1. Anasayfa
  2. Genel

İnternet Hız Testi Nasıl ve Nereden Yapılır?

İnternet Hız Testi Nasıl ve Nereden Yapılır?

İnternet, günümüzde bilgi erişimi için son derece önemli bir yer tutmaktadır. Yaşadığımız dijital çağın baş döndürücü dünyasında önemli rol alan internetin hızı olmazsa olmazıdır. Çünkü internette oyun oynayan, video izleyen, görüntülü konuşan,  dosya indiren veya yükleyen herkes için hız önemlidir.  İnternet hızı, verilerin veya içeriklerin tablet, bilgisayar ve akıllı telefon gibi hedeflenen ortama aktarılma süresini ifade etmektedir. Burada hız olarak belirtilen değerler ise 1 saniyede aktarılabilen megabit (Mbps) cinsinden ölçümü olmaktadır. Bu kapsamda internet hız testi tüm kullanıcıların merak ettiği başlıklar arasında yer alır.  

Yavaşlamış bir internet oldukça yorucu ve sinir bozucu bir hal alabilmektedir. Böyle durumlar ile karşılaşmamak için kaliteli web siteleri aracılığı ile internet hız testi işlemleri yapabilirsiniz. 

İnternet Hız Testi Nedir?

İnternet sadece yaşadığımız çevre değil tüm dünya ile bağlantı kurmamızı sağlayan önemli bir iletişim aracıdır. Hayatımızda bu denli önemli rol oynayan interneti ne sebeple kullanırsak kullanalım bizim için önemli olan hızıdır. Kullanıcılar bu sebeple internetin neden yavaşladığı kadar hızını da merak etmektedir. Tam da bu noktada devreye giren internet hız testleri bizlere bunun cevabını net şekilde vermektedir.

İnternet hız testi genel anlamıyla mevcut bağlantının ne kadar hızlı olduğunu gösteren testlere verilen isimdir. İnternet hızınızda bağlı olduğunuz hizmet ve ödeme planı gibi durumlarda da kısıtlanmalar söz konusu olabilmektedir. Bu veya ağ gibi genel sorunların çözümü için kaliteli web sitelerinden yararlanabilirsiniz. Buradaki programlar aracılığıyla kullanıcılar hızlı testleri ile sorunları çözme şansı yakalayabilmektedir.

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

İnternetin hızını ölçmek gün geçtikçe daha kolay yapılır hale geldi. Bu noktada takip edilebilecek birkaç adım vardır. Ayrıca internet hız testi uygulamaları sayesinde de anlık veri indirme (download) ve veri yükleme (upload) hızınızı ölçebilirsiniz. Fakat hızınızı doğru ölçmek için aşağıda belirttiğimiz noktalara dikkat etmenizi öneririz.

İlk önceliğiniz internet kablosunun bilgisayarınızın modemine bağlı olduğundan emin olmaktır. Fakat bilgisayarınızın kablosuz özelliği varsa geçici olarak devre dışı bırakmalısınız. Buradaki amaç kablosuz bağlantılarda performans olarak ciddi kayıpların yaşanıyor olmasıdır.

Bilgisayarınız veya internet kablonuz yok ise 2.4Ghz 2×2 40 mhz destekli bir cihaz üzerinden veya 5ghz destekli cihazlar aracılığı ile de test yaptırabilirsiniz. Tüm bunların yanında oldukça yaygın olarak kullanılan web siteleri üzerinden hızlıca test yapabilirsiniz.

İnternet Hızı Nereden Ölçülür?

İnternet hızını artık birçok farklı markanın web sitelerden kolayca ölçme şansı buluyoruz. Burada unutulmaması gereken husus işlem yaparken kullanılacak web sitelerinin farklı özellikleri ile karşımıza çıkmasıdır. Çünkü kendi kullandığımız internetin özelliklerine ve markasına göre uygun olan testler ile en doğru sonuçları alabiliriz. Şimdi, internet yükleme ve indirme hızını ölçmek için yararlanılacak bazı web sitelerini sıralayalım:

  • Türk Telekom Hız Testi
  • TTNET Hız Testi
  • Superonline Hız Testi
  • Turknet Hız Testi
  • Vodafone Hız Testi
  • NetSpeed Hız Testi
  • Dsmart Hız Testi
  • Doping (Millenicom) Hız Testi

Türk Telekom Hız Testi

Türkiye’deki en büyük firmalarından biri olan Türk Telekom’un, internet sitesi üzerinden internet hız testi yapılabilmektedir. Buradan en doğru sonuçları alabilmek için Hız Testi sayfası haricindeki tüm internet sekmelerinin kapatılması gerekmektedir. Ayrıca bilgisayar veya mobil cihazda çalışan diğer program/uygulamalar da kapalı olmalıdır.

TTNET Hız Testi

Türkiye’de mobil operatör sektörünün yanı sıra internet erişimi denildiği zaman akla gelen ilk markalardan biri TTNET’dir.

Son yıllarda özellikle pandemi sürecinde artış göstererek internet kullanımı insanların aldıkları hizmete yönelik bilgi edinme ihtiyacını doğurmuştur. Bu noktada TTNET hız testi ile mevcut internetinizin hangi durumda çalıştığına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Superonline Hız Testi

Superonline web sitelerinde ADSL ya da Superonline Fiber Hız Testi’ni kolayca yapabilirsiniz. Türkiye’de internet erişiminde adını duyuran Superonline birçok yatırımı ve başarılı geçmişi ile önemli bir telekomunikasyon kurumudur. Evlere 1000 Mbps’e kadar erişim imkanı sunan ilk telekom şirketi olan firmanın web sitesinde siz de hızınızı öğrenme şansı bulabilirsiniz.

Turknet Hız Testi

TurkNet, 1996 yılından itibaren Telekom adını başarılı bir şekilde duyurmaya devam etmektedir. Oldukça yaygın ve yüksek kapasiteli ulusal veri omurgası sayesinde firma kalitesini göstermektedir. Türkiye’nin her bölgesinde yüksek güvenilirliği ile TurkNet internet bağlantı hızı test işlemini yapabilirsiniz.

Vodafone Hız Testi

Vodafone telekomünikasyon sektöründeki tecrübeleri ile öne çıkarak Türkiye’ye yeni bir ruh kazandırmış önemli firmalardan biridir. Büyük firma dünyanın en büyük telekom şirketlerinden biri olmasının yanında 26 ülkede faaliyetlerini sürdürmesi ile dikkat çekmektedir. Firma obil ve sabit ses, mobil internet, adsl ve fiber internet hizmetleri vermektedir. Dünyaca ünlü firmanın web sitesinde güvenle internet hız testi yapabilirsiniz.

NetSpeed Hız Testi

En prestijli firmalardan olan NetSpeed ile de kolaylıkla hız testinizi yapabilirsiniz. Dizi ve film izlemek, dosya indirmek, yüklemek veya oynatmak için yeterli olup olmadığını bilmeniz için gerekli olan hızı rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bu yöntemden alacağınız sonuçla internet bağlantınızın kalitesini ve hızını yaklaşık olarak kontrol edebilirsiniz.

Dsmart Hız Testi

Türkiye’de internet sağlayıcısı konumundaki firmalardan olan D-Smart, evlerde uydu alıcısı ve TV sektörü ile kendini tanıtmıştır. Sonrasında internet sağlayıcısı olarak hizmet vermeye başlayan D-Smart sunduğu internet hız testi ile kaliteli hizmet vermektedir. Web sitesinde yer alan aracı kullanarak rahatlıkla hızınızı ölçebilirsiniz. D-Smart internet hız testi sayesinde hızınızın hangi düzeyde olduğunu en doğru şekilde öğrenebilmeniz mümkün olacaktır.

Doping (Millenicom) Hız Testi

Hızımı Test Et butonuna tıklayarak Millenicom ev, iş ve fiber internet hızınızın öğrenme şansı bulabilirsiniz. Bu sayfada hız testi sonuçları verilmektedir. Millenicom ev interneti hız testi için internetinizin başka uygulama tarafından kullanılmadığına emin olmanız gerekmektedir. Bu şekilde internet kullanımında indirme, yükleme veya oynatma hızınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.   

Oy Verin!
[Toplam: 2 Ortalama: 1]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir