1. Anasayfa
  2. Genel

Torrent Oyun İndir, Torrent Oyun İndirme Nasıl Yapılır?

Torrent Oyun İndir, Torrent Oyun İndirme Nasıl Yapılır?

İnternetin yaygınlaşmasından bu yana dosyaları paylaşmayı kolaylaştıran uygulamalar da kolaylık sunuyor. Dönem dönem farklı isimlerde ve sistemlerde dosya paylaşım uygulamaları kullanılmıştır. Ancak bugüne ulaşabilen en istikrarlı sistem Torrent olmuştur.  Tek bir sunucuya bağlı kalmadan farklı sunucuları kullanarak dosya transferini mümkün kılmıştır. Bu sistem en çok Torrent oyun paylaşımlarında karşımıza çıkmaktadır.

İnternet dünyasında genel mantık, bir dosyanın tek bir sunucudan alınması üzerine kuruludur. Ancak gelişen teknoloji sayesinde dosyaları başka sunuculardan çeken sistemler gelişmiştir. Bunlardan biri de Torrent sistemidir. Sistem sayesinde siz bir dosya çağırdığınızda o anda uygun olan ve hızlı bağlantı sunan sunucuya yönlendirilirsiniz. Aynı anda birden fazla sunucudan dosyanın parçalarını çekebilirsiniz. Üstelik bu sistem tamamen ücretsizdir.

Torrent Nedir?

torrent nedir

Aslında bir dosya paylaşım sistemini ifade etmektedir. Arkadaşların birbirleriyle dosya paylaşması, video ve fotoğraflarını göndermesini sağlamaktadır. Büyük boyutlu film ve oyunları da paylaşıma açan Torrent kullanıcıları mevcuttur. Ücretsiz olarak kullanılan bu sistem ile aradığınız bir oyun, film veya arkadaşlarınızın yüklediği videoyu indirebilirsiniz.

Bu sistemi kullanabilmek için öncelikle bir Torrent istemcisine ihtiyacınız vardır. Bu istemciye, istediğiniz Torrent dosyasını tanımlamanız yeterlidir. Bu aşamadan sonra sistem şu şekilde işlemeye başlamaktadır:

  • Torrent sistemi, istediğiniz dosyaları bit boyutuna indirerek uygun sunucuları arar.
  • Bu sunucu hiçbir zaman tek değildir. Pek çok sunucudan indirmek istediğiniz dosyanın parçalarını ister.
  • Başka kişilerden topladığı bu dosya parçalarını sizin bilgisayarınızda tekrar birleştirir.
  • İşlem bittiğinde dosyanız indirilmiş olur.

Torrent, klasik indirme yöntemlerinden farklı çalıştığı için son derece hızlıdır. Günümüzde oyunlar ve filmler artık gigabayt boyutunu çoktan geçmiştir. Bu nedenle indirme işleminin hızı önemlidir. Örneğin Torrent oyun indirmek kolaydır. Klasik yöntemde veriler tek bir sunucudan alınmaktadır. Ancak Torrent, bunu farklı sunuculara bölerek parçalara ayırmaktadır. En hızlı sunucuları otomatik olarak seçer. Bu sayede dosyanız çok hızlı şekilde inmektedir. Ancak bir Torrent oyun indirdiğinizde sizi de aynı zamanda bir sunucuya dönüştürmektedir. Dolayısıyla, başkası aynı dosyayı talep ettiğinde sizdeki kopyasından da veri çekilecektir.

Torrent Oyun Nedir?

torrent oyun nedir

Sizden önce başkaları birçok programı Torrent için hazırlamıştır. Bu nedenle sizin yapmanız gereken şey aradığınız Torrent oyun dosyasını temin etmektir. Bunu bir arkadaşınızdan isteyebilirsiniz ya da torrent indir araması yaparak bulabilirsiniz. Aradığınız oyunun dosyasını bulmanız oyunu indirdiğiniz anlamını taşımaz. Bu nedenle dosyayı çalıştırıp oyunun inmesini beklemelisiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu virüslü dosyalardır. Paylaşımın açık olması kötü niyetli insanları da harekete geçirmektedir. Bu nedenle virüs taraması yapmadan indirdiğiniz dosyayı açmamanız en iyisidir.

Torrent Oyun İndirme Nasıl Yapılır?

torrent nasıl oyun indirilir

Bu işlem son derece basit ve ücretsizdir. Torrent dosyalara ulaşabilmek için iki adımdan geçmeniz gerekiyor.

  • Torrent oyun indir işlemi yapabilmek için öncelikli olarak, bilgisayarınızda Torrent istemcisi bulunması gerekiyor. Bu bir yazılımdır. Bittorent ve UTorrent gibi uygulamaları öncelikle bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor.
  • Torrent oyun indirme işlemi için ikinci adım ise aradığınız oyunun Torrent dosyasını bulmaktır. Bunun için internette arama yapabilirsiniz. İndireceğiniz dosyanın uzantısı ‘.torrent’ olmalıdır. Aradığınız ‘oyun.torrent’ dosyasını da bilgisayarınıza indirmelisiniz. Bu dosya zaten çok küçük olduğundan hemen inecektir.
torrent oyun indirme

Bilgisayarınızda bu hazırlığı yaptıktan sonra şu adımları izleyin:

  • Torrent indir işlemi için öncelikle istemci programı (Bittorent, UTorrent) çalıştırın.
  • Diğer ‘.torrent’ uzantılı dosyayı da çift tıklayarak çalıştırın.
  • İstemci program, dosyayı indirme yeri soracaktır. Klasörü belirleyip tamama basın.
  • Ekranın alt kısmında dosyanızın boyutu ve ne kadar indirildiği görülecektir.

Dolayısıyla, oyun indir komutu verildikten hemen sonra oyununuz inmeye başlayacaktır. Bu aşamadan sonra sabredip dosyanız indiğinde kurulumu gerçekleştirin.

Torrent Yasal Mı?

torrent yasal mı

İnternette dosya paylaşımı önünde herhangi bir yasal engel bulunmuyor. Torrent dosyalarının paylaşımı da yasaldır. Ancak indirdiğiniz dosyanın içeriği önemlidir. Telif hakları yasasıyla korunan film, oyun ya da müzik indirmek suçtur. Bu nedenle yasal olan Torrent, indirilen dosya ile yasadışı hale dönüşebilmektedir. Bu konuya dikkat etmenizi öneririz. Ayrıca VPN kullanmak indirme hızı ve takip edilmeme açısından bir güvenlik önlemi olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenle Torrent oyun indirirken hem virüs programı, hem de VPN kullanmaya özen gösterin.

Oy Verin!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir