1. Anasayfa
  2. Genel

Metaverse Giriş Yapma

Metaverse Giriş Yapma

Günümüzün gelişen teknolojisi ile sanal alem dediğimiz kavram artık sadece oyunlarda bulunmuyor. İnsanların tamamı metaverse giriş yapma işlemi sayesinde bu sanal alemde tıpkı normal hayattaki gibi alışveriş gibi işlemleri yapabiliyorlar. Tabi metaverse giriş yapma işi o kadar kolay değil. Bu sanal aleme girebilmek için belli başlı teknolojik ekipmanlara sahip olmalısınız.

Oculus Quest adlı bir sanal gerçeklik aleminde size görüntü sağlayacak başlığı edinmeniz gerekiyor. Bu aldığınız başlığın yanında size sizin konumunuzu takip eden 6 tane ayrı kamera da geliyor. Sanal alemde etkileşime girebilmek içinde joystick ve düğmeleri olan dokunmatik özelliğe sahip bir kontrol koluna da sahip oluyoruz. Bu ekipmanlar ile metaverse giriş yapma işlemini tamamlamış oluyoruz. Bu şekilde bizlere sunulan sanal alemde, alışveriş ya da diğer normal dünyada yaptığımız etkileşimleri yapmaya hazır oluyoruz.

Metaverse Ne Demek?

metaverse giriş yapma

Türkçe anlamı sanal evren olan bu kelime, bilinen bilgisayarlardan ziyade arttırılmış gerçeklik ekipmanları ile sanal aleme girmeyi sağlayan, çevrimiçi olarak hareket edilebilen ve 3 boyutlu sanal ortamları çalıştıran bir sanal gerçeklik, sanal ortam anlamına gelmektedir.

Metaverse Coinleri

Metaverse giriş yapma sürecinden sonra o sanal alemde alışveriş yapabilmek için kullanabileceğiniz kripto paralar metaverse coini olarak bilinmektedir. Kullandığımız coinler aynı bitcoin ve diğer coinleri kripto borsaları aracılığıyla satın alabilirsiniz. Binance sitesi ilk başta olmak üzere metaverse için kullanabileceğiniz coinleri satın alabilirsiniz. Böylelikle bu coinleri sanal alemde alışveriş yapmak için kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz örnek coinler MANA, AXS, Starl, SAND coinleridir.  

Kripto borsasından almayı seçtiğiniz bu sanal paralar sayesinde bambaşka bir dünya çıkıyor karşınıza. Yeni gelişmekte olan metaverse aleminde kendinize sanal alemde yapılar veya herhangi bir şey satın alabilirsiniz. Bu sayede sanal alemde kendinize ait bir bölge, gerçeklik oluşturabilirsiniz.

Bu sanal aleme ayak uydurmak bazı kitleler için zor gözükebilir. Sonuçta dünya gelişen teknoloji ile neredeyse her şeyi sanal aleme taşımayı hedefliyor. Erişilmesi ve saklaması daha kolay, normal hayata yakın tatminleri sunan bu sanal alem, teknolojinin gelişme hızı ile dünyaya yayılıyor. Dolayısıyla herkesi bünyesine katmaya çalışıyor.

Metaverse Arsa Alma

Sanal alemde yapı ya da varlık sahibi olmanın ilk adımlarından biri herkesçe bilinen arsa alma durumudur. Metaverse giriş yapma adımından sonra herkesin ilk merak saldığı ve yapmak istediği şeylerden biridir arsa alma olgusu. Kullanıcılar için farklı varlıklar oluşturmasını sağlayan metaverse, belli başlı coinler sayesinde herhangi bir eşya, arazi alınmasını sağlıyor. Böylelikle sanal aleme yerleşme aşaması burada başlıyor. Bu sanal alem de gerçek dünyadaki gibi arazilere sahiptir. Bu arazi parçaları blok zincirinde NFT olarak temsil edilmektedir. Bu parçalara sahip olana ise tam mülkiyet verilmektedir.

Arsa alabilmek için ilk olarak dijital bir cüzdan oluşturmalısınız. Kripto borsası ile bunu yapabilirsiniz. Araziyi almak istediğiniz platformda kullanabileceğiniz coinden satın alarak cüzdana yükleme yapmalısınız. Sonra bu miktarı arsa alacağınız hesabınıza aktarın. Böylece bütçenize uygun olarak seçtiğiniz araziyi satın alabilirsiniz.

Metaverse aleminde en kazanç sağlayan yatırım, arazi almaktır. Metaverse giriş yapma mevzusu biraz da bu arsa almaya meraklı olan ve nasıl bir şey olduğunu merak edenler ile de yaygınlaştı. Tabi yatırım yapan, geleceğe hazırlık yapan yatırımcıların da bunda katkısı var. Bu satın alınan araziler bildiğimiz arazi mantığından pek uzak değil.

Belirli bir ücret karşılığında belirli ölçüde bir mekân satın alıyorsunuz. Zaman geçtikçe araziniz değerleniyor. İsterseniz oraya bir yapı yapıyorsunuz ya da iyi bir fiyattan satıyoruz. Bu şekilde gerçekte olduğu gibi sanal alemde de aynı mantık üzerinden gelir elde edebiliyorsunuz. Tabi farklı farklı metaverse arazileri mevcut. Mesela X Metaverse arazisi belirli ölçülerden oluşuyor. Bir başkası başka ölçülerden oluşuyor. Coin aracılığı ile arazi satın alan kişiler bu aldıkları arazilere 3 boyutlu dijital varlık veya yapılar ile değerlendirebilir. Tabi oluşturdukları yapıları kullanmanın yanı sıra satma ya da kiralama işlemi ile de kazanç sağlayabilirler.

Metaverse Arsa Fiyatları

metaverse giriş yapma

Metaverse giriş yapma işleminden sonra herkesin merak ettiği diğer konuda arsa fiyatları. Arsa alabilmek için nasıl gerçek para kullanılıyorsa sanal alemde de coinler kullanılıyor. Metaverse arsa fiyatları almak istediğiniz platforma, arsanın konum ve büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor. Tıpkı gerçekteki gibi. Herhangi bir X platformundaki bir arsanın parselinin en ucuz fiyatı 15 bin dolardır. Başka bir platformda daha az ya da daha fazla olabiliyor. 15 bin dolar şu sıralar 12 Ether ediyor. Tabi kripto borsasına göre de fiyatlar sürekli değişiyor. İstanbul başta olmak üzere her ilçede farklılık mevcut. Tıpkı normal yapıların fiyatlandırması gibi. En pahalıları Ortaköy, Nişantaşı olurken en ucuzu Bağcılar gibi semtler oluyor.

Metaverse Coin List

Metaverse giriş yapma sürecinde kullanılan coinlerin hepsinin ne olduğunu ve nasıl nereden kullanıldığını bilmeniz gerekiyor. Hangi platformda hangi coin geçerli? Hangi coin daha çok kullanılıyor ya da hangi coin daha değerli gibi soruların cevaplarını bilerek hareket etmeliler.

Bildiğimiz en iyi metaverse coinleri ise şunlardır: ApeCoin, The Sandbox, Decentraland, Highstreet, Floki Inu, Metahero, Virtua, Star Atlas, Enjin Coin, Epik Prime coinleridir. Genel olarak en çok kullanılan ve değerli olan coinler aşağı yukarı bunlardır.

Oy Verin!
[Toplam: 0 Ortalama: 0]
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir