanız taş ustası ile ticaret yapabilirsiniz. Aynı zamanda kendisi sayesinde elde edilmesi zor olan taşları da kolayca bulabilirsiniz.

Çoban

Minecraft köylü meslekleri arasında bulunan çoban ile çeşitli zor yapılan veya bulunan ürünlere ulaşabilirsiniz. Özellikle makas gibi eşyaları çobandan temin edebilirsiniz.

Minecraft Ticaret Yapmak

Minecraft ticaret ile eşyalarınızı satabilir, takas edebilir veya istediğiniz eşyaları alabilirsiniz. Oyunda bulunan bazı eşyalar etraftaki köylünün meslek sahibi olmasını sağlamaktadır. Örneğin maden ocağının yakınında olan köylü, zırh ustası mesleğini alıyor. Ticaret için kullanılacak olan para birimi oyunda bulunması zor olan zümrüt üzerinden sağlanıyor. Fakat ticaret sonucunda zümrüt elde edebilirsiniz. Özellikle çoban, çiftçi, balıkçı gibi meslekler zümrüt elde etmeniz için avantajlıdır.

Oyunda ticaret temelde takas mantığına dayanmaktadır. Örneğin bir ok satıcısından çubuk ve zümrüt karşılığında ok alabiliyorsunuz. Ticaret yaptıkça ise köylünün ticaret seviyesi de artıyor ve yeni eşyalara sahip oluyor.

Şayet bir köylünün mevcut işinden farklı bir meslek edinmesini talep ediyorsanız mesleğini edinmiş olduğu bloğu kırıp istediğiniz meslek bloğunu yerleştirebilirsiniz. Bir süre sonra belirlemiş olduğunuz mesleği köylü otomatik olarak benimseyecektir.

Daha fazla köylünün oluşması için ise köylülere ekmek dağıtabilir ve çiftleşmelerini sağlayabilirsiniz. Fazladan koymuş olduğunuz meslek blokları yeni ortaya çıkan köylüler tarafından benimsenecektir. Çok uzun sürmese de benimseme için biraz beklemeniz gerekebilir. Aynı zamanda bir meslek grubuna dahil olan daha fazla köylü ilgili grupta çeşitliliği de çoğaltacaktır. Örnek olarak iki adet kütüphaneci varsa her ikisinde farklı büyü kitapları bulunacaktır. Bu durum tüm meslek grupları için geçerlidir.

Bir başka yazımız olan “Minecraft Server Nasıl Kurulur?” adlı yazımıza gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 3]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir